Een kleurprenten website op maat van kinderen: kiddikleurprenten.be

Kiddikleurprenten

Het begin van de zomervakantie. 2 maanden geen school. Hele dagen leuke dingen doen. Zoals kleurprenten kleuren bijvoorbeeld!
We zetten dus net op tijd de website voor kiddikleurprenten online.
Een kleurrijk project waar we hard, maar ook met veel plezier aan gewerkt hebben.

Webdesign afgestemd op kinderen.

Door gebruik van herkenbare iconen vinden kinderen zelf gemakkelijk hun weg in de website. Ook kinderen die nog niet of niet goed kunnen lezen. Geen hulp van een ouder nodig, dat maakt een kind zelfstandig en zeker. De kleurprenten zijn mooi georganiseerd rond thema’s. Een helder en levendig kleurgebruik maakt de website aantrekkelijk voor de jonge surfers.
De herkenbare duidelijke stijl van de site en de kleurprenten zorgen voor een vertrouwde omgeving.

webdesign op maat voor kiddikleurprenten

Tekeningen personaliseren en afdrukken

Op een leuke manier kleurprenten aanbieden, dat is wat meer dan wat afbeeldingen online zetten. De tekeningen moeten ook gemakkelijk afgedrukt kunnen worden. Vaak zijn tekeningen die je op andere kleurprenten websites vindt gewoon afbeeldingen waarvan je niet weet of ze groot genoeg zijn. Of ze zijn dan weer te groot om op 1 pagina af te drukken. Of de resolutie is te laag…
We wilden het op kiddikleurprenten dus zeer gebruiksvriendelijk maken om tekeningen af te drukken. Gewoon op “print mijn kleurprent” klikken en de kleurplaat kan op een gepast formaat afgedrukt worden.

En als extraatje kan je de kleurplaten personaliseren. Je kan een titel en een tekstje toevoegen zodat je echt een unieke kleurprent hebt.

Ook leraars of begeleiders kunnen zo de mooie kleurprenten gebruiken bij hun werk.

Ontwikkeling

Het afdrukken en personaliseren van kleurprenten is geen standaard functionaliteit in WordPress. Dat moest dus allemaal zelf ontwikkeld worden. Daar kwam heel wat bij kijken. Zo moesten -onder andere- landscape kleurprenten gedraaid worden bij het afdrukken zodat ze ook mooi een volledig blad vullen. En de gepersonaliseerde tekst moest mee draaien. Allemaal zaken die we extra moesten programmeren en testen. En testen. En testen… tot het goed zat. Zodat we een zeer gebruiksvriendelijke website konden afleveren.

Verschillende talen

De website zou ook beschikbaar moeten woorden in verschillende talen. Momenteel staan Nederlands en Engels al live. Maar er zullen er nog extra talen bij komen binnenkort. Met WPML en WordPress hebben we hier 2 handige tools in handen om snel verschillende taalversies van een website te maken.

Webshop

En er hoort een webshop bij de website. Daar vind je een aantal mooie posters om in de kinderkamer of de klas op te hangen. De webshop bouwden we met Woocommerce.

woocommerce webshop

Kleuren maar!

Maar genoeg geleuterd! Bezoek kiddikleurprenten.be en probeer het uit. Met je kinderen, je leerlingen, neefjes of nichtjes, … of gewoon voor jezelf. Kleuren is ontspannend voor iedereen 🙂

Motionmill