Leestijd 14 minuten

De 25 mooiste webshops ter wereld: de keuzes van een webdesigner

Als hopeloze online shoppingverslaafde weet ik als geen ander dat een mooie webshop je dag kan goedmaken. En als webshopbouwer weet ik dat een mooi webdesign nergens is zonder een degelijke user experience. Je moet als shopper intuïtief je weg weten te vinden naar de producten en de betaalpagina. Alleen op die manier behaal je als ondernemer een zo hoog mogelijk conversie.

Laten we vandaag eens kijken naar 25 webshops die niet alleen mooi zijn, maar ook top zijn in het sturen van het koopgedrag van de bezoeker. Sommige designs zijn van mijzelf, maar ook laat ik een groot aantal webshops zien die door bevriende bureaus zijn gemaakt.

Mooie webshops

Dit zijn mijn 25 favorieten onder de mooiste webshops ter wereld. De redenen voor deze keuzes zijn duidelijk: al deze webwinkels hebben een oogstrelend ontwerp en een pico bello conversiepad.

 

Als een webshop grijs omkaderd is, wil dat zeggen dat die door mij of door één van mijn collega’s van Motionmill ontworpen is.

 

1. Converse

De webshop van Converse is een doordachte mix van interactie, design en kwaliteitsfotografie. Waar je een gemiddelde webshop verlaat zodra je hebt gekocht wat je nodig hebt, blijf je in de online winkel van Converse nog graag even plakken.

 

Mooie webshop Converse

 

Op de productpagina’s wordt alle informatie op smaakvolle én overzichtelijke wijze gepresenteerd, zodat je als bezoeker zo snel mogelijk je droomschoenen vindt en bestelt. Ook top aan deze mooie webshop: elke productpagina bevat een kort filmpje waarin je iemand de schoenen ziet draagt. Dat klinkt simpel, maar het zorgt ervoor dat je het product ziet in een herkenbare situatie in het echte leven.

 

Beste webshop ter wereld

 

De beste eigenschap van de site is misschien wel de mogelijkheid om te filteren op kleur, waarmee er een mooie presentatie wordt getoond van een aantal schoenen in door jou gekozen kleur. Dit soort praktische features verhogen de betrokkenheid van de bezoeker bij jouw product, wat leidt tot betere conversiecijfers.

Bezoek converse.com >

 

2. Zara

Het Spaanse modemerk Zara heeft wat mij betreft een van de bijzonderste én mooiste webshops. Waarom? Omdat het eerder de site lijkt van een kunstzinnig project dan van een kledingmerk. Begrijp me niet verkeerd: er zit nog steeds een conversiegedreven flow in de site. Het is dus zeker niet dat de commerciële boodschap verloren gaat. Het is eerder zo dat de webshop zo minimalistisch is, dat je blik en klikgedrag wel gestuurd moeten worden richting de zoekbalk en het hamburgermenu.

 

Mooie webwinkel Zara

 

Zelfs de productdetailpagina’s vallen eerder op door wat er niet is door dat wat er wél is. Het resultaat is dat de aandacht van de bezoeker niet wordt afgeleid door frutsels en franje:

 

Zara webshop productdetailpagina

 

Ik weet dat minimalisme hip is, maar alleen Zara voert het door tot in het extreme. Ik hou van bedrijven die iets durven doen waar anderen voor zouden terugdeinzen!

Bezoek zara.com >

 

3. Wonderweekend

Dit is een webshop van mijn eigen hand. Waarom ik tevreden ben over dit grafische ontwerp en vind dat het een plaats verdient in een overzicht met mooie webshops? Om het in de woorden van de klant te zeggen nadat ze het webdesign zag: ‘Het is een webshop die er niet zo steriel uitziet als een reguliere webwinkel. Maar tóch weet je direct waar je heen moet om tickets te bestellen.’

 

Mooie designs webshops

 

De ticketpagina’s hebben we zo overzichtelijk mogelijk gehouden. Technisch gezien is dit webshopgedeelte een combinatie van WooCommerce en Tickera, wat een ticketsysteem voor WordPress is:

 

Wonderweekend

 

De vormgeving van de Wonderweekend-webshop is het resultaat van stevig denkwerk:

 • De zachte pastelkleuren zorgen ervoor dat het merk Wonderweekend vriendelijk binnenkomt bij de bezoeker, wat aansluit bij hun kinderfestival.
 • Zelfs een kind moet kunnen navigeren op deze webwinkel, dus het aantal items in het menu is beperkt. Ook is er alleen een hoofdmenu, geen bijkomend topmenu. Alles voor de overzichtelijkheid!
 • De letters zijn groot en de tekstblokken hebben een ruime regelafstand. Zo kan ook een kind het makkelijk lezen terwijl het mijn zijn ouders door de site scrolt.

Op deze pagina lees je hoe deze webshop technisch en grafisch tot stand is gekomen.

Bezoek wonderweekend.be >

 

4. Blik

Blik is opgericht in 2002 en adverteert zichzelf als the world’s first removable wall graphic company. Niet alleen hun product is funky, maar ook het design van hun webshop springt van je scherm. De eigenzinnige vormgeving gaat hand in hand met de leuke, moderne posters. (Zijn het posters? Stickers? Zoals ik zei: ze zijn funky!)

 

Mooie webshop Blik supergraphics

 

Op hun productdetailpagina’s spatten de kleuren van je scherm:

 

Blik supergraphics productdetailpagina

 

Bezoek whatisblik.com >

 

5. Mäc

Het Poolse cosmeticamerk Mäc heeft in zijn webshop een enorm aantal producten in een groot aantal categorieën. Daarom vind ik het zo knap dat ze er toch in geslaagd zijn om de uitstraling van hun webshop erg rustig te houden, niet in de minste plaats door het gebruik van rustige, grote foto’s zonder felle kleuren. Mooie webshops en een gigantisch productaanbod gaan niet altijd hand in hand, maar Mäc bewijst dat het kan!

 

Mooie webwinkel Mäc Cosmetics

 

Op hun productpagina’s staan ze iets meer visuele elementen toe, al vind ik dat ze ook daar een perfect evenwicht weten te bewaren:

 

Mooie webwinkel

 

Let ook op de ‘free shipping’-balk, de chatfunctie en de ‘book an appointment’-knop: stuk voor stuk klassieke methodes om op webshops de conversie te verhogen.

En verder:

Bezoek maccosmetics.com >

 

6. ETQ

De Amsterdamse schoenenhelden van ETQ hadden zich bij hun oprichting in 2010 voorgenomen om de schoenen voor zich te laten spreken. Geen overbodige branding, geen onnodige info. Het design van hun webshop is daarom… tja, leeg is het woord. Maar erg is dat niet, want het gaat niet ten koste van de user experience. Als klant weet je nog steeds perfect alles te vinden.

 

Mooie webshop ontwerpen

 

Het gebrek aan afleidende elementen is de kracht van deze webshop. Deze kracht komt ook goed naar voren op de productpagina’s. Wat deze pagina’s écht perfect maakt, is het filmpje. Je ziet het niet aan het onderstaande screenshot, maar de afbeelding rechtsboven is een kort filmpje van ongeveer 10 seconden. De persoon komt in beeld, staat even stil, draait om zodat je de schoenen van de andere kant ziet, en loopt het beeld uit. Een soort catwalkparade, maar dan in een herkenbare, alledaagse setting.

 

Mooie webshop grafische ontwerpen

 

Wat ik prachtig vind, is dat zowel het webbureau als ETQ het hebben aangedurfd om de site zo leeg te maken. Ondernemers zijn toch vaak snel geneigd om zoveel mogelijk rommel in het beeld te werpen omdat ze denken dat ze daarmee hun conversie verhogen.

Bezoek etq-amsterdam.com >

 

Leestip: Webdesign en conversie: 6 essentiële tips

 

7. Schaap & Citroen

Luxemerk Schaap & Citroen bewijst dat een indrukwekkend webshopdesign niet per se supergeraffineerd hoeft te zijn. Eigenlijk is hun online winkel zelfs een beetje sober. Ondanks deze feiten straalt hun site kracht uit en een ongecompliceerde luxe die perfect past bij hun merk.

 

Mooie webshopdesigns

 

Hun productdetailpagina’s vallen op door het feit dat er een aankoopknop ontbreekt. Alle call-to-actions zijn erop gericht om iemand naar een fysiek filiaal te lokken. Dit is zonder twijfel gedaan vanuit de gedachte dat een product van Schaap & Citroen niet op hetzelfde niveau mag staan als een ordinair paar sneakers of een bluetoothspeaker. Voor een product van Schaap & Citroen ga je naar de winkel. Punt.

 

Mooie webshopdesigns

 

Ondanks het feit dat je niet online kan bestellen bij Schaap & Citroen is het wel degelijk een webshop. De website is gebouwd in webshopsoftware (Lightspeed, als je het echt wilt weten) en alle commerciële trucs van een webshop worden toegepast.

Bezoek schaapcitroen.nl >

 

8. Fake Images

Fake Images is een tentoonstelling van Kazerne Dossin in Mechelen die de bezoeker aan het denken zet. Parellellen worden getrokken tussen vooroordelen over Joden voor de Tweede Wereldoorlog met de vooroordelen die er bestaan in onze huidige maatschappij. Via deze website koopt men tickets. Karakters uit Gent ontwierp de branding, ik bouwde de website. Voor de ticketverkoop gebruikte ik WooCommerce.

 

Mooiste webshops culturele website

 

Behalve een kanaal om tickets te verkopen, is de webshop een ervaring die je eigen vooroordelen naar boven brengt. Ik vertel er meer over op deze portfoliopagina.

Bezoek fakeimages.be >

 

9. Molekule

Dit is waarom luchtfilterfabrikant Molekule een vermelding verdient in dit artikel over mooie webshops:

 • De webshop heeft een clean design dat veel info bevat, maar niet overweldigend is;
 • Ze maken veel gebruik van video;
 • Er zijn weinig menu-items, waardoor je aandacht snel naar de knop ‘Shop’ gaat.

 

Mooie websites

 

Op de productdetailpagina’s onderscheidt Molekule zich op slimme wijze van alle andere webshops in mijn blog. Want wat zien we? Als je via de productoverzichtspagina op een productknop klikt, blijf je gewoon op dezelfde pagina; het product verschijnt als een soort pop-up aan de rechterkant van het scherm:

 

Mooie webwinkeldesigns

 

Deze manier van producten presenteren garandeert dat de bezoeker snel weer terug geraakt op de overzichtspagina, zodat hij snel en efficiënt verder kan browsen tot hij het product heeft gevonden dat bij zijn behoeften past.

Bezoek molekule.com >

 

10. Juice Brothers

Juicebrothers verkoopt via hun webshop sapjes, sapkuren en abonnementen. Ook zijn er fysieke winkels in onder andere Amsterdam, Utrecht en de Verenigde Staten.

De website van Juicebrothers ziet er hypermodern uit. Dit komt onder andere door de felle kleuren, veel witruimte, de fotografie en animaties. De uitgesproken kleuren passen 100% bij hun felgekleurde sappen.

 

Mooi webwinkeldesign

 

Op het ontwerp van hun productpagina’s ben ik ronduit verliefd geworden! Alles aan dit design is pixelperfect. Tel daarbij de vlotte, originele copywriting op en je hebt een webshop om van te smullen (letterlijk, in dit geval):

 

Mooi webwinkeldesign

 

Yum! Nu heb ik zin een fles Skin Sister!

Bezoek juicebro.com >

 

Lees ook: Meer online conversie: de 6 winnende woorden die jij misschien nog niet gebruikt

 

11. Mah Ze Dahr

Net als hun bakkerijproducten is de webshop van Mah Ze Dahr luxueus, over the top en tot in ieder detail gecureerd:

 • Beeldvullende foto’s zorgen ervoor dat je in de website en hun heerlijke producten wordt gezogen;
 • Hun overzicht met bestsellers op de homepage zet goed converterende producten in de kijker;
 • Het noemen van enkele luxueuze hotelketens als klant zorgt voor de nodige dosis social proof.

 

Prachtige webshops

 

De productpagina’s zijn efficiënt in hun eenvoudigheid: alles draait om de lekkermakende foto’s en de doordachte copywriting, waarin een fraai staaltje storytelling doorschijnt.

 

Prachtige webshop productpagina

 

Het is jammer dat de dichtsbijzijnde locatie van Mah Ze Dahr in New York is, want ik zou er niet over twijfelen om bij hen te bestellen. Soit, ik ben blij dat ik als webshopdeveloper hun mooie design als inspiratie kan gebruiken!

Bezoek mahzedahrbakery.com >

 

12. Hardgraft

Ik ben helemaal voorstander van webshops waarin ieder conversietrucje verwerkt zit, zoals bij de Amazons en Coolblues van deze wereld. Maar ik ben net zo overtuigd van de kracht van mooie webshops die het tegenovergestelde doen, die inzetten op minimalisme. Hardgraft is zo’n webshop.

De portemonnees, schoenen en handtassen van Hardgraft zijn op hun webshop niet ingeklemd tussen schreeuwerige commerciële banners, maar krijgen alle ruimte om te stralen. De foto’s zijn groot, de franjes minimaal. De uitstraling is 100% luxe, precies wat Hardgraft wil bereiken.

 

Prachtige webshops modemerk

 

Pas als je op de productdetailpagina’s belandt, bemerk je dat er toch wel wat conversieverhogende methodes zijn toegepast op deze site. Maar tegen die tijd heb je het warme bad van de homepage al ervaren en is het merk Hardgraft al in je brein geëtst als een must-have luxemerk.

 

Prachtige webshops

 

Bezoek hardgraft.com >

 

13. Flor Artes

De website van bloemenwinkel Flor Artes uit Antwerpen is door mij gebouwd, maar ik vind dat ze hier eens in de bloemetjes gezet mag worden. Ze is mooi in haar eenvoud, met een strakke, minimalistische stijl. Ik ben vooral fan van de verticale typografie. En wat is er nu niet mooier met een bloemp erbij?

 

Flor Artes webshop Antwerpen

 

Ook de stijl van de productfoto’s sluit volledig aan op de look & feel van de site. De strakke, maar verfijnde, beelden met een zwarte achtergrond sluiten mooi aan op de strakke zwarte stijlelementen die gebruikt worden doorheen de site. Dit is een moderne bloemenwinkel-site voor de 21ste eeuw.

Flor Artes detailpagina product

 

Bezoek florartes.be >

 

14. Functionals

‘Expect the unconventional’, schrijft Functionals op hun over ons-pagina. Het Nederlandse merk heeft het natuurlijk over de vormgeving van hun unieke designmeubelen (die toch verrassend betaalbaar zijn) en niet over hun webdesign – maar als het aan mij ligt slaat hun kreet net zo goed op hun webwinkelontwerp.

Strak, minimalistisch, no nonsense, dát is hoe Functionals hun producten ontwerpt, en dat is ook hoe hun website vorm heeft gekregen.

 

Mooie webshop webdesigns

 

Waar de meeste mooie webshops op hun productpagina’s een summiere beschrijving geven van het product, vind je bij Functionals een complete pagina (met formidabele opmaak!) over dat product. Het wordt een beetje te veel om het allemaal in deze blog te tonen, dus bezoek gewoon even hun website om het zelf te ervaren.

 

Mooi webshop webdesign

 

Bezoek functionals.eu >

 

15. Ace & Tate

Ik noemde Ace & Tate al eens in ons artikel over 31 adembenemend mooie webdesigns, maar ook in deze blog over webwinkels verdient hij een eervol plaatsje.

Wanneer je binnenkomt op de homepage beland je in een oase van rust:

 

Mooie webwinkel Ace & Tate

 

Klik je op een product, dan blijft de rustige uitstraling behouden, maar toch zijn de conversiegerichte foefjes duidelijk aanwezig als je erop begint te letten:

 

Mooie webshop Ace & Tate

 

Dit is waarom ik de shop van Ace & Tate zo oogverblindend mooi vind:

 • Het heeft een heerlijk rustig webdesign;
 • Er zijn grote foto’s die het product in de kijker zetten;
 • De site heeft een erg gelukte integratie van Instagram op de homepage.

Bezoek aceandtate.com >

 

16. QWIC

Waarom dit nieuwe fietsenmerk bestaansrecht heeft? Dat beschrijven ze zelf prachtig:

De helft van alle autoritten is korter dan 7 km en ruim 80% is zelfs onder de 20 km. Dat is de ideale afstand voor een e-bike!

Hun e-bikes worden in zowel fysieke winkels als via hun webshop verkocht. De dynamiek op hun homepage wordt aangejaagd door het vlotte, professioneel gemaakte filmpje:

 

Mooi design webshop

 

De productdetailpagina’s slagen erin om simpel doch compleet te zijn. De details die je moet bepalen voordat je op de bestelknop kan klikken worden overzichtelijk aan je gepresenteerd:

 

Mooie designs webshops

 

Op intuïtieve wijze wordt je door de verscheidene keuzes geleid en richting een conversie gestuurd. Dit is grafisch vakwerk, dus een vermelding in dit artikel met mooie webshops is helemaal terecht!

Bezoek qwic.nl >

 

17. Folks

Op de ‘About’-pagina van Folks lees je de volgende tekst:

‘We started selecting labels that ranged from small independent brands to most known international ones that still had an attitude in which we could reflect our passions and personalities!’

Ze hebben de spirit van een stel skateboarders die voor de fun items zijn gaan verkopen die ze zelf tof vinden. Hun webshop reflecteert deze houding: gewoon tonen wat je hebt, niet te veel uitleggen, de doelgroep begrijpt wel wat er verkocht wordt.

 

Mooiste webshops ooit

 

Zelfs op hun detailpagina’s maken ze niet veel woorden vuil aan hun producten: alleen de meest essentiële info is vermeld. Dat zal sommige bezoekers afschrikken, maar hun doelgroep kan deze recht-toe-recht-aan methode waarderen. (Wat we hiervan leren: er is niet slechts één aanpak waarmee je een webshop succesvol kan maken: alles hangt af van je product en doelgroep.)

 

Mooiste webshop ooit

 

We laten Italië even achter ons in dit overzicht met mooie webshops, want we gaan afdalen naar Australië!

Bezoek folksverona.it >

 

18. Bohemian Traders

Denk je aan Australië, dan denk je aan zwoele avonden, zonnige dagen, de wind die door je kleding waait terwijl je over het strand van Surfers Paradise wandelt. Bohemian Traders, een modewebshop van down under, omarmt hun roots en liet een online winkel maken die 100% zonneschijn is – zowel qua huisstijlkleuren als fotografie.

 

Mooiste webshops ooit gemaakt

 

De productdetailpagina’s zijn schaamteloos commercieel, maar dankzij hun luchtige, witte opmaak en de fleurige fotografie overweldigen de conversieverhogende trucjes niet.

 

Mooiste webshop ooit gemaakt

 

Blader zeker eens door deze zonnige webshop als je wilt leren hoe je luchtigheid met commercialiteit mixt!

Bezoek bohemiantraders.com >

 

19. Ryder

Vooruit dan maar, nog één uit Australië. Deze keer is het het kledingmerk Ryder dat met hun webshop de show steelt. In bepaalde opzichten is hun online winkel niet zo bijzonder. Minimalistisch design? Dat hebben we eerder gezien. Beknopt menu? Ook dat is de revue al gepasseerd.

Waarmee Ryder zich echter wel weet te differentiëren is hun fotografie. De foto’s van hun kledingstukken lijken willekeurige snapshots. Je zou ze zelfs ‘slordig gemaakt’ kunnen noemen.

Niets is echter minder waar. Voor het geoefende oog is het overduidelijk dat Ryder dankzij deze unieke fotografiestijl een informele tone of voice weet te creëren zonder woorden te gebruiken. Wij maken kleding voor normale mensen die normale dingen doen, is mijn interpretatie van hun huisstijl. Heel knap gedaan!

 

Beste webshops ooit gemaakt

 

Het enige minpuntje op conversiegebied is misschien dat de foto’s op hun homepage niet aanklikbaar zijn. Ik verwacht dat ik via die foto’s op een productpagina terecht kom. Om de producten echter te bereiken moet je in het menu op ‘shop’ klikken.

 

Beste webshop ooit gemaakt

 

Bezoek ryderlabel.com >

 

Leestip: Wil je meer online conversie? Gebruik deze 4 vernietigende woorden niet!

 

20. Suit Supply

Suit Supply blijft verbazen met hun constante vernieuwing van hun webshop. In deze oudere blog roemde ik hun shop al vanwege het prachtige webdesign. Maar denk je dat Suit Supply op hun lauweren bleef rusten? Nee, dit Hollandse kledingmerk heeft hun virtuele winkel alwéér een make-over gegeven, met het gevolg dat de site nu nog indrukwekkender is dan voorheen!

 

Mooie webshops Nederland

 

Ook de productpagina’s stralen pure elegantie en zelfzekerheid uit – geen slechte associatie voor een modemerk!

 

Mooiste webshops Nederland

 

Bezoek suitsupply.com >

 

21. The Flavorist

Nu eens iets dat ons doet watertanden! De website van The Flavorist verkoopt een ruim assortiment van meer dan 300 smaakversterkers! Met zo’n uitgebreid assortiment kon dit bedrijf uiteraard een robuuste webshop gebruiken. En tegelijkertijd moest ook de look & feel van deze site even smaakvol zijn als hun producten. Het antwoord? Een smaakvolle nieuwe webshop gebouwd door Motionmill. Mijn collega’s en ik maakten deze webshop in WooCommerce, zodat de websitebeheerder eenvoudig alle smaken kan beheren

 

motionmill - the flavorist homepagina

 

Een van de voordelen van de combinatie tussen WordPress en Woocommerce is dat een website stap per stap opgebouwd en uitgebreid kan worden. Dit geldt ook bij The Flavorist. Alle functionaliteit van een webshop is aanwezig achter de schermen, maar op vraag van de klant wordt de mogelijkheid om online te betalen pas later geactiveerd. Momenteel is er een offerte-tool voorhanden waarmee klanten gemakkelijk info over producten kunnen aanvragen. Handig!

 

Motionmill webburau antwerpen - the flavorist offertelijst

 

Blijf lezen, want verderop in dit artikel zal ik bij een andere klant van ons meer uitleg geven over de voordelen van WooCommerce.

Bekijk theflavorist.be >

 

Lees ook: 22% van de 1 miljoen populairste webshops ter wereld gebruikt WooCommerce

 

22. Carolina Herrera

Luxemerk Carolina Herrera heeft een prachtige webshop, daarover bestaat geen twijfel. Ik geef echter één kanttekening op het vlak van de gebruikerservaring: het merk zou er goed aan doen om de sliderfunctie op de homepage te dumpen. Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat de doorklikratio’s van sliders en caroussels laag zijn. Met dit kritiekpuntje in gedachte kunnen we kijken de goede aspecten van Carolina Herrera’s webwinkel, want het zijn die aspecten die ervoor zorgen dat Carolina Herrera toch een plek kreeg in deze lijst met mooie webshops:

 • Verleidelijke film en fotografie die pure luxe uitstralen;
 • Een zeer persoonlijke touch omdat Carolina herself op meerdere plekken op de site haar visie geeft op de producten;
 • Een overzichtelijk menu.

 

Mooie webshops beste ontwerpen

 

De productdetailpagina’s worden gekenmerkt door een open opzet met veel witruimte, waardoor een gevoel van weldaad wordt opgeroepen. De pagina’s doen met denken aan de stijl die veel ontwerpers van moderne luxe-interieurs toepassen: less is more.

 

Mooie webwinkel beste ontwerpen

 

Bezoek carolinaherrera.com >

 

23. Shwood

Geef maar toe: als een bedrijf zonnebrillen van hout, geoxideerde metalen en gestabiliseerde zeeschelpen maakt, ben je al snel geneigd om snel even op hun webshop te kijken – al is het maar vanuit een aanvankelijk gevoel voor freak appeal. Maar wat ontdek je als je op de online winkel van Shwood komt? Dat er niet alleen niets freakish is aan hun bijzondere zonnebrillen, maar dat ze de schoonheid van hun producten ook perfect naar voren weten te laten komen binnen een zeer overzichtelijke webshop!

 

Mooie webwinkel designs

 

Als bezoeker beleef je de webshop als een warm bad op het gebied van branding en gebruiksvriendelijkheid. Toch ziet het geoefende oog dat Shwood een webshop pur sang is, met alle verkoopopkrikkende methodes die er zijn.

 

Mooiste webwinkel designs

 

Een houten bril? Ik had nooit gedacht dat ik het zou overwegen tot ik de online winkel van Shwood ontdekte. Dat zegt véél over de kracht die de mooiste webshops ter wereld in zich dragen!

Bezoek shwoodshop.com >

 

Gerelateerd artikel: Deze designers durfden uit de doos te stappen

 

24. Space Posters

De ruimte is een nogal zwarte bedoening, dus als je posters maakt die het heelal weergeven, worden die posters al snel erg donker. Space Posters maakte als gevolg daarvan ook van hun webshop een zwart gat. De toon wordt direct gezet op de homepage.

 

Bijzondere webwinkel designs

 

Hun productpagina’s breken de duisternis met een paar witte vlakken. Interessant om te vermelden: van alle webwinkels die ik in deze lijst heb genoemd, is Space Posters een van de weinigen die links de beschrijving plaatst en rechts de afbeelding.

 

Webwinkel webdesigns

 

Bezoek spaceposters.com >

 

25. Fietsen De Geus

De hekkensluiter van deze lijst met mooie webshops is een creatie die ons webdesignbureau, Motionmill, heeft gemaakt. We creëerden elk aspect, van wireframes en copywriting tot design en techniek. De website van Fietsen De Geus is een heerlijke hybride tussen website en webshop. De producten op de website worden beheerd in WooCommerce, een plug-in voor e-commerce, maar er wordt niet verkocht via de website. Er waren echter enkele goede redenen voor Fietsen De Geus om te kiezen voor een webshopfunctionaliteit in hun website:

 • WooCommerce maakt het makkelijk om grote hoeveelheden producten overzichtelijk weer te geven;
 • In WooCommerce is het eenvoudig om productfilters in te stellen;
 • Door nu al WooCommerce te gebruiken, wordt het makkelijker voor Fietsen De Geus om de website in de toekomst uit te breiden tot een volwaardige webshop waar daadwerkelijk online fietsen verkocht worden.

 

Mooiste webshops België

 

De productpagina’s zijn efficiënt vormgegeven, met alle nodige informatie overzichtelijk gerangschikt en twee duidelijke call-to-actions: ‘Testrit reserveren’ en ‘Offerte aanvragen’.

 

Beste webshop België

 

Heb je een bedrijf met veel producten en wil je misschien ooit in de toekomst een webshop beginnen? Begin nu al met het bouwen van de basis. Dan maak je de overstap naar een volwaardige e-commercewebsite makkelijker. Je producten staan immers al in WooCommerce, dus je hoeft slechts nog de link te leggen met een payment gateway en enkele andere kleine dingen te doen, en voilà: je hebt een webshop!

Bezoek fietsendegeus.be >

 

De mooiste webshops en beste e-commercewebsites?

E-commerce snoept een steeds groter marktaandeel af van fysieke winkels, wat ons allemaal noodzaakt om te kijken naar de mooiste en beste e-commercewebsites die je op het internet kan vinden. We moeten leren van hun best practices op het gebied van UX en van hun vermogen om zich qua vormgeving te onderscheiden van hun concurrenten.

Lees meer over webshops

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill