Handig je tent reserveren op een festival met WordPress en WooCommerce. Via Festitent

Festitent. Een instapklare tent op festivals

Online een tent reserveren die op de festivalcamping voor je klaar staat. Lekker gemakkelijk via een Woocommerce website.

Glamping -glamoureus camperen- een trend waar Festitent voortreffelijk op inspeelt!

Scope

Festivals zijn plezant. Muziek en vrienden om je heen. Maar die bijbehorende camping kan -voor sommigen- een hele beproeving zijn. Krijg je de tent weer opgezet? In welke staat bevindt ze zich sinds het vorige festival? En ontbreken er geen essentiële onderdelen om die tent gedurende het hele festival staande te houden? Heel wat stress zo aan het begin van een festival.

Daar hoef je je dankzij Festitent niet meer druk om te maken. Festitent plaatst de tent voor jou, jij moet enkel online reserveren en inchecken eens je ter plaatse bent.

De gekozen FestiTent + accessoires wordt klaargezet en de bezoeker hoeft alleen nog een “Ryanair-hoeveelheid” bagage mee te brengen naar de festivalcamping.

Uitdagingen

De huisstijl van Festitent en een eerste versie van de website waren er al. Die huisstijl moest nog duidelijker tot uiting in het nieuwe ontwerp.

De product pagina’s konden duidelijker en overzichtelijker.

Een tent die op een festivalcamping voor je klaar staat. Dat is een super handig concept. Zo een tent reserveren, dat moet dus even simpel kunnen.

  • Een festival selecteren
  • Een tent kiezen op maat van je gezelschap samen met eventueel nog wat accessoires als stoeltjes en matrassen
  • Je gegevens in vullen
  • Klaar

Het bestelproces moest dus helder en eenvoudig worden.

Hoe gingen we te werk?

Er was al een eerste Woocommerce installatie voor handen. We begonnen met deze door te lichten en op te kuisen. Alle onderdelen werken op deze manier netjes samen en zullen dat ook blijven doen. Overbodige features werden gedeactiveerd of verwijderd om de prestaties te optimaliseren.

Het systeem van categorieën en tags in WordPress en Woocommerce is handig om je inhoud en producten te organiseren. Daar maken we dus graag gebruik van. Festivals werden categorieën en zodoende konden we de producten die daaronder vielen perfect diversifiëren of aanpassen per festival als dat nodig is.

De productpagina’s werden vereenvoudigd om een mooi beeld te geven van de tenten en accessoires. Op een heldere manier krijgt de bezoeker in een oogopslag product- en prijs informatie. En het moest natuurlijk voldoende duidelijk zijn, hoe men een tent kan reserveren. Een grote knop maakt dat niemand dit kan missen.

 Wordpress en e-commerce

Dat WordPress een content management systeem is waarmee je meer dan enkel blogs of eenvoudige websites kan bouwen, dat verkondigen -en bewijzen- we al jaren. WordPress in combinatie met Woocommerce maakt van je website een efficiënte webshop. Je moet even goed nadenken hoe je die structureert en enkele knopen doorhakken zoals bijvoorbeeld het betaalsysteem dat je gebruikt. In dit geval werd er voor Ogone gekozen.

Daarna heb je een flexibele webshop waar je gemakkelijk producten in toevoegt of verwijdert en die ook voor je bezoekers gebruiksvriendelijk is. Je kan het vrij eenvoudig houden met vrij gelimiteerd aanbod zoals Festitent met tenten en accessoires. Maar als je dat wil, kan je er in principe hele productdatabases mee verbinden, gekoppeld aan een programma voor stockbeheer, flexibele prijzen voor promoties, enz…

Motionmill