E-commerce, een webshop met WordPress

Een e-commerce website bouwen met WordPress

Je hebt een mooie gebruiksvriendelijke website. Met heel veel info die klanten en bezoekers appreciëren en vertrouwen. Het is een plek waar mensen de weg al naar gevonden hebben en graag terug keren.

Nu wil je website ook gebruiken als kanaal om je producten aan de man te brengen. Je wil een webshop integreren in je website.

Of je wil zo een website bouwen met je webshop er meteen in.

Zo combineer je alles op één plek, je integreert je webwinkel op een organische manier in je website.

Een webshop die voldoet aan hoge eisen

Voor een e-commerce website kijk je nog strenger toe op bepaalde aspecten. Want je genereert inkomsten via je webshop, elke hapering merk je onmiddellijk aan je omzet of winst.

  • Veilig: je moet het vertrouwen van je klanten winnen en behouden
  • Stabiel: hij moet 100% bereikbaar zijn en alles moet vlot werken
  • Aantrekkelijk: Een mooie, aangename omgeving creëren die zin geeft om jouw producten te kopen

WordPress is een stabiele, flexibele en veilige omgeving. Daar kan je al eens een online winkel op bouwen. Of je nu wil beginnen met enkele producten of een heel assortiment. En daarna uitbreiden of bijsturen. De flexibiliteit van WordPress maakt het mogelijk om snel aanpassingen te doen op het moment dat dat voor jou het interessantst is.

Verschillende e-commerce toepassingen

Er zijn verschillende zelfstandige e-commerce systemen die je kan integreren met je WordPress website zoals Magento of  Shopify.

Daarnaast zijn er heel wat WordPress plugins die je kan gebruiken. Een van de populairste en meest handige is Woocommerce. Met Woocommerce tover je je website in een handomdraai om in een gebruiksvriendelijk webshop.

Integratie van je webshop met andere systemen

Je kan e-commerce plugins heel gemakkelijk op zichzelf gebruiken. Je beheert dan zelf alle gegevens in je webshop intern in WordPress.

Maar je kan de inhoud van jouw webshop ook sturen via externe bronnen

  • De productgegevens worden ingevoerd via een andere website
  • Ophalen van product gegevens uit een applicatie

referenties

Voor enkele van onze klanten realiseerden we zo een integratie reeds:

Meer dan technische integratie

Hoe structureer je een webshop. Welke informatie plaats ik waar. Wat vind mijn publiek mooi? Wat vinden ze belangrijk?  Hoe maak ik het betaalproces vlot(ter). Hoe maak ik al die producten vindbaar via zoekmachines? Kan ik advertenties tonen aan mensen die mijn website bezochten?

Veel vragen die aantonen dat e-commerce niet alleen een technisch verhaal is. Er komt een hele strategie bij kijken. Je installeert geen systeem , gooit er dan al je producten in en ‘klaar is Kees’. Er is ook heel wat marketing, psychologie, creativiteit en analyse bij nodig om het het geheel succesvol en rendabel te maken.

Wij integreren het technische ook graag met het online marketing verhaal. Kennis maken?

Motionmill