FestiTent

De beste website voor het boeken van tenten op festivals

Online een tent reserveren die op de festivalcamping voor je klaar staat: dat is de droom van een festivalganger. Maar dan moet de website wel bestaan waar dit te doen is. FestiTent zag een gat in de markt. Ze maakten bovendien de juiste keuze door met een expert in zee te gaan. Wij maakten een strakke en functionele WordPress-website met geïntegreerde WooCommerce-webshop waarin alle nodige functies samenkwamen.

Wat we voor FestiTent deden: Branding , Webdesign

FestiTent en hun behoefte

Festivals zijn plezant. Muziek en vrienden om je heen. Maar die bijbehorende camping kan een hele beproeving zijn. Krijg je de tent weer opgezet? In welke staat bevindt ze zich sinds het vorige festival?

Daar hoef je je dankzij FestiTent niet langer druk om te maken. Het concept houdt in dat FestiTent de tent voor jou plaatst. Jij moet enkel online reserveren en inchecken eens je ter plaatse bent. De gekozen FestiTent en accessoires worden klaargezet.

Het is overduidelijk dat FestiTent in een behoefte voorziet. Maar met hun concept kwam er vanuit henzelf de behoefte aan een website die dit alles kon waarmaken.

Stap voor stap naar het einddoel

De huisstijl van Festitent en een eerste versie van de website waren er al. Die huisstijl moest nog duidelijker tot uiting in het nieuwe ontwerp. Onze websitebouwers zorgen ervoor.

De productpagina’s konden duidelijker en overzichtelijker, dus ook dat namen we onder handen. (Een goede user experience is tenslotte cruciaal voor iedere website.)

We bouwden tot slot een boekingssysteem met een overzichtelijke opbouw:

  • Een festival selecteren;
  • Een tent kiezen op maat van je gezelschap samen met eventueel nog wat accessoires als stoeltjes en matrassen;
  • Je gegevens in vullen;
  • Klaar!

Makkelijke vraag, moeilijke oplossing

Al het bovenstaande klinkt alsof het proces van een leien dakje ging. Achter de schermen was het echter een hele uitdaging om de website online te krijgen.

Zo was er al een eerste WooCommerce-installatie voor handen, maar die was verre van perfect. We kuisten deze op. Overbodige features werden gedeactiveerd of verwijderd om de prestaties te optimaliseren. Het resultaat was dat alle onderdelen netjes samenwerkten en dat zullen blijven doen.

Het systeem van categorieën en tags in WordPress en Woocommerce is handig om je inhoud en producten te organiseren. Daar maken we dus graag gebruik van. Festivals werden categorieën en zodoende konden we de producten die daaronder vielen perfect diversifiëren of aanpassen per festival.

De productpagina’s werden vereenvoudigd om een mooi beeld te geven van de tenten en accessoires. Op een heldere manier krijgt de bezoeker in een oogopslag product- en prijsinformatie. En het moest natuurlijk voldoende duidelijk zijn hoe men een tent kan reserveren. Een grote knop maakt dat niemand dit kan missen.

WordPress en e-commerce

Dat WordPress een content management systeem is waarmee je meer dan enkel blogs of eenvoudige websites kan bouwen, dat verkondigen (en bewijzen) we al jaren. WordPress in combinatie met WooCommerce maakt van je website een efficiënte webshop. Je moet echter goed nadenken hoe je die structureert en enkele knopen doorhakken wat betreft het betaalsysteem dat je wilt gebruiken. (In het geval van FestiTent werd er voor Ogone gekozen.)

Het eindproduct is een flexibele webshop waar je gemakkelijk producten in toevoegt of verwijdert en die ook voor je bezoekers gebruiksvriendelijk is. Je kunt je webshop zo beknopt of uitgebreid maken als je wilt.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Festitent

 

festitent.com

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

De koffie staat klaar

Motionmill