fbpx

VIL

Frisse website voor de logistieke sector

De websitewereld is even dynamisch als de logistiek. Daarom passen VIL en Motionmill wellicht zo goed bij elkaar: twee organisaties die in snel veranderde sectoren werken. VIL had nood aan een nieuwe WordPress-website met een frisse, professionele look en feel. Motionmill ontwikkelde op basis van hun huisstijl een dynamische en gebruiksvriendelijke site. Bezoekers vinden dankzij de nieuwe structuur snel de informatie die ze zoeken. (Gebruiksgemak komt boven alles!)

Wat we voor VIL deden:

Een oude vertrouwde klant

VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) is hét aanspreekpunt voor de logistieke sector. Ze willen een economische en maatschappelijke meerwaarde creëren voor hun branche. Daarin slaagden ze, doch het probleem rees dat hun website niet op hetzelfde niveau zat als hun ambities en resultaten. Tja, websites verouderen nu eenmaal. Het was dus tijd voor een nieuw online portaal! Nu is het zo, dat VIL al een tijd een klant van ons is. Vanzelfsprekend klopten ze bij ons aan. We namen hun drie jaar oude website onder de loep. Aangezien VIL in die tijd flinke stappen vooruit heeft genomen, zagen ook wij dat het hoog tijd was om hun website naar een hoger niveau te tillen. Tijd dus voor een nieuwe website met een nieuwe structuur en frisse look & feel. Dynamisch als het VIL.

De behoeftes van het VIL

Geen enkele opdracht komt zonder vereisten. Dit is wat VIL vroeg:
– Een frisse, professionele look en feel;
– Een overzichtelijke weergave van projecten, nieuws en events;
– Een focus op het werven van nieuwe leden;
– Aandacht voor ‘Lean & Green’.

Onze webdesigners in Antwerpen gingen aan het werk!

Welke oplossingen bedachten wij?

Het realiseren van de website van VIL in 4 stappen

motionmill - wireframing

Analyse & wireframes

VIL had voor aanvang van de kick-off al heel wat research gedaan naar een meer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke sitestructuur. Hun voorbereidingen gaven een duidelijk beeld van de te kiezen richting. Onze ontwerper nam deze voorbereidingen als basis voor het uittekenen van de wireframes en verbeterde daar waar nodig. Een heldere sitestructuur vertelt een helder verhaal.

Webdesign

VIL bezorgde ons een aantal flyers, jaarverslagen en informatiefolders die ons een duidelijke beeld van hun huisstijl gaven. Op basis van dit drukmateriaal ontwierp onze designer een gepast ontwerp. Het design oogt frisser in vergelijking met de vorige site, maar ook professioneler. Het design sluit aan bij de groei die VIL de laatste jaren heeft doorlopen.

Theming & templating

Na een definitieve goedkeuring van het design, zetten we het design om in een thema met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten worden geïntegreerd en de navigatiestructuur wordt vastgelegd. Plug-ins werden in deze fase geïnstalleerd.

Contentfill & SEO

De oorspronkelijke content werd grotendeels overgenomen bij het opzetten van de nieuwe WordPress op onze developmentomgeving. VIL nam de overige content fill (toevoegen van nieuwe berichten, afbeeldingen, redactioneel werk) voor haar rekening.

Nieuwsgierig? Bezoek de website!

VIL… een blijvende samenwerking

De eerste WordPress site voor het VIL is een feit!
Door hedendaagse ogen gezien lijkt het wat verouderd, maar destijds was dit een hypermoderne website.
Mailingtool & templates
Voor een ledenvereniging zoals het VIL is een vlotte communicatie met haar leden essentieel! En daar hoort dus een mailingapplicatie bij. Motionmill zette voor het VIL een tool op met een aantal templates afgestemd op hun branding, zodat ze gemakkelijk zelf mailings kunnen aanmaken, versturen en de statistieken raadplegen.
VIL Summit: Disruptive innovation
Tweejaarlijks organiseert het VIL een Summit rond de laatste trends in de logistieke sector. Het thema in 2017 was Disruptive innovation en het VIL vroeg aan Motionmill om de branding en nodige dragers te ontwikkelen.
Jaarverslagen
Elk jaar klopt het VIL bij ons aan om hun jaarverslag in een mooi kleedje te gieten. We zoeken pasende beelden, gieten data in goed interpreteerbare grafieken en zorgen voor een vlot leesbare uitgave.
Website multimodaal.vlaanderen
In 2018 startte VIL met een nieuw project om multimodaal transport in Vlaanderen te promoten en zo de filezwaarte te helpen verminderen. Motionmill droeg haar steentje bij met de ontwikkeling van de website.
Trendradar
In 2019 publiceerde het VIL een uit de kluiten gewassen naslagwerk met de nieuwste trends in de logistiek. Wij verzorgden de layout van dit fraaie boek.
2014
September 2014
2015
ongoing
ongoing
2019

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.