DP Lenticular

B2B webshop op maat voor DP Lenticular

DP Lenticular is al meer dan twintig jaar een belangrijke speler in de business-to-businessmarkt van lenticulaire plastics. Dat is een nichemarkt voor het aanleveren van basismaterialen voor het maken van onder andere holografische kaartjes, affiches en nog veel meer.

Doorgaans levert DP Lenticular zijn producten in grote hoeveelheden af: per pallet of zelfs per container. De laatste jaren (en het steeds groter wordende aandeel van digitale print heeft daar mee te maken) worden er meer en meer kleinere bestellingen geplaatst. Om aan die toenemende vraag te voldoen had DP Lenticular nood aan een eenvoudige webshop.

Wat we voor DP Lenticular deden:

Branding Webdesign

 

Een webshop met focus op automatisatie:
shop.dplenticular.com

Wat is lenticulair?

Lenticulair is afgeleid van het Engels ‘lenticular’, wat ‘lenzenrooster’ betekent. Elke lenticulaire plaat bestaat uit veel kleine lensjes, die een bewegend effect op een afbeelding creëren.  Dit kan gaan om een 3D-effect, een wisseleffect, een bewegend beeld, en meer.

Wat vooraf ging

Zoals gezegd werd het voor DP Lenticular duidelijk dat ze hun product in kleinere hoeveelheden moesten gaan aanbieden. Dit brengt echter probleem mee. De grote moeilijkheid zit in de berekening van de transportkosten: factoren zoals het soort product, gewicht, aantal, afmetingen, het soort vervoer en wereldwijde levering maken dit tot een complex geheel. In de eerste versie van hun webshop gebeurde dit allemaal nog manueel. Zo’n manier van werken is echter niet van deze tijd. Motionmill beloofde DP Lenticular dat we hen de toekomst in zouden zwieren. Wij zouden voor een tweede, grotendeels geautomatiseerde versie zorgen.

De vraag

Daarmee is de vraag meteen ook omschreven: de relatief eenvoudige webshop met een twintigtal producten plus variaties moest een gedegen backend krijgen, waardoor het hele proces van bestelling tot verzending kon worden geautomatiseerd. En dit met een minimale menselijke controle of interventie.

Onze aanpak

We gingen in nauwe samenwerking met de klant op zoek naar een goede oplossing voor de complexe berekeningen. Hiervoor schreven we een custom plug-in die zich perfect laat integreren binnen de WordPress-omgeving.

Uitdagingen

De grootste uitdaging was om de berekeningen correct te laten doorvoeren, rekening houdend met dimensies, gewichten, aantallen, shipping methode, enzovoort. Bovendien mogen of kunnen sommige producten niet samen verpakt worden. En tenslotte moest worden afgewogen of een bestelling per pallet uiteindelijk toch niet beter of voordeliger is.

Het resultaat?

We bouwden een nieuwe webshop in WooCommerce met een eenvoudige look. De verwerking van de bestellingen gebeurt nu voor meer dan 90% automatisch. Bij te complexe orders zorgt het systeem ervoor dat de bestelling handmatig kan worden afgerond.

WordPress totaalpakket

WordPress is niet enkel bekend als gebruiksvriendelijk content management systeem. Het kan ook eenvoudig omgetoverd worden tot een webshop met volledige functionaliteit door er de Woo Commerce-plugin aan toe te voegen. Een eindeloos aantal producten, productvariaties, stockbeheer, flexibele prijzen voor promoties… het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bovendien bestaan er tal van plugins voor zeer specifieke taken binnen Woo Commerce. En als je dan nog niet vindt wat je nodig hebt, dan coderen wij een eigen plugin, zoals we dat voor DP Lenticular gedaan hebben.

Nieuwsgierig? Ga naar de webshop van DP Lenticular

www.shop.dplenticular.com

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill