VIL

Frisse website voor de logistieke sector

De websitewereld is even dynamisch als de logistiek. Daarom passen VIL en Motionmill wellicht zo goed bij elkaar: twee organisaties die in snel veranderde sectoren werken. VIL had nood aan een nieuwe WordPress-website met een frisse, professionele look en feel. Motionmill ontwikkelde op basis van hun huisstijl een dynamische en gebruiksvriendelijke site. Bezoekers vinden dankzij de nieuwe structuur snel de informatie die ze zoeken. (Gebruiksgemak komt boven alles!)

Wat we voor VIL deden: Branding , Webdesign

Een oude vertrouwde klant

VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) is hét aanspreekpunt voor de logistieke sector. Ze willen een economische en maatschappelijke meerwaarde creëren voor hun branche. Daarin slaagden ze, doch het probleem rees dat hun website niet op hetzelfde niveau zat als hun ambities en resultaten. Tja, websites verouderen nu eenmaal. Het was dus tijd voor een nieuw online portaal! Nu is het zo, dat VIL al een tijd een klant van ons is. Vanzelfsprekend klopten ze bij ons aan. We namen hun drie jaar oude website onder de loep. Aangezien VIL in die tijd flinke stappen vooruit heeft genomen, zagen ook wij dat het hoog tijd was om hun website naar een hoger niveau te tillen. Tijd dus voor een nieuwe website met een nieuwe structuur en frisse look & feel. Dynamisch als het VIL.

De behoeftes van het VIL

Geen enkele opdracht komt zonder vereisten. Dit is wat VIL vroeg:
– Een frisse, professionele look en feel;
– Een overzichtelijke weergave van projecten, nieuws en events;
– Een focus op het werven van nieuwe leden;
– Aandacht voor ‘Lean & Green’.

Onze webdesigners in Antwerpen gingen aan het werk!

Welke oplossingen bedachten wij?

Een frisse, professionele look en feel

De vorige website nam voornamelijk lichtblauw als hoofdkleur voor het design. Onze webdesigner besloot voor het nieuwe ontwerp aan de slag te gaan met de twee hoofdkleuren van het logo. Hij koos voor een donkerder blauw en combineerde dit met oranje tinten. Daarnaast werd er voor meer witruimte gekozen, waardoor de site meer ademt. De homepage wordt ingevuld door het laatste nieuws, widgets en een Twitterfeed, waardoor de site dynamischer oogt. Ook afbeeldingen nemen in dit nieuwe design een prominentere plaats in.

Een overzichtelijke weergave van projecten, events en nieuws

Projecten, events en nieuws zijn drie dynamische elementen in de website. Voor deze drie elementen wordt telkens gewerkt met een blogmodule waarin verschillende categorieën dienen als wegwijzer.
Projecten worden in de nieuwe site opgedeeld in: in opstart, in voorbereiding, in uitvoering, afgerond. Events worden dan weer opgedeeld in: VIL-events en ‘waar is het VIL aanwezig’. Nieuws wordt opgedeeld in: nieuws, persbericht, nieuwsbrief en Lean & Green. Voor aparte persartikelen is er een koppeling met een CRM voorzien.
Op deze manier zijn we erin geslaagd om de grote hoeveelheid content beter te structureren. Dit is overzichtelijker voor zowel de gebruiker (het VIL-team) als de bezoeker van de website.

Het werven van nieuwe leden

Het VIL-lidmaatschap krijgt in deze nieuwe website een prominentere plek in de menubalk. Elke pagina is ook voorzien van een specifieke call to action die zich richt op het werven van nieuwe leden.

Aandacht voor Lean & Green

Lean & Green is een project waar het VIL, terecht, trots op is. In de nieuwe site kregen nieuws, events en projecten die gerelateerd zijn aan Lean & Green een specifieke categorie toegewezen. Ook krijgt Lean & Green een andere look en feel. Speciaal voor alle informatie rond Lean & Green werd gekozen voor groen.

Het realiseren van de website van VIL in 4 stappen

motionmill - wireframing

Analyse & wireframes

VIL had voor aanvang van de kick-off al heel wat research gedaan naar een meer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke sitestructuur. Hun voorbereidingen gaven een duidelijk beeld van de te kiezen richting. Onze ontwerper nam deze voorbereidingen als basis voor het uittekenen van de wireframes en verbeterde daar waar nodig. Een heldere sitestructuur vertelt een helder verhaal.

Webdesign

VIL bezorgde ons een aantal flyers, jaarverslagen en informatiefolders die ons een duidelijke beeld van hun huisstijl gaven. Op basis van dit drukmateriaal ontwierp onze designer een gepast ontwerp. Het design oogt frisser in vergelijking met de vorige site, maar ook professioneler. Het design sluit aan bij de groei die VIL de laatste jaren heeft doorlopen.

Theming & templating

Na een definitieve goedkeuring van het design, zetten we het design om in een thema met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten worden geïntegreerd en de navigatiestructuur wordt vastgelegd. Plug-ins werden in deze fase geïnstalleerd.

Contentfill & SEO

De oorspronkelijke content werd grotendeels overgenomen bij het opzetten van de nieuwe WordPress op onze developmentomgeving. VIL nam de overige content fill (toevoegen van nieuwe berichten, afbeeldingen, redactioneel werk) voor haar rekening.

Nieuwsgierig? Bezoek de website!

vil.be

VIL... een blijvende samenwerking

De eerste WordPress site voor het VIL is een feit!

Door hedendaagse ogen gezien lijkt het wat verouderd, maar destijds was dit een hypermoderne website.

 

Fotografie

2014
Mailingtool & templates

Voor een ledenvereniging zoals het VIL is een vlotte communicatie met haar leden essentieel! En daar hoort dus een mailingapplicatie bij. Motionmill zette voor het VIL een tool op met een aantal templates afgestemd op hun branding, zodat ze gemakkelijk zelf mailings kunnen aanmaken, versturen en de statistieken raadplegen.

 

Online marketing

September 2014
VIL Summit: Disruptive innovation

Tweejaarlijks organiseert het VIL een Summit rond de laatste trends in de logistieke sector. Het thema in 2017 was Disruptive innovation en het VIL vroeg aan Motionmill om de branding en nodige dragers te ontwikkelen.

 

Branding

2015
Trendradar

In 2019 publiceerde het VIL een uit de kluiten gewassen naslagwerk met de nieuwste trends in de logistiek. Wij verzorgden de layout van dit fraaie boek.

 

Meer info

2019
Jaarverslagen

Elk jaar klopt het VIL bij ons aan om hun jaarverslag in een mooi kleedje te gieten. We zoeken pasende beelden, gieten data in goed interpreteerbare grafieken en zorgen voor een vlot leesbare uitgave.

 

Branding

ongoing
Website multimodaal.vlaanderen

In 2018 startte VIL met een nieuw project om multimodaal transport in Vlaanderen te promoten en zo de filezwaarte te helpen verminderen. Motionmill droeg haar steentje bij met de ontwikkeling van de website.

 

multimodaal.vlaanderen

ongoing

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill