Hanolux

Een webshop waarvoor geen water te diep is

Het zijn borrelende jongens en meisjes, daar bij Hanolux. Ze bruisen immers van de ideeën op het gebied van whirpools en swimspa’s. Maar geen zorgen: ze zijn wel degelijk droog achter de oren. Ze verkopen immers ook fitnesstoestellen, tuinmeubelen een barbecues. Omdat voor Hanolux geen water te diep is en geen berg te hoog, wilden ze een webshop die bij hun ambitie past. En die ambitie is het hebben van de beste webshop van het land. Geweldig. Zo’n groots doel kunnen wij als webshopbouwers uit Antwerpen alleen maar steunen! We gingen aan de slag.

Wat we voor Hanolux deden:

Webdesign

Wie zijn Hanolux?

Hanolux is al meer dan 30 jaar de grootste verdeler in België van Hotspring Spa’s. Ze worden binnen de Belgische hotspringbranche terecht beschouwd als pioniers. Ze hebben reeds jarenlang een succesvolle vestiging in Turnhout en willen zich daarnaast online presenteren met een webshop. Wie koopt er tegenwoordig nu niet online? Hanolux heeft het helemaal juist: als grote speler kun je niet zonder internetwinkel.

Weet wat je wilt

Een webshop bouw je niet zomaar. Je moet goed weten wat je wilt. Gelukkig wist Hanolux het:

  • Een website met de juiste uitstraling: de oude site had nood aan een make-over. De huisstijl werd behouden, maar opgefrist;
  • Een overzichtelijke online presentatie van alle producten;
  • Er moest zowel een website als een webshop gebouwd worden. De webshop moest niet worden geïntegreerd worden binnen de site, maar er moest een duidelijke connectie tussen beiden zijn;
  • Een overzichtelijke shop met tal van extra functionaliteiten: bestsellers, producten in de kijker, solden, toebehoren, klantenhistoriek, online betaling en levering.

Het Proces

Analyse & wireframes

De vraag en omvang van de opdracht was tweeledig: de oude website had nood aan een make-over en er moest een volledig nieuwe webshop uit de grond gestampt worden. Na een grondige analyse en kick-off werden wireframes voor beide websites opgesteld. Voor de webshop werd er onder andere een duidelijk stappenplan uitgewerkt. Wat zijn de verschillende stappen die de klant doorloopt bij het doen van een aankoop? Waar moeten we tijdens het bouwen rekening mee houden? Welke aanpak is het meest gebruiksvriendelijk naar de eindgebruiker toe?

Design

Voor het design liet Raf, onze grafisch ontwerper uit Antwerpen, zich inspireren door de huisstijl van Hanolux. Hij durfde de huisstijl ook een beetje op te frissen door een aantal elementen wat meer in de kijker te zetten. Zo koos hij voor een groter evenwicht tussen rood en groen. Zandkleur zorgde er dan weer voor dat de site ook rust uitstraalt. Het resultaat is een fris en opgewekt design dat de bezoeker uitnodigt om de site verder te verkennen.

Theming & templating

Na de goedkeuring van het design goten we het design in een theme met bijhorende templates. De nodige functionaliteiten en plug-ins werden geïntegreerd. Daarnaast werd de sitestructuur volledig verwerkt.

Content fill

Hanolux heeft een zeer uitgebreide catalogus van producten. Aan alle producten werden daarom categorieën toegekend. Om de content fill zo vlot mogelijk te laten verlopen, nam Motionmill deze voor haar rekening. Nadien werd een uitgebreide training voorzien voor het Hanolux-team, zodat ze ook zelf nieuwe producten op correcte wijze zouden kunnen toevoegen.

Wij denken graag in oplossingen

Voor uitdaging 1

Het design werd gebaseerd op de huisstijl. Deze huisstijl werd echter eerst even onder de loep genomen. Hoe kunnen we de huisstijl opfrissen, hier en daar optimaliseren zonder aan de herkenbaarheid te komen? Dit resulteerde in een frisse, energieke en uitnodigende website met het juiste evenwicht tussen opvallende accenten en rustgevende elementen.

Voor uitdaging 2

Er werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de website (de online catalogus) enerzijds en de webshop (een selectie van hun aanbod gericht op een specifieke doelgroep) anderzijds. Via een eenvoudige link op de homepage en de menubalk van de ‘gewone’ website, kunnen bezoekers ook rechtstreeks de webshop raadplegen. Ze worden doorverwezen naar de webshop die niet geïntegreerd is in de ‘gewone’ site.

Voor uitdaging 3

Alle producten werden opgedeeld in overkoepelende categorieën. Zo werd zowel voor de gebruiker als de bezoeker het overzicht bewaard en de gebruiksvriendelijkheid gegarandeerd. Bijvoorbeeld: de categorie ‘whirlpools’ vormt de overkoepelende categorie voor alle producten hieraan gerelateerd. Zoals de verschillende merken van whirlpools maar ook bijkomende producten zoals scrubs, olies of geurkaarsen.

Voor uitdaging 4

De webshop is een full package: klanten kunnen een profiel aanmaken, hun geschiedenis wordt opgeslagen en suggesties voor aankopen worden gedaan op basis van de verzamelde data. Daarnaast kan er online worden betaald, worden gerelateerde producten van de aankoop automatisch aan de bezoeker getoond en kan de leveringswijze gekozen worden.

Nieuwsgierig? Ga naar de webshop van hanolux

www.hanolux.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill