Twee reiswebsites kwamen samen

In 2017 bouwden wij in opdracht van Mediahuis een reisplatform onder de naam reistips.be. Een community-website die plaats bood aan reisverhalen, gebracht door haar bezoekers. Door het schrijven van deze reisverhalen, kon je als gebruiker punten verdienen die je in een webshop kon inruilen voor goodies. Zo werden bezoekers aangespoord om te blijven schrijven. Daarnaast was Mediahuis eigenaar van evenaar.tv, een online tv-kanaal. In 2020 werd beslist om deze twee sites samen te voegen tot één website.

Bij de samenvoeging van twee bestaande websites komt heel wat kijken. Er moeten een aantal dagen voorzien worden voor de samenvoeging, zodat we de aanpassingen kunnen doorvoeren en de werking van de site optimaal kunnen controleren. Zowel reistips.be als evenaar.tv kregen dagelijks heel wat bezoekers over de vloer en dat was een extra uitdaging: ettelijke dagen offline gaan behoorde dus niet tot de mogelijkheden.

Daarbovenop bevatte reistips.be een grote bulk aan content; de community met haar goodiessysteem moest overgeplaatst worden, alsook alle redactionele content die tot nu toe geschreven werd. Naast de samenvoeging had de website nood aan een extra functionaliteit, zoals het inlezen van de redactionele content vanuit een centraal platform. Ook bestaande functionaliteiten, zoals de programmagids, moesten worden aangepast aan de nieuwe omgeving.

Het resultaat was een nieuwe website waar de content van reistips.be en evenaar.tv naadloos op elkaar aansluiten. De tv-streamingdienst en programmagids werden aangevuld met de reisverhalen van reistips.be. Het werd een all-in website voor elke reisliefhebber!

 

WordPress-totaalpakket

Met de realisatie van de nieuwe evenaar.tv werkten we een WordPress-totaalpakket uit. Zo bouwden we heel wat contenttypes op maat. De goodiespagina, waar gebruikers hun gespaarde punten kunnen inwisselen voor goodies, is er een voorbeeld van. Daarnaast installeerden we een heel arsenaal aan plug-ins voor alle mogelijke oplossingen, zoals de opzet van de evenaar.tv-community. Deze community is voorzien van persoonlijke profielen, het goodie-spaarsysteem, het indienen van eigen reisverhalen en nog veel meer

Bezoek evenaar.tv

Wil je een website die de aandacht trekt en je meer laat verkopen?

motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill