Sendinblue

Sendinblue is een SaaS-oplossing voor relatiemarketing.Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Armand Thiberge en Kapil Sharma en biedt een cloudgebaseerde softwaresuite voor marketingcommunicatie met e-mailmarketing, transactionele e-mail, marketingautomatisering, klantrelatiebeheer, bestemmingspagina’s, Facebook-advertenties, retargeting-advertenties, SMS-marketing en meer.

Het bedrijf heeft wereldwijd vier kantoren in Parijs (Frankrijk), Delhi (India), Seattle (Verenigde Staten) en Berlijn (Duitsland). Het hoofdkantoor bevindt zich in het kantoor in Parijs, waar ook de klantenservice-, marketing-, product- en technische teams zijn gevestigd.

Vanaf april 2020 meldde het bedrijf een community van meer dan 80.000 gebruikers in meer dan 160 landen en verzendt het elke dag meer dan 100 miljoen e-mails.

Product

De Sendinblue-softwaresuite bevat modules voor relatiemarketing:

Marketingcampagnes – Stuur nieuwsbrieven/grootschalige campagnes, evenals sms-marketingcampagnes, naar contactsegmenten.

Transactioneel – Stuur transactionele SMTP-e-mails/sms naar contacten op basis van gebeurtenissen zoals bevestigingsmails, wachtwoordreset, enz.

Automatisering – Bouw “automatiseringsworkflows” om contactpersonen gepersonaliseerde e-mails te sturen op basis van bepaalde scenario’s (bijv. verlaten winkelwagentjes, volgorde van e-mails voor lidmaatschapsinschrijving, enz.).

CRM – Gegevens uit de klantendatabase.

Facebook-advertenties – Target gebruikers of gebruik vergelijkbare doelgroepen om nieuwe leads op Facebook te vinden.

Retargeting-advertenties – Geef advertenties weer aan bekende gebruikers op verschillende websites op internet om verkeer terug naar uw site te leiden.

Bestemmingspagina’s – Drag & drop-editor voor het bouwen van aangepaste bestemmingspagina’s om conversies te verhogen.

Het product biedt ook een e-maileditor met aanpasbare e-mail- en bestemmingspagina-sjablonen, een databasesegmentatie-engine voor het segmenteren van contacten in lijsten voor marketingcampagnes en analysedashboards om de voortgang van e-mailmarketingcampagnes bij te houden. De service wordt aangeboden in zes verschillende talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans en Duits.

De relatieve eenvoud van de gebruikersinterface van Sendinblue heeft een gebruikersbestand gecreëerd dat voornamelijk bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven die geen interne technische expertise hebben.

Motionmill webdesign