Koffie Verheyen

Een warme website voor warme koffieverkopers

Koffie Verheyen is sterk in zachtheid. Het is een karakter dat als inspiratie diende voor ons ontwerp. Mooi beeldmateriaal en sterke copy zorgden voor de finishing touch. Het resultaat is een website die zowel een professionele als persoonlijk uitstraling heeft. Een website die een heel verhaal vertelt. Wij vertellen graag hoe dit project tot stand kwam.

Wat we voor Koffie Verheyen deden:

Webdesign Online Marketing

een familiebedrijf uit antwerpen

Koffie Verheyen is een Antwerps familiebedrijf. Van generatie op generatie, van vader op zoon, wordt de liefde voor het ‘bakje troost’ doorgegeven. Ze malen, verpakken, distribueren en verkopen hun koffie zelf. Sinds kort kweken ze zelf hun eigen koffiebes. Een mooi verhaal dus dat nood had aan een al even mooie website. Een website die dit familieverhaal op een warme manier zou weergeven.

De vereisten voor de website

Zonder vereisten is het moeilijk om een website te bouwen. Samen met Koffie Verheyen noteerden we de benodigde eigenschappen:

  • Een mooie website met sterk beeldmateriaal;
  • Een duidelijk overzicht van de producten die ze aanbieden en hoe deze online kunnen worden besteld;
  • Een duidelijk aanspreekpunt voor hun verschillende doelgroepen (bedrijven, catering, restaurants en cafés, de koffieliefhebber);
  • Sterke copy die hun verhaal met de juiste tone of voice weet over te brengen.

aan het werk!

Analyse & wireframes

Voor we van start gingen met het design, zaten we samen met Mark en Johan Verheyen. Zij zijn vader en zoon en beiden gepassioneerd door koffie. Er werd voornamelijk afgetast welke sfeer de website zou moeten uitademen. Daarnaast werd besproken hoe de producten best konden worden weergegeven en wat de beste oplossing zou zijn om deze rechtstreeks bij hen te bestellen. De uitdaging zou er uit bestaan om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. In slechts enkele stappen zou hij/zij een bestelling moeten kunnen doorgeven online en dit zonder dat de site zou uitgroeien tot een webshop.

Design

Het design moest, net zoals een kopje koffie, warmte uitstralen. Bezoekers moesten ‘goesting’ krijgen in een stevig kopje koffie. Raf, onze webdesigner uit Antwerpen, besloot daarom voornamelijk met donkere tinten of ‘aardkleuren’ te werken. Verder koos hij voor een sierlijk en elegant lettertype. Als je de site bezoekt, kan je dat net gezet kopje koffie bijna ruiken. Gezelligheid troef!

Theming & templating

Voor we van start gaan met ‘Theming & Templating’ plannen we steeds een designmeeting in. Het ontwerp voor de nieuwe website wordt voorgesteld in een presentatie. Eventuele opmerkingen worden vervolgens verwerkt. Na een definitieve goedkeuring van het design, zetten we het design om in theme met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten worden geïntegreerd en de navigatiestructuur wordt vastgelegd. Eventuele plug-ins worden in deze fase geïnstalleerd.

Content fill & SEO

Content van de bestaande site nemen we, indien de structuur van de site grotendeels behouden blijft, over. De klant kan er echter voor kiezen om nieuwe content te voorzien en deze, na een uitgebreide training van WordPress, zelf toe te voegen aan de site. Uiteraard kan de klant er ook voor kiezen om dit werk aan ons over te laten. Indien een klant ook op SEO wil inzetten, installeren we de SEO-plug-in en geven we hem/haar wat extra tips in een handleiding. We bieden ook een intense SEO-opvolging aan, maar hiervoor maken we een aparte offerte op.

Koffie Verheyen wilde de bestaande content grotendeels behouden. Wegens tijdsgebrek lieten ze de content fill aan ons over. Wij zouden de bestaande content herlezen, optimaliseren en, indien nodig, herschrijven.

Oplossingen

 

Voor uitdaging 1

Raf is naast designer ook fotograaf. Hij volgde het reilen en zeilen bij Koffie Verheyen gedurende een werkdag. Hij vatte deze dag samen in een aantal knappe beelden die werden gebruikt voor de website.

Voor uitdaging 2

De belangrijkste producten werden weergegeven op een aparte pagina. Hun verschillende koffiemerken of aroma’s werden extra in de kijker gezet.

Voor uitdaging 3

Er werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen professionelen en particulieren met een overzicht van de belangrijkste dienstverleningen per doelgroep.

Voor uitdaging 4

Teksten werden gerecupereerd, herlezen, geoptimaliseerd voor SEO en herschreven op basis van de nieuwe sitestructuur.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van koffie verheyen

www.koffie-verheyen.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill