Monipool

Branding voor een start-up: Wolfram en Monipool

De eerste stap voor een succesvolle start-up is een briljant idee krijgen en dat uitwerken. Voor Jonathan Schleber, een gepassioneerde elektronica-expert uit Antwerpen, kwam het idee tijdens een feest bij vrienden: hun zwembad was een bron van vermaak, maar het onderhoud gaf hen veel kopzorgen. Jonathan besefte dat zwembadonderhoud te automatiseren moest zijn. Met zijn start-up Wolfram Design vond hij Monipool uit, een automatiseringssysteem voor zwembadonderhoud. De eerste stap was gezet. Nu kwam stap twee: het product een gezicht geven. Er waren branding en een website nodig. Jonathan klopte aan bij Motionmill.

Wat we voor Jonathan deden:

Branding  Webdesign

Zwembadproblemen (en hun oplossing)

Tijdens zijn observaties detecteerde Jonathan enkele terugkerende strubbelingen bij zijn vrienden. Hij kwam er in later onderzoek achter dat vrijwel iedere zwembadeigenaar kampt met dezelfde problemen:

  • De hygiëne controleren is een tijdrovende en secure bezigheid die door een leek niet altijd goed uit te voeren is;
  • Wanneer de eigenaar op vakantie is heeft hij geen zicht op de toestand van het zwembad;
  • De kosten van het zwembad stijgen door onvoldoende inzicht in watertemperatuur, weersomstandigheden en toegevoegde chemicaliën.

Voor deze drie problemen vond Jonathan Monipool uit. Twee aspecten maken van Monipool een geniaal product: het lost een probleem op waarmee talloze zwembadeigenaren al jaren kampen, en het is modulair, wat betekent dat het toepasbaar is voor ieder zwembad en ieder budget.

Bij een geniaal product past een geniale branding. Onze grafische ontwerpers in Antwerpen gingen aan de slag!

Een stoere huisstijl met een uitdagend karakter

De herkenbaarheid is een doorslaggevende factor voor het succes van een huisstijl. Daarom ontwierpen we een huisstijl met pit. We lieten ons inspireren door de letter W, de beginletter van Wolfram Design. De W werd gesplitst, waarna we driehoeken overhielden. Deze driehoeken werden beeldbepalend voor de huisstijl. Ze komen in alle communicatiemiddelen terug: in de brochure, op de website, op de visitekaartjes. Zwart en wit domineren, aangevuld met kleurenfoto’s van hoge kwaliteit. Bovendien ontwierpen we een kleurrijke set van iconen die de vele functies, opties en eigenschappen van Monipool illustreren. Deze iconen breken het zwart, waardoor het zwart nooit overweldigend lijkt.

Een logo dat opvalt

Uiteraard lieten we ons ook voor het logo inspireren door de W en de daarbij horende driehoeken. De naam Wolfram werd in hoofdletters tegen een grote, gekleurde W gezet. Het logo valt op, zeker wanneer het geplaatst wordt tegen het zwart uit de huisstijl. Het resultaat is verbluffend: het geheel straalt energie en vastberadenheid uit. Exact wat past bij Jonathan Schleber en zijn start-up.

Kun je een statement maken met drukwerk?

Ja, dat kan, zelfs in dit tijdperk van tablets en smartphones. Drukwerk is dood, wordt er weleens gefluisterd door bepaalde stemmen in de digitale wereld. Absoluut onwaar, antwoorden wij. In een maatschappij waarin digitaal steeds meer de standaard wordt, kun je je juist met drukwerk onderscheiden. Mensen waarderen het gevoel van een fysieke brochure in hun handen. Drukwerk laten maken is daarom een strategisch slimme keuze voor ieder bedrijf — óók voor start-ups. Vooral wanneer je (zoals Jonathan) kiest voor dik papier dat luxe en professionaliteit uitstraalt.

De brochure voor Wolfram Design telt zestien pagina’s en legt stapsgewijs uit wat de toegevoegde waarde is van Monipool en welke opties Monipool heeft. De diepgaande, informerende inhoud vormt, gecombineerd met de hoogwaardige uitvoering, een statement zoals je dat zelden ziet in drukwerkland.

Wolframdesign.be: het digitale portaal

Voor de website van Wolfram Design hielden we vast aan de volgende drie cruciale richtlijnen:

  1. De website moet in sfeer naadloos aansluiten bij de andere communicatiemiddelen;
  2. De website moet informerend zijn, maar geen doolhof van informatie worden;
  3. De website moet snel en veilig zijn.

Om aan het eerste puntje te voldoen, zorgden we ervoor dat alle huisstijlelementen structureel terugkwamen op de site. En dat gold niet alleen voor het kleur- en vormschema, maar ook voor de iconen en de foto’s. (Vaak negeren websitebouwers het belang van kwaliteitsfoto’s op websites, waardoor sites niet hun volle potentieel bereiken.)

Om ervoor te zorgen dat de website geen doolhof werd, maakten we vooraf een ontwerp in wireframes. Dankzij deze digitale schets werd de structuur van de site duidelijk. Door vooraf reeds te bepalen welke pagina’s er op een site komen en hoe die in de navigatie moeten komen, voorkom je dat de site een ondoordachte chaos wordt.

De snelheid van de site garandeerden we door een juiste aanpak voor de foto’s te hanteren. Foto’s mogen nooit te groot worden geüpload; dit voorkomt traagheid van de pagina’s. We maakten Wolfram’s site veilig door hem een HTTPS-certificaat te geven. De S staat voor secure. (Heeft jouw website nog geen HTTPS-certificaat? Laat een HTTPS-upgrade uitvoeren.)

een fijne samenwerking die vraagt om meer

Jonathan Schleber heeft ons gevraagd om ook in de toekomst zijn communicatiemiddelen te maken en te updaten. Dit aanbod hebben wij met plezier aangenomen. Ook van onze kant vonden we het een fijne samenwerking die om meer vraagt. We zullen daarom nauw blijven samenwerken met Jonathan en meedenken over de stappen die zijn communicatie naar een nóg hoger niveau zullen tillen. Want één ding moet ieder bedrijf (dus ook iedere start-up) begrijpen: communicatie moet meegroeien met het bedrijf. Doe je dat niet dan loop je kansen mis. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Nieuwsgierig? Ga naar de website van Wolfram

www.wolframdesign.be

Communicatiebureau in Antwerpen

Zoek je een communicatiebureau in Antwerpen? Motionmill is er voor jou. Wij zorgen voor een sterke integratie van strategie, WordPress-webdesign, online marketing en storybranding. Als je ons belt, krijg je direct iemand aan de lijn.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill