Jan Vertongen

Een jonge ondernemer met een passie voor design en branding

De naam Jan Vertongen zal (nog niet) direct dezelfde weerklank vinden als M.C. Escher of Salvador Dalí, maar deze jonge designer en brandingspecialist is goed op weg om naam te maken als grafisch specialist en merkadviseur. Waarom zo’n creatief talent bij ons online bureau aanklopte? Voor kennis en kunde van de technische kant van een website.

Lees hoe een zelfstandige grafisch ontwerper en een websitebouwer uit Antwerpen een frisse en strakke website in het leven hebben geroepen.

Dit is wat we voor Jan Vertongen gedaan hebben:

Webdesign (goed, het technische aspect ervan)

Over Jan en zijn creatieve proces

Jong, gedreven en getalenteerd, dát is Jan. Dankzij die vaardigheden heeft hij klinkende namen als Chocolate Nation, Abdij Averbode en Greenway aan zijn klantenlijst toe kunnen voegen.

Sterk zijn in design is belangrijk, dat weet Jan. Voor een graficus als hij is het zelfs cruciaal. Maar wat ook telt, is goed gevonden kunnen worden op het internet. Hij deed daarom iets ongewoons: hij nam zichzelf aan als klant. Hij vroeg zichzelf: wat heb jij nu werkelijk nodig? Wat moet de uitstraling van jouw eigen website zijn?

De uitkomst van dit zelfkritische denkproces goot hij in een minimalistisch maar beeldvullend design. Ja, dat lijkt een contradictio in terminis, maar Jan Vertongen bewijst dat het kan.

Het was aan Motionmill om zijn ontwerp om te zetten in een werkende WordPress-website.

Het ontwerp

Dankzij het bijzondere denkproces van Jan kreeg hij scherp inzicht in de gewenste look en feel van zijn website. Minimalistisch moest het worden, maar absoluut niet saai. Hij creëerde een strakke, hippe stijl met frisse kleuren. Veel witruimtes en een gemakkelijke navigatie zorgen voor een fijne user experience.

Dit is hoe een goede website eruit ziet!

jan vertongen ontwerp

De technische omzetting

De website van Jan werd voorzien van enkele interessante features:

De meest subtiele Instagram-feed ooit. Als ondernemer wil je mensen attenderen op je social media. Jan is daarin geen uitzondering. Het probleem is echter, dat ingesloten feeds van social media vaak storen met je huisstijl. Jan houdt van stijlvolle integratie, dus vroeg hij ons naar de technische mogelijkheden ervan. Welnu, van zulke uitdagingen houden wij! Onze programmeurs zorgden ervoor dat Jans Instagram-feed nauwelijks als dusdanig herkenbaar is.

Jan Vertongen Instagram

Instagram-feed geïntegreerd in de website.

 

Elegante mouseovers. Een mouseover is het effect waarbij een grafisch element (zoals een knop of een foto) van uiterlijk verandert wanneer je er met de cursor overheen gaat. Mouseovers zorgen voor dynamiek op een website. Jan Vertongen wenste dit, dus wij programmeerden het. Doe je niets met de muis? Dan zie je een foto. Ga je met de cursor over de foto? Dan verschijnt een donkere overlay en de naam van de klant (in het onderstaande voorbeeld Chocolate Nation).

Mouseover op een website

De foto zonder dat er een cursor overheen gaat.

Overlay door mouseover

De foto wanneer je er met een cursor overheen gaat: een donker overlay verschijnt en de naam van de klant komt in beeld. Dit is het effect van een mouseover.

 

Een CMS van WordPress. Vergeet ook niet het onzichtbare deel van de website. De site van Jan Vertongen is door ons gebouwd in WordPress, een content management systeem (CMS) waarmee Jan zelf de website kan onderhouden. Dat is makkelijk als hij een nieuwe klant aan zijn portfolio wil toevoegen.

Logo WordPress

Samenwerken zorgt voor mooie resultaten

Jan gaf de grafische input, wij creëerden technische output. Zoals de titel van deze paragraaf zegt: samenwerken zorgt voor mooie resultaten.

Heb je zin om je te laten inspireren door de website van Jan Vertongen? Klik en geniet!

 

JANVERTONGEN.BE

Voor webdesign in Antwerpen

Een WordPress-website in Antwerpen laten maken? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van branding, online marketing en storytelling. Ons online bureau heeft ruim 15 jaar ervaring.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill