Een webshop met focus op automatisatie: shop.dplenticular.com

B2B webshop op maat – DP Lenticular

DP Lenticular is al meer dan 20 jaar een belangrijke speler in B2B-markt van lenticulaire plastics. Dat is een nichemarkt voor het aanleveren van basismaterialen voor het maken van o.a. holografische kaartjes, affiches en nog veel meer.

Wat is lenticulair?
Lenticulair, afgeleid van het Engels ‘lenticular’, wat ‘lenzenrooster’ betekent
Elke lenticulaire plaat bestaat uit veel kleine lensjes, die een bewegend effect op een afbeelding creëren.
Dit kan gaan om een 3D-effect, een wisseleffect, een bewegend beeld, …

Wat vooraf ging

Doorgaans levert DP Lenticular zijn producten in grote hoeveelheden af: per pallet of zelfs per container. De laatste jaren -en het steeds groter wordende aandeel van digitale print is daar niet vreemd aan- worden er meer en meer kleinere bestellingen geplaatst. Om aan die toenemende vraag te voldoen had DP Lenticular nood aan een eenvoudige webshop.

De grote moeilijkheid zit hier in de berekening van de transportkosten: factoren zoals het soort product, gewicht, aantal, afmetingen, het soort vervoer en wereldwijde levering maken dit tot een complex geheel. In de eerste versie van de webshop gebeurde dit allemaal nog manueel. Wij zouden voor een 2de, grotendeels geautomatiseerde, versie zorgen…

Bewegende 3D-afbeelding van een Nikon 400 cameratoestel

De vraag

Daarmee is de vraag meteen ook omschreven: de relatief eenvoudige webshop met een 20-tal producten plus variaties moest een gedegen backend krijgen, waardoor het hele proces van bestelling tot verzending kon geautomatiseerd worden. En dit met een minimale menselijke controle of interventie.

Uitdagingen

De grootste uitdaging was om de berekeningen correct te laten doorvoeren, rekening houdend met dimensies, gewichten, aantallen, shipping methode,… Bovendien mogen of kunnen sommige producten niet samen verpakt worden. En tenslotte moest worden afgewogen of een bestelling per pallet uiteindelijk toch niet beter of voordeliger is.

Onze aanpak

We gingen in nauwe samenwerking met de klant op zoek naar een goede oplossing voor de complexe berekeningen. Hiervoor schreven we een custom plugin, die zich perfect laat integreren binnen de WordPress-omgeving.

Het resultaat?

We bouwden een nieuwe webshop in WooCommerce met een eenvoudige look. De verwerking van de bestellingen gebeurt nu voor meer dan 90% automatisch. Bij te complexe orders zorgt het systeem ervoor dat de bestelling handmatig kan worden afgerond.

WordPress totaalpakket

WordPress is niet enkel bekend als gebruiksvriendelijk content management systeem. Het kan ook eenvoudig omgetoverd worden tot een webshop met volledige functionaliteit door er de Woo Commerce-plugin aan toe te voegen. Een eindeloos aantal producten, productvariaties, stockbeheer, flexibele prijzen voor promoties… het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bovendien bestaan er tal van plugins voor zeer specifieke taken binnen Woo Commerce. En als je dan nog niet vindt wat je nodig hebt, dan coderen wij een eigen plugin, zoals we dat voor DP Lenticular gedaan hebben.

Nood aan een website met of zonder webshop? Contacteer ons en bespreek je mogelijkheden!

Motionmill