Een WordPress website met online offerte-tool voor Smart-Box

Bekijk de website

Online offerte tool voor Smart-Box België

Snel en toch gedetailleerd een configuratie van een laadbak opstellen. Mét bijhorende offerte. Na een grondige analyse bouwde motionmill een degelijke oplossing in WordPress.

Scope

Snel en toch gedetailleerd een configuratie van een laadbak opstellen. Mét bijhorende offerte.

Econor Carosserie uit Antwerpen produceert en verdeelt al geruime tijd laadbakken voor 8 grote vrachtwagenmerken. Smart-Box is een universele laadbak die op elke chassis-cabine kan worden geplaatst. Bij de ontwikkeling ervan werd elk onderdeel speciaal geselecteerd op sterkte en gewicht. Daardoor bestaat deze laadbak enkel uit hoogwaardige en de lichtste materialen, met als resultaat een zeer lichte laadbak tegen een scherpe prijs.

Via een online offerte tool zouden verkopers en dealers in een handomdraai een configuratie op maat moeten kunnen samenstellen.

Uitdagingen

 1. De Smart-box configuratie ontleden in duidelijke stappen, zodat een configuratie snel en eenvoudig samengesteld kan worden.
 2. Een online offerte-tool bouwen waarbij de gewichten en prijzen van alle componenten van de configuratie, doorheen de verschillende stappen, opgeteld worden tot een eindgewicht en -prijs.
 3. Afhankelijk van gekozen componenten, bepaalde opties wel of niet beschikbaar maken.
 4. De volledige configuratie, eindgewicht, -prijs, en klantgegevens bewaren in de vorm van een pdf zodat deze als offerte/bestelbon kan dienen.
 5. Per merk een aparte offerte-tool kunnen opzetten, met aan het merk gekoppelde parameters.
 6. De offerte-tool gebruiksvriendelijk en flexibel maken voor wijzigingen in de toekomst van merken, prijzen, gewichten, …. (geen hard-coded oplossing)
 7. Output van een gepersonaliseerde offerte online en als PDF.

smartboxbelgie

Het bouwen van de offerte tool

Analyse & wireframes

Een goed doordachte basis leek ons essentieel voor het bouwen van zo een tool. De configuratie van een Smart-Box werd opgesplitst in een aantal logische stappen. Zo kwamen we tot een intuïtieve workflow die start bij de keuze het merk en chassis en daarna via de ladingszekeringen eindigt bij alle bijkomende opties.

Vervolgens keken we naar de beste technische oplossing om dit stappenplan operationeel te maken. Verschillende opties gaande van custom development tot een webshop werden bekeken. Uiteindelijk werd er gekozen voor Gravity Forms.

Eens de stappen volledig uitgetekend waren en een technisch platform gekozen was, werd de offerte-tool in wireframes gegoten. Elk scherm van de offerte-tool, de mogelijk keuzes en bijkomende opties werden uitgetekend en overlopen. Een intensief proces, dat er echter wel voor zorgde dat bij de start van de eigenlijke bouw van de offerte tool een duidelijk scenario vastlag.

Technische implementatie

De technische mogelijkheden van Gravity Forms werden in al hun vormen benut.

 • Handige keuze formulieren
 • Opgedeeld in duidelijke stappen
 • Opties die enkel getoond worden wanneer ze van toepassing zijn
 • Aanvullende informatie over alle opties
 • In de achtergrond wordt alles mooi bijgehouden en aan elke optie een waarde en een gewicht toegekend

Look & feel & Usability

Het geheel werd op cleane en overzichtelijke manier vormgegeven. Een design dat volledig ten dienste staat van de gebruiksvriendelijkheid, maar ook een aangename visuele ervaring biedt. En past in de huisstijl van Econor.

Resultaat?

In geen tijd kan de hele configuratie doorlopen worden, waarbij alle mogelijke opties duidelijk aangeboden worden. De uitkomst is een overzichtelijke samenvatting die daarna gemakkelijk kan afgedrukt of gemaild worden als offerte. Met de gegevens van de klant. Toch niet helemaal tevreden van de configuratie? Dan kan elk onderdeel apart nog heel eenvoudig aangepast worden.

 

Motionmill