Coca Cola

Een veilige website voor de rode colagigant

De Belgische tak van ’s werelds grootste colamerk presenteert zich graag op haar best. Offline en online. Voor dit laatste aspect kwamen wij in beeld, want als webdesignbureau uit Antwerpen weten we perfect hoe een website gebouwd moet worden. Coca-Cola Belgium had nood aan een gebruiksvriendelijke en dynamische website. Ze wilden hun klanten op een overzichtelijke manier informeren over acties, merken en producten. De website moest een uitgebreid overzicht tonen van alle producten en online media delen met pers en bezoekers.

Wat we voor Coca Cola deden:

Webdesign

De scope

De mensen van Boondoggle zochten een team van WordPress-specialisten om de nieuwe website van Coca Cola te bouwen. Het design en de inhoud kwam van Boondoggle, de technische uitwerking van Motionmill. Het doel: de Belgische Coca Cola-website naar hetzelfde niveau tillen als de UK-variant, maar dan met WordPress. Met een paar blikken Coca Cola op ons bureau namen we de opdracht aan!

De uitdagingen

We besparen je de waslijst met vereisten die we kregen. Voor jouw leesgemak zullen we zeggen dat alle eisen betrekking hadden op een van de volgende drie thema’s:

  • Design;
  • Security;
  • Communicatie.

Goed, een lijst met eisen schrikt ons niet af. In zekere zin was deze klus makkelijker dan normaal: het design was immers al gemaakt door Boondoggle. Maar toch stelde het ons voor uitdagingen, want hoe integreer je security zonder dat het design gecompromitteerd wordt? En hoe geef je alle aandacht aan communicatie zonder dat de site minder veilig wordt?

Het Proces

Analyse/wireframes & Design

De analyse en het design waren in de voorbereidende fase al onder de loep genomen door Boondoggle. Wij kregen een volledig uitgewerkte en uiterst gedetailleerde briefing. We volgenden die op zoals het hoort, tot op de laatste komma. Elke pixel kwam mee in de templates, elk lettertype moest correct zijn. Ook elke aanpassing werd door de designploeg van Boondoggle eerst met Coca Cola gecheckt. Waarop wij vervolgens een kant en klare minibriefing kregen. Een erg vlotte manier van werken.

Theming & templating

Het omzetten van de Photoshop-bestanden naar HTML, PHP en CSS was een eerder makkelijke klus. Alles binnen de functionaliteit van WordPress klaar krijgen was daarentegen iets ingewikkelder en vroeg heel wat custom development. Met behulp van de juiste contenttypes werkten we echter alles netjes uit binnen het vooropgestelde frame. Op deze manier kunnen de marketing- en PR-mensen van Coca Cola nu nog steeds quasi alle elementen aanpassen en up to date houden.

Content-fill & SEO

De inhoud werd aangeleverd door Boondoggle, ingevoerd door Motionmill, bijgestuurd en verder aangevuld door Coca Cola. De volledige website is zo opgebouwd dat elk element kan worden gewijzigd vanuit de back-end. Van de afbeeldingen van de producten tot de brand widget en de teksten op de overzichtspagina’s. Dankzij de standaard SEO-voorzieningen van WordPress, uitgebreid met de WordPress SEO plug-in, scoort deze site beter dan gemiddeld in de zoekmachines. Dankzij een aantal zeer intensieve trainingen zijn de mensen van Coca Coal nu volledig zelf in staat om de website te beheren en af te stemmen op hun marketingbehoeften.

De oplossingen

Design

Het design werd aangeleverd door Boondoggle en was al goedgekeurd door Coca Cola. Een uitdaging om dit pixelperfect om te zetten naar een veelzijdige en flexibele WordPress-theme zodat de PR- en marketingmensen van Coca Cola er makkelijk zelf mee aan de slag konden.

Security

De internationale standaarden van The Coca Cola Company inzake security zijn niet van de poes en gaan vaak een hele stap verder dan de default WordPress-voorzieningen. Toen deze standaarden halverwege het project veranderden, moest er op korte tijd naar een mix van haalbaarheid en optimale security gestreefd worden. Enkele weken van dubbele shiften, veel communicatie en het zoeken naar innovatieve oplossingen zorgden voor een meer dan gewenst resultaat.

Communicatie

Aangezien het hoofdkwartier van TCCC in Atlanta ligt, koos Coca Cola er voor om de hosting lokaal te herbergen. Support voor de systemen werd dan weer in Hyderabad, India geregeld. En wij werkten lokaal in Antwerpen en het Boondoggle-team in Leuven. Conference calls op onmogelijke uren, veel e-mails, een goed bug trackingsysteem en een enorme flexibiliteit van alle spelers maakten dat er geen Babylonische spraakverwarring heerste.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Coca Cola

www.cocacola.be

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill