Leestijd 5 minuten

8 manieren om je conversie hoog te houden tijdens de pandemie

Terwijl we (hopelijk!) richting de eindstreep van het coronavirus sprinten, blijven ondernemers en online marketeers op zoek naar slimme manieren om hun conversie hoog te houden.

Ik heb acht manieren verzameld waarop jij je conversie in deze ongewone tijden een stevige boost kunt geven.

Conversie verhogen coronapandemie

1. Analyseer populaire onderwerpen en zoekwoorden

Hoe kun je je conversie verhogen tijdens de pandemie? Het begint bij het analyseren van populaire onderwerpen en zoekwoorden.

Aangezien er veel media-aandacht is over de pandemie, is het logisch dat mensen online zoeken naar meer informatie. Dit geeft jou veel mogelijkheden om je SEO– en contentstrategie te verscherpen. Je kunt in deze moeilijke tijden nauwere relaties opbouwen met potentiële klanten door hun corona-gerelateerde zorgen te linken aan jouw product.

Gebruik zoekwoordentools om te bepalen welke coronavirus-gerelateerde content populair is. Vervolgens kunt je je doelgroep segmenteren op basis van de zoekwoorden en onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn om meer gepersonaliseerde content te leveren.

 

2. Deel content die gelinkt is aan het coronavirus

Nadat je populaire zoekwoorden en onderwerpen hebt geanalyseerd, is het tijd om artikelen en/of video’s te maken die gelinkt zijn aan het virus. Door coronavirus-gerelateerde tips en blogposts te delen, laat je je publiek zien dat je op de hoogte bent van hun zorgen en om hun welzijn geeft.

En denk je nu: ‘Maar mijn product is helemaal niet geschikt om een link te leggen met corona’, dan heb je het waarschijnlijk mis. Ik denk dat vrijwel ieder type bedrijf relevantie kan bieden in deze tijden. Ik geef enkele voorbeelden:

  • Heb je een restaurant dat door de pandemie gesloten moet blijven? Optimaliseer je SEO en content rond termen als ‘take-out’ en ‘eten laten bezorgen’. On page SEO noemen we deze tactiek waarbij je goed gekozen zoekwoorden her en der laat terugkomen op een pagina.
  • Heb je een fietsenwinkel die beperkt open mag zijn? Open een webshop, biedt je klanten aan om hen te adviseren in een videochat en schrijf blogs over de voordelen van fietsen ten tijde van een virusuitbraak.
  • Heb je een communicatiebureau? Bied je klanten aan om hen te helpen op afstand, geef hen in je blogs en nieuwsbrieven tips om de crisis te doorstaan, en spoor hen aan om een webshop te laten bouwen en op die manier het sluiten van de fysieke winkel te compenseren.

Gebruik meerdere communicatiekanalen om je content te promoten, zodat ze een groter bereik krijgen. Heb je blogs geschreven, deel die dan ook op je social media en via je nieuwsbrief. Heb je een nuttig filmpje op YouTube gezet, plaats die dan ook in een blog op je website. Op deze manier kun je je conversie stevig verhogen tijdens de pandemie!

 

Conversie verhogen coronavirus

Fotobron: Obi Onyeador op Unsplash

 

3. Benadruk niet te veel dat je iets wilt verkopen

Ik weet dat je je product of dienst aan de man wilt brengen, maar je moet beseffen dat het in coronatijden minder gepast is om luid te roepen dat mensen bij je moeten kopen. Wees voorbereid om je marketingstrategie te veranderen. Als je je uitsluitend op winst maken concentreert, kan er een averechts effect ontstaan. Dus wat moet je doen?

Toon steun en medeleven in plaats van je producten te pitchen. Zelfs de grootste multinationals zijn bezig om hun steun te betuigen in de strijd tegen de coronaviruspandemie. Burberry, Dior en Zara gebruiken hun fabrieken om maskers en ziekenhuisjassen te maken voor gezondheidswerkers. Het grootste luxe conglomeraat ter wereld, LVMH, schonk $ 2,2 miljoen aan het Chinese Rode Kruis. Hermes, Prada, Versace en vele andere merken doneren miljoenen dollars om de pandemie van het coronavirus te bestrijden.

Stel jezelf de vraag: ‘Hoe kan je je klanten in deze tijd ondersteunen?’ Je steun hoeft niet in miljoenen dollars te worden gemeten om te laten zien dat het je kan schelen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal van je diensten gratis verlenen tijdens de pandemie. Ik ken een Antwerpse fietsenwinkel die bakfietsen gratis uitleent aan lokale ondernemers die tijdelijk hun winkel hebben moeten sluiten en aan thuislevering willen doen. En ons eigen bedrijf, Motionmill, geeft gratis adviessessies via videochat aan ondernemers die met hun handen in het haar zitten.

Door je producten of diensten kosteloos beschikbaar te stellen, krijg je dankbare klanten die je betalen voor de service nadat de crisis voorbij is. Als alternatief kan je gratis educatief materiaal aanbieden met betrekking tot je branche, zoals webinars en interviews.

Vrijgevig zijn is, ironisch genoeg, een goede manier om je conversie te verhogen tijdens de pandemie!

 

4. Werk je advertentieteksten bij

Het simpelweg herschrijven van je advertentieteksten om aan de huidige situatie te voldoen, kan een grote impact hebben. Net zoals advertenties waarin de geografische locatie wordt vermeld, kunnen advertenties waarin de aanhoudende crisis of pandemie wordt vermeld een positieve invloed hebben op je conversie. Je zal een nóg grotere conversiestijging zien wanneer je in je advertenties een korting of gratis product of dienst vermeldt.

 

Conversie verhogen Google Ads

Fotobron: Caio op Pexels

 

5. Hanteer een omnichannel-aanpak

Omnichannelmarketing kan je helpen je conversies op peil te houden. Dit soort marketing houdt in dat je regelmatig met je publiek communiceert via meer dan één kanaal. Gebruikelijke communicatiekanalen zijn mobiele apps, e-mail, website, sociale media, sms-berichten, enzovoort.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je publiek kunt bereiken tijdens de uitbraak van het coronavirus. Via omnichannelcommunicatie blijf je in contact met bestaande klanten en betrek je de potentiële klanten. Bovendien zal je meer conversies zien, aangezien klanten kunnen kiezen waar en wanneer ze een aankoop doen.

 

6. Houd je publiek op de hoogte

Je potentiële en bestaande klanten op de hoogte houden is een andere manier om hoge conversieratio’s te behouden. Veel merken worstelen met vertragingen in de productie en levering. Je publiek op de hoogte houden van mogelijke vertragingen is het beste wat je kunt doen om frustratie te verminderen.

Een prachtig voorbeeld van een goede corona-update geeft de Antwerpse fietsenwinkel De Geus op hun website. Onder de titel ‘Lange wachttijden voor fietsen? We geven een woordje uitleg!‘ communiceren ze open en eerlijk met hun klanten waarom het leveren van fietsen vertraagd is.

Zorg ervoor dat je regelmatig updates op je website plaatst over mogelijke vertragingen of andere corona-gerelateerde problemen. Het is ook belangrijk dat je je aangepaste werkplekbeleid aan je publiek laat zien. Benadruk dat je je medewerkers veilig houdt.

 

7. Gebruik relevante afbeeldingen om conversie te verhogen tijdens de pandemie

Door relevante afbeeldingen aan je content toe te voegen, kan je de aandacht op je website vestigen. Je moet echter voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat je beeldmateriaal op de juiste manier gebruikt.

Je kunt bijvoorbeeld infographics of veiligheidsaanbevelingen maken met betrekking tot het gebruik van je producten. Laat zien hoe je klanten de producten ook in crisistijden op een leuke en eenvoudige manier veilig kunnen gebruiken.

Heb je teamfoto’s op je website? Het kan jouw imago van verantwoord bedrijf versterken door deze afbeeldingen te vervangen door exemplaren waarop je collega’s mondmaskers dragen en gepaste afstand houden.

 

 

8. Vergeet je trouwe klanten niet

Ik wil niet zeggen dat je geen nieuwe klanten moet proberen aantrekken, maar in crisistijden moet je bovenal trouwe klanten zien te behouden. Het kost je immers veel minder tijd en geld om een bestaande klant te behouden dan om een nieuwe te vinden.

Het is belangrijk dat je je trouwe klanten koestert en betrekt, zodat ze na de pandemie bij je blijven.

Gebruik data om huidige klanten te analyseren. Kijk naar hun aankoopgedrag in het verleden om patronen te identificeren waarmee je hen kunt segmenteren. Gebruik deze inzichten om conversieratio’s voor elk segment te voorspellen. Stem je communicatie af op deze inzichten.

 

Meer tips voor om conversie te verhoging tijdens de pandemie

Ik hoop met heel mijn hart dat de mensheid het coronavirus spoedig van zich afschudt, zoals een hond dat doet met het water nadat hij een duik heeft genomen. Tot het echter zover is, adviseer ik je om bovenstaande tips ter harte te nemen.

Als je benieuwd bent naar meer manieren om tijdens de coronapandemie je verkoop op peil te houden, kijk dan op onze pagina met corona-gerelateerde artikelen.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill