Leestijd 1 minuten

Gebruikt je website Gravity Forms en heb je last van spam? Dit is de oplossing!

Veel WordPress-websites gebruiken de plug-in Gravity Forms om formulieren mee weer te geven. Ook menig website die door onze eigen websitebouwers in Antwerpen zijn gemaakt gebruiken deze plug-in.

Sinds maart 2021 zijn er echter steeds meer meldingen dat formulieren die met Gravity Forms gemaakt zijn spam doorlaten.

Ik leg uit wat hiervan de oorzaak is én hoe je het kunt oplossen.

Gravity Forms spam

De reden waarom Gravity Forms spam doorlaat

Er is sinds kort een probleem met spam via Gravity Forms en Google reCAPTCHA.  Google reCAPTCHA is het systeem dat kwaadaardige spambots uitfiltert tussen goedwillige websitegebruikers.

Gravity Forms weigert echter om met versie 3 van Google reCAPTCHA te werken, omwille van privacyproblemen. Daarom staat er op veel WordPress-websites nog versie 2, maar die houdt helaas spam niet meer goed tegen.

 

De oplossing van het probleem

Gravity Forms heeft onlangs de plug-in Zero Spam opgekocht en deze hernoemd tot Gravity Forms Zero Spam. Die kan nu als een add-on voor Gravity Forms geïnstalleerd worden. De voordelen: spam wordt terug goed gefilterd en er moeten geen settings aangepast worden om het te laten werken.

Doe dus het volgende in je website:

  1. Verwijder het Google reCAPTCHA-element in elk formulier;
  2. Verwijder de Google reCAPTCHA-code in de instellingen van Gravity Forms;
  3. Installeer Zero Spam.

Opgelet: installeer NIET per ongeluk WordPress Zero Spam, een andere plug-in met een gelijkaardige naam.

Heb je hulp nodig? Onze websitebouwers helpen je graag, ook als je WordPress-site niet door ons gemaakt is. Bel of e-mail ons.

 

Is jouw website gemaakt door Motionmill?

Heb je een website die door Motionmill is gemaakt en heeft jouw website Gravity Forms, dan hoef je je geen zorgen te maken. Meld het ons als je veel last hebt van spam en wij doen het nodige. Want wij houden niet van spam, dus we gunnen het jou ook niet.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill