⚡ Jonge Antwerpse ondernemer onthult de realiteit die elk bedrijf moet accepteren

 
Motionmill

 

Lees het artikel

 
‘Net als tientallen andere sectoren, is de fietsenbranche niet langer een bedrijfstak die drijft op pure romantiek,’ zegt Thomas Vanderhoydonck tegen mij terwijl we door zijn lichte, moderne winkel in Berchem wandelen.
 
Als ik de 32-jarige ondernemer vraag wat hij bedoelt, legt hij uit dat het moeilijk is om de veeleisende hedendaagse consument te bedienen als je kleinschalig blijft. In 2012 nam Vanderhoydonck Fietsen De Geus over met twee werknemers, inmiddels werken er 27 mensen.
 
Hij legt uit: ‘Een fietsenwinkel met twee man personeel heeft moeite om relevant te blijven. Of je wilt of niet, je moet groeien en professionaliseren. Dan krijg je genoeg body om gespecialiseerde collega’s te hebben. Alleen dan kun je je als medewerker écht verdiepen in een onderwerp en een klant zo goed mogelijk helpen.’
 
De ondernemer benadrukt ook hoe belangrijk het is voor de fietsenwinkel van nu om online gevonden te worden: ‘Een Antwerpenaar die stadsvervoer voor zijn kleine kinderen nodig heeft, googelt op “cargobike Antwerpen”. Je moet dan op die eerste pagina van Google staan, en het liefst in de top 3.’
 
Fietsen De Geus voert sinds 2019 een actieve SEO-strategie. Die heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf op alle relevante zoekwoorden zeer hoog scoort in zoekmachines.
 
Met toestemming van Vanderhoydonck hebben we een uitgebreide analyse gemaakt van dit SEO-beleid. Daarin beantwoorden we alle urgente vragen:
  • Wat is het doel van intensieve SEO? (Het antwoord zal je verrassen!)
  • Wat heeft 3 jaar SEO’en opgeleverd?
  • Hoe start je een SEO-traject en hoe breid je dat te zijner tijd uit?
  • Waarom is ‘eerlijk spel spelen’ cruciaal bij SEO?
  • En last but not least: hoeveel kost een actief SEO-beleid?
 
 
Aan het einde van onze toer door de fietsenwinkel vraag ik aan Thomas of hij een ultieme SEO-tip heeft voor ondernemers. Hij antwoordt: ‘Blijf vindbaar. Blijf relevant. Consumenten zijn anno 2021 digitaler dan ooit. Als jouw website niet op de juiste plek in Google staat, klikken ze op je concurrent. Dat is de realiteit die elke zaakvoerder moet accepteren.’
 
En met die wijze woorden sluit ik deze week af.
  
Met SEO-vriendelijke groeten,
Mark Tollenaere 
 

Lees het artikel
ONLINE MARKETING
Hoogste positie in Google? Deze KMO uit Antwerpen bewijst dat het kan! [aanpak + kosten]
 
Hoeveel kost een SEO-traject? Hoe begin je eraan? Wat levert het op? ↪ Ontdek alles wat je over SEO moet weten met een ambitieuze lokale KMO als voorbeeld.

 
 
BRANDING
Guerrillamarketing: 10 rebelse voorbeelden én een heldere uitleg
 
Guerrillamarketing is hot. Niet vreemd overigens, want dit soort acties staan erom bekend dat ze met relatief weinig geld een enorme hoeveelheid gratis publiciteit kunnen krijgen. ↪ Zie met eigen ogen hoe extreem deze guerrilla’s kunnen zijn.
 

Lees het artikel
WEBDESIGN
Hoe ontwerp je een mooie en gebruiksvriendelijke website voor kinderen?
 
Heb je kinderen als doelgroep, dan moet je een website hebben die kinderen aanspreekt. ↪ Maak je website kindvriendelijk met deze 6 tips.

Lees het artikel
6761 KEER GELEZEN
Inhaakkalender 2022 & tips voor je contentplanning [Nederland én België]
 
Ook op Frankwatching heeft onze fameuze Top Topical Kalender inmiddels duizenden fans. ↪ Geef je blogs en social media een vleugje actualiteit en originaliteit met deze handige kalender.

Wat je misschien nog niet wist…

 
❤️ 69% van de mensen zegt het liefst een nieuw product of nieuwe dienst te leren kennen door een korte video te bekijken.    LEES MEER »
 
❤️ Onderneem actie als je adverteert met Google Ads, want vanaf 2022 wordt Ads volledig vernieuwd.    LEES MEER »
 
❤️ Als je het maximale uit je WordPress-website wilt halen, loont het om je te verdiepen in alle functies die WordPress heeft.   LEES MEER »
 
❤️ Wij vinden Sendinblue nét iets beter dan Mailchimp en daarvoor hebben we gegronde redenen.   LEES MEER »
 
❤️ ‘Straks’ is in Nederland niet even ver in de toekomst als in België.   LEES MEER »
 
  
 

 
Motionmill
Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen
+32 (0)3 286 8040
info@motionmill.com
 

 


Facebook


Twitter


LinkedIn


Instagram

 

 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geregistreerd bent bij Motionmill

 
 

 
© 2021 Motionmill
 

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill