Daktronics

Brochure en billboards voor een advertentiereus

De Amerikaanse advertentiereus Daktronics benaderde ons voor het maken van grafisch materiaal. Het ging om een brochure voor een beurs en billboards voor op het bedrijfsterrein van hun Belgische vestiging. Maar ze wilden niet zomaar een brochure. En evenmin wilden ze zomaar een paar billboards. Het moest grafisch ontwerp worden wat de aandacht trekt. Want ja, Daktronics is een advertentiebedrijf. En een advertentiebedrijf dat van ‘gewoon doen’ houdt, is er een die het onderspit delft.

Onze grafisch ontwerpers in Antwerpen knoopten deze boodschap goed in de oren en gingen aan de slag.

Wat we voor Daktronics deden:

Branding

Een brochure van een meter lang

Het laatste wat je als bedrijf wilt, is dat dat je drukwerk geen indruk maakt. Je brochures moeten beklijven. Ze moeten jouw merk laten uitstijgen boven de concurrentie. Daktronics weet dit als de beste en gaf ons daarom de opdracht om iets buitengewoons te maken. Dat deden we: we creeerden een brochure van een meter lang! Deze harmonicabrochure is een statement. Het is een statement dat zegt: als je met Daktronics in zee gaat, zorgen wij ervoor dat jij ook opvalt.

Tien billboards voor het bedrijfsterrein

Het belang van branding op je bedrijfslocatie wordt vaak onderschat. Dat is jammer, want door het laten terugkomen van huisstijlelementen op een werklocatie zorg je voor een uniforme uitstraling richting klanten én medewerkers.

Gelukkig beseft Daktronics wel degelijk hoe belangrijk branding is. Daarom vroegen ze ons om een tiental grote billboards te ontwerpen die in hun Belgische locatie geplaatst kunnen worden. We verwerkten er afbeeldingen in die de aandacht grijpen: foto’s van bekende steden waar Daktronics actief is, en moderne schilderijen. De link tussen creativiteit, commercialiteit en globaliteit is belangrijk voor Daktronics. We zijn erin geslaagd om alle drie elementen erin te verwerken.

 

Hoe we zorgen voor samenhang

Het was voor deze opdracht cruciaal om de ontwerpen aan te laten sluiten bij de bestaande communicatiemiddelen van Daktronics. Om die reden hielden we vast aan de huisstijl van het bedrijf:

  • Vierkante vormen;
  • De juiste marges;
  • De slogan als grafisch element op de voorzijde van de harmonicabrochure;
  • Een rood, zwart en wit kleurschema.

Het was een opdracht die ons veel voldoening gaf. We hebben onlangs gehoord dat zowel de brochure als de billboards met enthousiasme zijn ontvangen door klanten en medewerkers!

Communicatiebureau in Antwerpen

Zoek je een communicatiebureau in Antwerpen? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van strategie, WordPress-webdesign, online marketing en storybranding. Als je ons belt, krijg je direct iemand aan de lijn.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill