365 Cleanit

De ideale gebruikerservaring en een nieuwe huisstijl voor 365 Cleanit

 

Onze droomklanten zijn bedrijven die zélf aangeven dat sommige dingen beter kunnen. Bij dit soort klanten hoef je niemand te overtuigen; de klant is immers al overtuigd dat er veranderingen nodig zijn!

365 Cleanit is zo’n klant. Dit uitzendbureau voor de schoonmaakbranche kwam bij ons met de boodschap dat hun website beter kon:

  • De webteksten waren te moeilijk;
  • Ook had de site niet de frisse uitstraling die ze zouden willen;
  • Tot slot was de gebruikerservaring niet optimaal: de bezoeker raakte makkelijk verdwaald in een spinnenweb van uitklapmenu’s.

Motionmill nam het project aan en ging aan het werk.

Wat wij voor 365 Cleanit deden:

webdesign  Online marketing Branding  storytelling

 

 

 

Website voor uitzendbureau 365Cleanit

Bijkomend onderzoek

Dat 365 Cleanit zelf aangaf waar de gebreken van hun website lagen, betekende niet dat wij geen verder onderzoek deden. Wij hebben ons team van webdesigners, copywriters, SEO-specialisten en UX-designers op de oude site losgelaten. Daaruit kwam additioneel het volgende naar voren:

  • Er ontbraken sterke calls-to-action op de juiste plekken, zoals contactformulieren en knoppen. Om dit op te lossen werkten we tijdens de copywriting en het wireframen naar een effectieve CTA-strategie toe;
  • De website was niet zoekmachinevriendelijk: teksten, titels en metagegevens waren op geen enkele wijze voor geen enkele zoekterm geoptimaliseerd. We deden een korte zoekwoordanalyse, waarna de copywriter ervoor zorgde dat de zoektermen op de juiste plaatsen terugkeerde.

Kleurrijke huisstijl & illustraties

365 Cleanit gaf aan dat hun site ‘frisser’ mocht. Daarom bepaalden we voor de nieuwe huisstijl de volgende 3 uitgangspunten:

  1. Op de nieuwe site hoeft niet alles recht en symmetrisch te zijn. Er mogen organische vormen in voorkomen. De site mag borrelen als schoonmaakmiddel en vloeien als een emmer water.
  2. De nieuwe site gaat kleurrijk zijn. Weg met de monotone kleuren van de oude versie! Laat de regenboog maar binnenkomen: blauw, oranje, geel. En dat alles in vele tinten.
  3. We gaan werken met illustraties. En om ervoor te zorgen dat deze illustraties perfect bij 365 Cleanit passen, gaan we ze zelf maken. (Eerder deden we dat al voor Velo Antwerpen en Logisch Leren Lezen.)

Het resultaat

Homepage

De homepage is zo simpel mogelijk gehouden:

  • Er zijn slechts 3 knoppen: ‘Ik zoek werk’, ‘Ik zoek personeel’ en ‘Contact’. Zo sturen we de bezoeker in de juiste richting. Er zijn geen afleidende elementen;
  • In 1 oogopslag ziet de bezoeker waar de site over gaat. Daar zorgen de (eenvoudige) teksten en opvallende illustraties voor.
Website voor schoonmaakbedrijf

Homepage van 365cleanit.nl.

 

‘Ik zoek werk’

Klik je op ‘Ik zoek werk’, dan krijg je zonder omwegen of tussenstappen het selectiemenu voor de vacatures te zien:

Website voor schoonmaakbedrijf - Ik zoek werk

Pagina ‘Ik zoek werk’ op 365cleanit.nl.

 

Scrol je naar beneden, dan zie je de vacatures in overzicht:

Website voor schoonmaakbedrijf - Ik zoek werk 2

Uitsnede van het vacatureoverzicht op 365cleanit.nl.

 

En nog iets verder naar onder is een niet te missen call-to-action: het contactformulier:

Website voor schoonmaakbedrijf - Ik zoek werk contactformulier

Contactformulier op 365cleanit.nl.

 

‘Ik zoek personeel’

De pagina ‘Ik zoek personeel’ wordt (net als de rest van de site) gekenmerkt door helder en recht-door-zee taalgebruik. Vraag ons niet waarom, maar vaak voelen bedrijven zich op dit soort pagina’s geroepen om in omslachtige, formele taal te praten. Welnu, dat zal niet bij 365 Cleanit gebeuren!

Website voor schoonmaakbedrijf - Ik zoek personeel

Bovenste helft van ‘Ik zoek personeel’ op 365cleanit.nl.

 

Scrol je naar beneden, dan zie je onder andere enkele recensies van klanten en een contactformulier. Zogenaamde social proof is bijzonder belangrijk om twijfelaars over de streep te halen.

Website voor schoonmaakbedrijf - Ik zoek personeel contactformulier

Onderste helft van ‘Ik zoek personeel’ op 365cleanit.nl.

Een frisse site voor een fris bedrijf

Ook nu het project opgeleverd is, blijven we 365 Cleanit op de voet volgen. Online communicatie is immers niet statisch, dus we zullen het uitzendbureau blijven adviseren.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op de website van 365 Cleanit.

365CLEANIT.NL

Poetsmiddelen

Communicatiebureau in Antwerpen

Zoek je een communicatiebureau in Antwerpen? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van strategie, WordPress-webdesign, online marketing en storybranding. Als je ons belt, krijg je direct iemand aan de lijn.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill