Multimodaal Vlaanderen

Maak Vlaanderen mobieler: illustraties en een website

Er is voorspeld dat er in 2030 maar liefst 44% meer goederenvervoer op de Vlaamse wegen gaat zijn dan momenteel. Om te voorkomen dat de Belgische wegen verstopt raken, riep VIL een nieuw initiatief in het leven: Multimodaal Vlaanderen. Dit project informeert bedrijven hoe ze voor iedere goederenstroom de beste vervoermodus kunnen kiezen. Wij werken al jaren met VIL samen, dus ook voor het maken van een website voor Multimodaal Vlaanderen werden wij ingeschakeld. Wat bleek? Niet alleen had het project nood aan een website, ook de branding moest nog worden bedacht. We schakelden iedereen in: onze specialisten in branding en webdesign in Antwerpen werden gereed gebracht om deze grote klus op tijd te klaren.

Wat we voor Multimodaal Vlaanderen deden: Webdesign , Branding

Stap 1: De branding

De branding (of merkcreatie) bepaalt het gezicht van een nieuw product of een nieuwe dienst. Tijdens het brandingproces van Multimodaal Vlaanderen bepaalden we samen met het VIL:

  • De huisstijlkleuren;
  • De huisstijlvormen;
  • Het logo;
  • De illustraties.

Vooral dat laatste puntje was voor ons bijzonder leuk om te doen. We krijgen immers niet bij iedere brandingopdracht de mogelijkheid om te tekenen. We maakten een serie herkenbare iconen die we in verschillende dragers terug lieten komen, waaronder de brochures, beursbanners en de website.

Stap 2: De website

We ontwikkelden een WordPress-website waarbij best practices, nieuws, events en corridors per transportmodus worden opgesplitst. Dit zorgt ervoor dat de informatie eenvoudig toegevoegd en weergeven kan worden. Dankzij een taalmodule kan de website tweetalig worden geüpdatet en weergegeven.

We gaven bij de ontwikkeling van de site voorrang aan de user experience (UX). We wilden immers dat de bezoekers zo snel mogelijk de gewenste info vinden en contact opnemen met Multimodaal Vlaanderen. Om dit te bewerkstelligen hebben we de website zo begrijpelijk mogelijk gehouden, met duidelijke vlakken en geen doodlopende wegen.

Stap 3: overige media

Het was buitengewoon belangrijk voor Multimodaal Vlaanderen dat al hun media eenzelfde uitstraling hadden. Daarom werd ons gevraagd om de volgende media te maken:

  • Iconen voor de verschillende transportmodi;
  • Een plooimap;
  • Een visual die de werkwijze van multimodaal.vlaanderen visualiseert;
  • Een roll-upbanner.

Deze media worden gebruikt in het kantoor van Multimodaal Vlaanderen en op beurzen.

Een blijvende samenwerking

Zoals we ook voor het VIL al jaren werken, zullen we dat ook voor Multimodaal Vlaanderen blijven doen. Wij vinden het als online bureau vanzelfsprekend om samenwerkingen voor langere tijd aan te gaan. Een website is tenslotte een middel om een doel te bereiken, en dat middel moet constant verbeterd worden. En dat doen we: alsmaar verbeteren. Want het doel bereiken is het enige dat telt.

Nieuwsgierig? Bezoek de website!

 

multimodaal.vlaanderen

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill