Hotjar: veelzijdig ontdekken hoe je site bezocht wordt

Hotjar is een veelzijdige tool waarmee je te weten kan komen hoe bezoekers gebruik maken van jouw site. De Hotjar WordPress plug-in biedt hiervoor de volgende features aan:

  • Heatmaps tonen op een visuele manier waar gebruikers bewegen, scrollen en klikken op jouw pagina’s. Op die manier kom je te weten welke elementen van de pagina aandacht trekken en welke elementen genegeerd worden. Dit is waardevolle informatie voor het optimaliseren van je content. De gegenereerde heatmaps worden opgeslagen voor 365 dagen, dus je kan zelfs vergelijken hoe aanpassingen aan je website het surfgedrag van je bezoekers hebben beïnvloed!
  • Recordings tonen een recreatie van hoe een bezoeker je website bezocht. Het scrollen en de muisbewegingen van een gebruiker worden opgenomen. Op die manier kan je observeren waar de pijnpunten in je site liggen en bugs ontdekken.
  • Feedback is een functie van Hotjar waarmee je op elke pagina ook kan vragen wat gebruikers van je site vinden. Dit gebeurd op een visuele manier voor de bezoekers. Gebruikers kiezen de emoji die hun gevoel weerspiegelt en kunnen zelfs een deel van de site highlighten en beschrijven wat ze hier goed of slecht aan vinden.
  • Surveys op je website aanbieden? Ook dat kan eenvoudig met Hotjar. Met een drag & drop systeem bouw je op een snelle en intuïtieve manier surveys die je kan aanbieden op je site. Hotjar biedt meerdere enquête templates aan, dus ook als je nog geen ervaring hebt met het bouwen van surveys op WordPress ben je hiermee snel op weg.

Bovendien wordt deze data op een GDPR-vriendelijke manier verzameld.
Hoe dit zit legt Hotjar uit op hun site.

 

Motionmill survey enquete software hotjar

 

Gedaan met het manueel verzamelen van feedback

In observatietests waarbij je manuele notities moet maken kruipt veel tijd. Dankzij deze veelzijdige toepassingen van Hotjar word het verzamelen van gebruikersfeedback eenvoudig. Wij zijn er in ieder geval al fan van!

Voor een betere user experience zorgen met data uit Hotjar?

Mark Tollenaere - Motionmill webdesign

Als je een gebruiksvriendelijkere site wenst te bouwen op basis van het surfgedrag van je bezoekers, ben je bij ons op het juiste adres. Motionmill is een webbureau in Antwerpen met ervaring in zowel webdesign als marketing.

We kunnen jou bedrijf helpen met de configuratie en opvolging van Hotjar en je website optimaliseren op basis van deze data.

Meer weten? Neem dan zeker contact met ons op.

Contacteer onze bedrijfsstrategist

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill