Mediahuis

Twee reiswebsites kwamen samen

Reizen is iets wat we allemaal graag doen. En als we het niet doen, dromen we ervan: een grote wereldreis, een citytrip of een reisje in eigen land naar Brugge of de zee. Reiswebsites vormen de ultieme bron van inspiratie voor de doeners en de dromers. Evenaar.tv is één van de compleetste sites in deze categorie. De site inspireert met prachtige reportages op het online tv-kanaal, aangevuld met persoonlijke reisverhalen. Dit verhaal vertelt over het ontstaan van de WordPress-website evenaar.tv.

Wat we voor Mediahuis deden: Branding , Webdesign

Wat vooraf ging

In de zomer van 2017 zette Mediahuis een reisplatform op onder de naam reistips.be. De website werd een community van reisliefhebbers. Het bood plaats aan reisverhalen, gebracht door haar bezoekers. Door het schrijven van deze reisverhalen, kon je als gebruiker punten verdienen die je kon inruilen in een webshop voor goodies. Zo werden bezoekers aangespoord om te blijven schrijven. Hoe actiever je immers werd in het platform, hoe meer voordelen je verkreeg. Zo kreeg je een betere status, waardoor je bijkomend werd uitgenodigd voor exclusieve events.

Daarnaast was Mediahuis eigenaar van evenaar.tv, een online tv-kanaal. Het thema was (uiteraard) reizen. Het was niet vreemd dat bij Mediahuis het gevoel ontstond dat deze twee sites samengevoegd moesten worden tot één website die de krachten van de individuele sites kon bundelen. Mediahuis klopte aan bij Motionmill.

De uitdagingen

Bij de samenvoeging van twee bestaande websites komt heel wat kijken. Er moeten een aantal dagen voorzien worden voor de samenvoeging, zodat we de aanpassingen kunnen doorvoeren en de werking van de site optimaal kunnen controleren. Zowel reistips.be als evenaar.tv kregen dagelijks heel wat bezoekers over de vloer en dat was een extra uitdaging: ettelijke dagen offline gaan behoorde dus niet tot de mogelijkheden.

Daarbovenop bevatte reistips.be een grote bulk aan content; de community met haar goodiessysteem moest overgeplaatst worden, alsook alle redactionele content die tot nu toe geschreven werd.

Naast de samenvoeging had de website nood aan een extra functionaliteit, zoals het inlezen van de redactionele content vanuit een centraal platform. Ook bestaande functionaliteiten, zoals de programmagids, moesten worden aangepast aan de nieuwe omgeving.

Onze aanpak

Met het oog op snelle oplevering, werd na een uitgebreide brainstorm met de beheerders van evenaar.tv en reistips.be besloten om het project op te delen in 2 fases.

Fase 1

In de eerste fase werd de focus gelegd op de nieuwe huisstijl. Hierbij werd voorzien dat de content van de 2 sites naadloos op elkaar aansloot op de nieuwe, samengevoegde website. Door de aanpassingen voor te bereiden in de back-up versie van de site, kon de huidige website blijven draaien en merkte de gebruiker niets van deze werkzaamheden. Hierdoor werd de offline-tijd beperkt tot minder dan een dag.

Fase 2

In de tweede fase richtten we de focus op het optimaliseren van de functionaliteiten van evenaar.tv, zoals onder meer een vernieuwde versie van de tv-gids. Daarnaast werd voorzien dat de redactionele content automatisch kon worden ingeladen vanuit een centraal inputsysteem.

De oplossing

Het resultaat was een nieuwe website waar de content van reistips.be en evenaar.tv naadloos op elkaar aansluiten. De tv-streamingdienst en programmagids werden aangevuld met de reisverhalen van reistips.be. Het werd een all-in website voor elke reisliefhebber!

WordPress-totaalpakket

Met de realisatie van de nieuwe evenaar.tv werkten we een WordPress-totaalpakket uit. Zo bouwden we heel wat contenttypes op maat. De goodiespagina, waar gebruikers hun gespaarde punten kunnen inwisselen voor goodies, is er een voorbeeld van. Daarnaast installeerden we een heel arsenaal aan plug-ins voor alle mogelijke oplossingen, zoals de opzet van de evenaar.tv-community. Deze community is voorzien van persoonlijke profielen, het goodie-spaarsysteem, het indienen van eigen reisverhalen en nog veel meer.

Waarom wij WordPress gebruiken

WordPress is een open source platform, waardoor het wordt ondersteund door meerdere ontwikkelaars. Dit maakt dat de geïnstalleerde plug-ins regelmatig worden voorzien van updates. Zo zijn WordPress-websites steeds up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen. Nog een groot voordeel aan een WordPress-website, is dat hij is opgebouwd om goed te scoren in zoekmachines. Tot slot is WordPress gemakkelijk in gebruik. Het maakt dat je als gebruiker op een eenvoudige manier content kan toevoegen zonder dat je daar onze hulp voor nodig hebt.

Nieuwsgierig naar het resultaat?

Ervaar de reismagie van Evenaar.tv met eigen ogen. Motionmill en Mediahuis nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op de website.

 

Bezoek evenaar.tv

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill