VIL

Frisse website voor de logistieke sector

De websitewereld is even dynamisch als de logistiek. Daarom passen VIL en Motionmill wellicht zo goed bij elkaar: twee organisaties die in snel veranderde sectoren werken. VIL had nood aan een nieuwe website met een frisse, professionele look en feel. Motionmill ontwikkelde op basis van hun huisstijl een dynamische en gebruiksvriendelijke site. Bezoekers vinden dankzij de nieuwe structuur snel de informatie die ze zoeken. (Gebruiksgemak komt boven alles!)

Wat we voor Vil deden:

Branding Webdesign Online Marketing

Een oude vertrouwde klant

VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) is hét aanspreekpunt voor de logistieke sector. Ze willen een economische en maatschappelijke meerwaarde creëren voor hun branche. Daarin slaagden ze, doch het probleem rees dat hun website niet op hetzelfde niveau zat als hun ambities en resultaten. Tja, websites verouderen nu eenmaal. Het was dus tijd voor een nieuw online portaal! Nu is het zo, dat VIL al een tijd een klant van ons is. Vanzelfsprekend klopten ze bij ons aan. We namen hun drie jaar oude website onder de loep. Aangezien VIL in die tijd flinke stappen vooruit heeft genomen, zagen ook wij dat het hoog tijd was om hun website naar een hoger niveau te tillen. Tijd dus voor een nieuwe website met een nieuwe structuur en frisse look & feel. Dynamisch als het VIL.

De behoeftes van vil

Geen enkele opdracht komt zonder vereisten. Dit is wat VIL vroeg:
– Een frisse, professionele look en feel;
– Een overzichtelijke weergave van projecten, nieuws en events;
– Een focus op het werven van nieuwe leden;
– Aandacht voor ‘Lean & Green’.

Onze webdesigners in Antwerpen gingen aan het werk!

Het Proces dat volgde

Analyse & wireframes

VIL had voor aanvang van de kick-off reeds heel wat research gedaan naar een meer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke sitestructuur. Hun voorbereidingen gaven een duidelijk beeld van de te kiezen richting. Onze ontwerper Raf nam deze voorbereidingen als basis voor het uittekenen van de wireframes en verbeterde daar waar nodig. Een heldere sitestructuur vertelt een helder verhaal.

Design

VIL bezorgde ons een aantal flyers, jaarverslagen en informatiefolders die ons een duidelijke beeld van hun huisstijl gaven. Op basis van dit drukmateriaal ontwierp Raf een gepast design. Het design oogt frisser in vergelijking met de vorige site, maar ook professioneler. Het design sluit aan bij de groei die VIL de laatste jaren heeft doorlopen.

Theming & templating

Na een definitieve goedkeuring van het design, zetten we het design om in theme met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten worden geïntegreerd en de navigatiestructuur wordt vastgelegd. Plug-ins werden in deze fase geïnstalleerd.

Content-fill & SEO

De oorspronkelijke content werd grotendeels overgenomen bij het opzetten van de nieuwe WordPress op onze developmentomgeving. VIL nam de overige content fill (toevoegen van nieuwe berichten, afbeeldingen, redactioneel werk) voor haar rekening.

welke oplossingen bedachten wij?

Voor uitdaging 1

Een frisse, professionele look en feel: De vorige website nam voornamelijk lichtblauw als hoofdkleur voor het design. Raf besloot voor het nieuwe design aan de slag te gaan met de twee hoofdkleuren van het logo. Hij koos voor een donkerder blauw en combineerde dit met oranje tinten. Daarnaast werd er voor meer witruimte gekozen, waardoor de site meer ademt. De homepage wordt ingevuld door het laatste nieuws, widgets en een Twitterfeed, waardoor de site dynamischer oogt. Ook afbeeldingen nemen in dit nieuwe design een prominentere plaats in.

Voor uitdaging 2

Een overzichtelijke weergave van projecten, events en nieuws: Projecten, events en nieuws zijn drie dynamische elementen in de website. Voor deze drie elementen wordt telkens gewerkt met een blogmodule waarin verschillende categorieën dienen als wegwijzer.

Projecten worden in de nieuwe site opgedeeld in: in opstart, in voorbereiding, in uitvoering, afgerond. Events worden dan weer opgedeeld in: VIL-events en ‘waar is het VIL aanwezig’. Nieuws wordt opgedeeld in: nieuws, persbericht, nieuwsbrief en Lean & Green. Voor aparte persartikelen is er een koppeling met een CRM voorzien.

Op deze manier zijn we erin geslaagd om de grote hoeveelheid content beter te structureren. Dit is overzichtelijker voor zowel de gebruiker (het VIL-team) als de bezoeker van de website.

Voor uitdaging 3

Het werven van nieuwe leden: Het VIL-lidmaatschap krijgt in deze nieuwe website een prominentere plek in de menubalk. Elke pagina is ook voorzien van een specifieke Call To Action die zich richt op het werven van nieuwe leden.

Voor uitdaging 4

Aandacht voor Lean & Green: Lean & Green is een project waar het VIL, terecht, trots op is. In de nieuwe site kregen nieuws, events en projecten die gerelateerd zijn aan Lean & Green een specifieke categorie toegewezen. Ook krijgt Lean & Green een andere look en feel. Speciaal voor alle informatie rond Lean & Green werd gekozen voor groen.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van vil

www.vil.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill