Online bestanden delen of bewaren via je website

Bestanden worden momenteel en bijna zonder restricties heen en weer gestuurd. WeTransfer is daar een handige tool voor. Met Google Drive of Dropbox (en vele andere) kan je gemakkelijk online bestanden bewaren ‘in de cloud’. Maar soms is het handig om documenten op een centrale plek te bewaren en te delen. Waarom je bestanden niet delen via je website? We bouwen je webruimte om tot een gepersonaliseerde cloudgebaseerde opslagruimte. Met een eenvoudig bestandsbeheer zorg je er dan voor dat specifieke bestanden of mappen ook gedeeld kunnen worden op je website. Zichtbaar voor iedereen. Of bepaalde gebruikers. Dat kan je zelf instellen.

Vele toepassingen, één oplossing

Een gepersonaliseerde opslag is de oplossing voor vele problemen:

  • Je werkt samen met leveranciers, die te allen tijde de laatste informatie voor een project moeten kunnen raadplegen;
  • Er moeten ontwerpen gedeeld worden met klanten of freelancers;
  • Je wil je klanten toegang geven tot de nieuwste documenten of de laatste updates;
  • Je wil dat productcatalogussen beschikbaar zijn via je website;
  • Er moet een pagina die alle handleidingen verzamelt en toegankelijk maakt op je website komen;
  • Software updates moeten ter beschikking gesteld worden;
  • Je wilt klanten of medewerkers documenten laten uploaden om samen te werken (eventueel met restricties van grootte of type).

Er zijn heel wat situaties waarin je documenten beschikbaar wil stellen via je website. En FTP of HTML zeggen je misschien weinig? Wil je het gewoon simpel, overzichtelijk en handig houden?

We maken het zo gemakkelijk als Dropbox of Google Drive. Beter nog, synchroniseer je Dropbox-mappen of Google Drive met je website. Zodra je een bestand toevoegt aan een map daar wordt het beschikbaar op een bepaalde pagina van je website. Zo simpel kan het bewaren of delen van documenten zijn.

Alle voordelen op een rijtje

Er zijn vele oplossingen voor het online bewaren of delen van bestanden voorhanden. Aangezien wij gespecialiseerd zijn in WordPress websites, zullen wij altijd een link zoeken met WordPress. Gelukkig voor ons (en voor jou als klant) is WordPress ideaal om uit te bouwen tot een professionele tool voor bestandsbeheer.

Drie redenen om te kiezen voor bestandsbeheer via WordPress:

1. Het is gebruiksvriendelijk. Je kiest:

  • het bestand…
  • de map…
  • je klikt op uploaden…

Klaar!

2. Het is veilig. Je wil de bestanden enkel zichtbaar maken voor enkele personen? Toegang verlenen dat kan per map of per bestand. Je duidt aan wie of welke groep personen toegang heeft. Hij of zij moet over een inlog beschikken. Voor jou als beheerder geen probleem, want een gebruiker is zo aangemaakt in WordPress.

3. Het is overzichtelijk. Je kan je documenten makkelijk organiseren via folders, categorieën en tags. En naargelang toegangsrechten beheren.

Tot slot

Onze oplossing is niet de uitvinding van het wiel: we integreren simpelweg twee handige systemen zodat ze samen een professionele oplossing bieden. Is dat erg? Nee, vooral heel slim.

Wil je dus bestanden beheren en delen via je website. Wil je jouw webruimte gebruiken voor het beheren van bestanden? Laat ons eens samen zitten en we tekenen het volledig voor je uit. De koffie staat klaar.

Zoek je advies?

Je hebt nood aan een strategie? Of aan een nieuwe website met een sterk design? Een partner voor je online communicatie? Of een partij die sterk is in storybranding? Die samen met jou je doelen uitzet en de tools in huis heeft om deze daadwerkelijk te bereiken? Die ervoor zorgt dat de juiste mensen je bedrijf vinden?

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill