Kiddi kleurprenten

Een webshop voor kinderen en volwassenen

Het begin van de zomervakantie. Twee maanden geen school. Hele dagen leuke dingen doen. Zoals kleurprenten kleuren bijvoorbeeld! De website van kiddikleurprenten.be werd een spoedklus, maar daarvoor draaien we onze hand niet om. We bouwden in rap tempo een volledige website met talloze technische functies, waaronder zelfs een complete webshop in WooCommerce.

Wat we voor Kiddi kleurprenten deden: Branding , Webdesign

Webdesign afgestemd op kinderen

Door het gebruik van herkenbare iconen vinden kinderen zelf gemakkelijk hun weg in de website. Ook kinderen die nog niet of niet goed kunnen lezen. Geen hulp van een ouder nodig hebben maakt een kind zelfstandig en zeker. De kleurprenten zijn mooi georganiseerd rond thema’s. Een helder en levendig kleurgebruik maakt het ontwerp van de website aantrekkelijk voor de jonge surfers. De herkenbare duidelijke stijl van de site en de kleurprenten zorgen voor een vertrouwde omgeving.

Tekeningen personaliseren en afdrukken

Op een leuke manier kleurprenten aanbieden, dat is wat meer dan alleen afbeeldingen online zetten. De tekeningen moeten ook gemakkelijk afgedrukt kunnen worden. Vaak zijn tekeningen die je op andere kleurprentensites vindt gewoon afbeeldingen waarvan je niet weet of ze groot genoeg zijn. Of ze zijn dan weer te groot om op 1 pagina af te drukken. Of de resolutie is te laag. We wilden het op kiddikleurprenten.be daarom zeer makkelijk maken om tekeningen af te drukken. Gewoon op “print mijn kleurprent” klikken en de kleurplaat kan op een gepast formaat afgedrukt worden.

En als extraatje kan je de kleurplaten personaliseren. Je kan een titel en een tekstje toevoegen zodat je echt een unieke kleurprent hebt. Ook leraren of begeleiders kunnen zo de mooie kleurprenten gebruiken bij hun werk.

De ontwikkeling

Het afdrukken en personaliseren van kleurprenten is geen standaard functionaliteit in WordPress. Dat moest dus allemaal zelf ontwikkeld worden. Daar kwam heel wat bij kijken. Zo moesten onder andere kleurprenten in landscape-formaat gedraaid worden bij het afdrukken zodat ze mooi een volledig blad vullen. En de gepersonaliseerde tekst moest meedraaien. Allemaal zaken die we extra moesten programmeren en testen. En testen. En testen… tot het goed zat. Zodat we een zeer gebruiksvriendelijke website konden afleveren.

Verschillende talen

De website zou ook beschikbaar moeten worden in verschillende talen. Momenteel staan Nederlands en Engels al live. Maar er zullen er nog extra talen bijkomen. Met WPML en WordPress hebben we twee handige tools in handen om snel verschillende taalversies van een website te maken.

Kleuren maar!

Maar genoeg geleuterd! Bezoek kiddikleurprenten.be en probeer het uit. Met je kinderen, je leerlingen, neefjes of nichtjes… of gewoon alleen. Kleuren is ontspannend voor iedereen.

 

kiddikleurprenten.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill webdesign Antwerpen