Smartbox België

custom-made online offertetool

Smartbox is een universele laadbak die op elke chassis-cabine kan worden geplaatst. Het is een product van onze Antwerpse stadsgenoten van Econor. Dat zijn een paar knappe koppen, want ze weten alles van wagens. Maar hoe handig ze ook met wagens zijn, voor Smartbox waren zij zelf op zoek naar handige lui die een website konden bouwen. De site moest een manier bieden om snel configuraties en offertes te maken. Uiteraard werden wij van Motionmill de handige lui die ze kozen. We creëerden voor hen de perfecte online offertetool met WordPress en Gravity Forms.

Wat we voor Smartbox deden:

Webdesign

De achtergrond

Econor produceert en verdeelt al geruime tijd laadbakken voor acht grote vrachtwagenmerken. Smartbox is een universele laadbak die op elke chassis-cabine kan worden geplaatst. Bij de ontwikkeling ervan werd elk onderdeel speciaal geselecteerd op sterkte en gewicht. Daardoor bestaat deze laadbak enkel uit hoogwaardige en de lichtste materialen, met als resultaat een zeer lichte laadbak tegen een scherpe prijs.

Econor verlangde slechts één ding van ons: een website die snel en toch gedetailleerd een configuratie van een laadbak opstelt mét een bijhorende offerte.

De uitdagingen

De opdracht van Econor stelde ons voor enkele serieuze uitdagingen:

 1. De Smart-box configuratie ontleden in duidelijke stappen, zodat een configuratie snel en eenvoudig samengesteld kan worden.
 2. Een online offertetool bouwen waarbij de gewichten en prijzen van alle componenten van de configuratie, doorheen de verschillende stappen, opgeteld worden tot een eindgewicht en -prijs.
 3. Afhankelijk van gekozen componenten, bepaalde opties wel of niet beschikbaar maken.
 4. De volledige configuratie, eindgewicht, -prijs, en klantgegevens bewaren in de vorm van een pdf zodat deze als offerte/bestelbon kan dienen.
 5. Per merk een aparte offertetool kunnen opzetten, met aan het merk gekoppelde parameters.
 6. De offertetool gebruiksvriendelijk en flexibel maken voor wijzigingen in de toekomst van merken, prijzen, gewichten (geen hard-coded oplossing).
 7. Output van een gepersonaliseerde offerte online en als PDF.

Het bouwen van de offertetool

Analyse & wireframes

Een goed doordachte basis is essentieel voor het bouwen van zo’n tool. De configuratie van een Smartbox werd opgesplitst in een aantal logische stappen. Zo kwamen we tot een intuïtieve workflow die start bij de keuze het merk en chassis en daarna via de ladingszekeringen eindigt bij alle bijkomende opties.

Vervolgens keken we naar de beste technische oplossing om dit stappenplan operationeel te maken. Verschillende opties gaande van custom development tot een webshop werden bekeken. Uiteindelijk werd er gekozen voor Gravity Forms.

Eens de stappen volledig uitgetekend waren en een technisch platform gekozen was, werd de offerte-tool in wireframes gegoten. Elk scherm van de offertetool, de mogelijk keuzes en bijkomende opties werden uitgetekend en overlopen. Een intensief proces, dat er echter wel voor zorgde dat bij de start van de eigenlijke bouw van de offertetool een duidelijk scenario vastlag.

Technische implementatie

De technische mogelijkheden van Gravity Forms werden in al hun vormen benut:

 • Handige keuzeformulieren;
 • Opgedeeld in duidelijke stappen;
 • Opties die enkel getoond worden wanneer ze van toepassing zijn;
 • Aanvullende informatie over alle opties;
 • In de achtergrond wordt alles mooi bijgehouden en aan elke optie een waarde en een gewicht toegekend.

Look & feel & Usability

Het geheel werd op propere en overzichtelijke manier vormgegeven. Een design dat volledig ten dienste staat van de gebruiksvriendelijkheid, maar ook een aangename visuele ervaring biedt. En bovendien past in de huisstijl van Econor.

Resultaat?

In geen tijd kan een klant van Econor de hele configuratie doorlopen, waarbij alle mogelijke opties duidelijk aangeboden worden. De uitkomst is een overzichtelijke samenvatting die daarna gemakkelijk kan afgedrukt of gemaild worden als offerte. Met de gegevens van de klant. Toch niet helemaal tevreden van de configuratie? Dan kan elk onderdeel apart nog heel eenvoudig aangepast worden.

 

Nieuwsgierig? Ga naar de website van smartbox

www.smartboxbelgie.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill