Karoshi

een vaste waarde in een nieuw kleedje

Wanneer je als bedrijf een jubileum te vieren hebt, wil je dat laten zien aan je klanten. Karoshi, de specialist in drukwerk op textiel, blies in 2013 twintig kaarsjes uit. Het was de perfecte gelegenheid om hun website in een nieuw kleedje te steken. Ze namen Motionmill in de arm voor advies, ontwerp en realisatie van A tot Z. Wij waren met plezier de kleermaker van dienst! Van de eerste steken tot de laatste knoop.

Wat we voor Karoshi deden:

Branding Webdesign Online Marketing

de scope van het project

Karoshi is één van de specialisten in België voor drukwerk op textiel. Met hun drie vestigingen in Antwerpen, Schaffen en Gent zijn ze één van de belangrijkste spelers binnen hun sector. Of het nu gaat om een logo, een tekst of een eigen ontwerp in grote of kleine oplage, Karoshi werkt samen met haar klanten naar het beste resultaat toe. Hoog tijd dus voor een professionele website met de juiste uitstraling. (Wanneer je jarig bent wil je je immers op je mooist tonen!)

ja, er waren Uitdagingen

Omdat Karoshi graag alle details over een mogelijke opdracht eerst duidelijk aftast met haar klanten, prefereerden ze om geen gebruik te maken van een webshop. Wél waren ze op zoek naar een uitgebreide online offertetool gekoppeld aan hun site. Deze tool moest van scratch gemaakt worden.

Bezoekers moeten bovendien snel hun weg vinden op de website. Ze moeten duidelijk gestuurd worden in hun zoekopdrachten binnen de website.

Karoshi bestaat twintig jaar. De website moest wel degelijk opgefrist worden, maar het kleedje diende herkenbaar te blijven. Alles wat Motionmill deed, moest aansluiten bij de bestaande huisstijl van Karoshi.

Het Proces ging van start

Analyse & wireframes

Zoals we met al onze klanten doen, werd de samenwerking met Karoshi opgestart met een kick-off. Tijdens deze meeting toonde het team van Karoshi de websites van een aantal belangrijke concullega’s. Sterke en minder sterke punten werden geanalyseerd. Het ontwikkelen van een nieuwe website zou voornamelijk een zoektocht worden naar een optimalisatie van de sitestructuur: duidelijk, transparant, eenvoudig. Potentiële klanten moeten in slechts enkele, logische stappen producten op maat vinden.

Theming & templating

Na de definitieve goedkeuring van de sitestructuur en het design, gingen Jenn en collega Maarten aan de slag. Het design werd omgezet in een theme op maat. In deze ontwikkelingsfase was de samenwerking tussen Jenn en Maarten cruciaal. Maarten nam het technische werk voor zijn rekening. Jenn was verantwoordelijk voor externe communicatie en opvolging van de uitvoering van het ontwerp.

Design

Naast de optimalisatie van de sitestructuur, ging er ook veel aandacht naar een nieuw ontwerp. De twintigste verjaardag van Karoshi was de ideale gelegenheid om het design te moderniseren. De website moest passen binnen de huisstijl, maar onze grafisch ontwerper Jennifer kreeg ruimte om nieuwe elementen te introduceren. Er werd gekozen voor een enigszins sober ontwerp dat tegelijkertijd fris oogt.

Content-fill

Karoshi leverde het nodige tekstmateriaal aan, maar wilde graag dat een copywriter haar kritisch oog nog eens over de teksten liet gaan. Ruth optimaliseerde de teksten waar nodig en schreef voor een aantal pagina’s nieuw tekstmateriaal. Dat gebeurde in samenspraak met Evelyne van Karoshi. Er werd samen gezocht naar de juiste tone of voice.

We vonden oplossingen

Voor uitdaging 1

Karoshi wilde haar klanten online de mogelijkheid bieden om een duidelijk idee te krijgen van hoeveel hun bestelling zal kosten, wat de prijs kan beïnvloeden (welke elementen maken een bestelling duurder of goedkoper bijvoorbeeld) en hoe ruim het aanbod van Karoshi is. Er werd voor Karoshi een offertetool ontwikkeld. Deze tool is grotendeels vergelijkbaar met een webshop, maar dan zonder betalingsmodule. Wél wordt een offerteaanvraag naar het Karoshi-team verzonden. Zij nemen vervolgens telefonisch of via mail contact op met de klant, bespreken de aanvraag en geven advies met betrekking tot de druktechnieken. Afhandeling van een bestelling gebeurt dus manueel via 1 op 1 contact met de klant. Zo wil Karoshi de kwaliteit van haar opdracht en de persoonlijke service bewaken en versterken. (Als vakidioten begrijpen wij deze toewijding volledig.)

De offertetool laat de klant toe om tot in de kleinste details een bestelling te plaatsen: de klant kan kiezen uit de volledige catalogus van Karoshi. Hij/zij kan verschillende modellen kiezen (voor mannen, vrouwen, kinderen), de kleur en de maten bepalen, de juiste druktechniek en het juiste materiaal selecteren en vervolgens een bestelling plaatsen. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Ook heeft de klant de mogelijkheid om een logo, tekst of eigen ontwerp online te uploaden, zodat het Karoshi-team indien nodig feedback kan geven.

Voor uitdaging 2

Jenn ontwierp een overzichtelijke sitestructuur die de bezoeker duidelijk de weg toont. Een bezoeker kan op twee manieren zoeken naar de juiste producten: via doelgroep (mannen, vrouwen, kinderen, …) of via de verschillende categorieën uit de catalogus (broeken, hemden, sweaters, …). De bezoeker belandt telkens op een overzichtspagina waarna hij/zij keer op keer de zoekopdracht kan verfijnen. Jenn ontwierp leuke en eenvoudige icoontjes om de doelgroepen en categorieën van elkaar te onderscheiden. De volledige catalogus van Karoshi werd geïntegreerd in de website.

Voor uitdaging 3

Een mooi en fris ontwerp vormde vanaf de start van het project een belangrijk uitgangspunt. Jenn nam uitgebreid de tijd om met Wim en Evelyne van Karoshi samen te zitten en na te gaan wat hun verwachtingen waren. Er werd gekozen voor een sober maar fris ontwerp. Het ontwerp behoudt het evenwicht tussen herkenbaarheid en nieuwe, frisse elementen. Het ontwerp sluit duidelijk aan bij de huisstijl, maar oogt moderner in vergelijking met de verouderde vorige website van Karoshi. Met dit duurzame ontwerp is Karoshi zeker nog enkele jaren zoet.

Nieuwsgierig? Ga naar de webshop van karoshi

www.karoshi.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill