WordPress-website en CRM-toepassingen

Je website is een tool om nieuwe klanten aan te trekken. Hen te leren kennen. Businessleads binnen te halen en op te volgen. Het zou toch handig zijn om informatie uit formulieren, commentaren, gebruikersprofielen te combineren in je CRM-systeem? Met WordPress is dat perfect mogelijk. Je website en CRM-systeem werken vlot samen én vullen elkaar zelfs aan. Je klantrelatiebeheer zal effectiever zijn dan ooit.

WordPress en CRM-toepassingen

Het is mogelijk om je website op een vlekkeloze manier te laten samenwerken met je bestaande CRM-toepassing. Salesforce, Base, Agile, vtiger, Highrise, SAP en vele andere zijn te integreren met WordPress. Alle systemen hebben weliswaar een eigen manier om informatie te importeren en exporteren, maar dat is geen probleem. WordPress is zeer flexibel om die gegevens om te zetten naar bruikbare data voor jouw CRM-pakket. En omgekeerd.

Van website naar CRM-toepassing

Laat je prikkelen door de mogelijkheden:

 • Een contactformulier dat data meteen doorzendt naar je CRM-pakket en linkt aan de juiste klant;
 • Een reactie op een bericht laten binnenkomen als een “taak” om zo je klant kortbij op te volgen;
 • Gebruikersprofielen van je website linken aan je contacten. Een gebruiker die zich aanmeldt komt dan automatisch in je CRM-pakket. Je kan vanaf dan zijn activiteit tracken. Op welke acties tekende hij in? Welke pagina’s interesseerden hem? Met die gegevens kan je hem gericht contacteren.

Er zijn vele mogelijkheden om informatie op een snelle en efficiënte manier naar je CRM-toepassing te vertalen.

Van CRM-toepassing naar website

Het kan ook andersom. Je kan gerichte informatie delen met een klant. Of informatie rechtstreeks publiceren op je website vanuit je CRM-pakket. We leggen een directe lijn tussen de twee. Enkele mogelijkheden:

 • Een deal afgesloten? Voeg het automatisch aan je klantenlijst of projecten op je website toe;
 • Krijg je positieve feedback binnen? Laat je CRM-systeem het meteen posten in je testimonials;
 • Je kunt specifieke informatie of speciale deals voor klantengroepen (tijdelijk) zichtbaar maken als ze inloggen;
 • Via je website kun je toegang verlenen aan jouw klanten tot bepaalde modules van je CRM-toepassing;
 • Belangrijke documenten kun je beschikbaar stellen voor je klanten en hen daarvan op de hoogte brengen.

WordPress als CRM-toepassing

We geven nog een optie: je kunt WordPress zélf als CRM gebruiken. Goed, WordPress is een CMS, een Content Management Systeem. En dus geen CRM, Customer Relation Management-toepassing.

Toch kan je WordPress als CRM gebruiken. Niet zoals de reeds eerder genoemde ‘echte’ CRM-toepassingen, zoals Salesforce en SAP. Maar desondanks is van WordPress al een behoorlijk ontwikkeld CRM te maken. Voor wie (nog) geen CRM-pakket zou hebben is dit ideaal.

Zo kan je het gebruikersbeheer van WordPress stevig uitbouwen:

 • Extra contact- en businessinformatie;
 • Opvolging van acties op de website zoals reacties, sitegebruik, aankopen via WooCommerce;
 • Interactie tussen jou en de klant bijhouden;
 • Rapporten genereren;
 • Mailings uitsturen;
 • Enzovoorts… het kan echt heel ver gaan!

Zo maak je van een WordPress je eigen op maat gemaakte CRM-toepassing dat op vele vlakken niet moet onderdoen voor een ‘echt’ CRM-pakket.

Zullen we samen eens kijken wat het beste bij jouw manier van werken past?

 
 

Jij zegt, wij bouwen

Denk je nog aan andere integraties? Op welke manier je je website ook wil integreren met je CRM-toepassing, contacteer ons gerust. Dan bekijken we samen hoe we een WordPress-website voor je bouwen die praat met je CRM-toepassing.

Zoek je advies?

Je hebt nood aan een strategie? Of aan een nieuwe website met een sterk design? Een partner voor je online communicatie? Of een partij die sterk is in storybranding? Die samen met jou je doelen uitzet en de tools in huis heeft om deze daadwerkelijk te bereiken? Die ervoor zorgt dat de juiste mensen je bedrijf vinden?

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill