Leestijd 3 minuten

De meest geniale bedrijfsnamen in België en Nederland (en ook iets verder weg)

Af en toe zie ik bedrijfs- en merknamen die zo goed gevonden zijn dat ze kortsluiting in mijn breintje veroorzaken.

Ben je van plan een onderneming te beginnen? Of is jouw bestaande bedrijf toe aan een nieuwe naam? Probeer een onvergetelijke, originele touch te geven aan je merk. Laat je inspireren door dit toffe lijstje.

Originele bedrijfsnamen

Geniale bedrijfsnamen: mijn favorieten

Dit zijn mijn 5 favoriete geniale bedrijfsnamen in België en Nederland (en ook daarbuiten).

 

Logo-Texelse-Branding-p5bfuyftw3rshfuio5w9swnxijr1172oof3ry57x1c

Texelse Branding

Koffiebranderij | Nederland | Website

De eerste van de geniale bedrijfsnamen vinden we op het Nederlandse eiland Texel. Als je aan Texel denkt, denk je aan frisse zeelucht, aan schapen, aan het zachte geruis van de branding.

Dus wat doe je als je op Texel een koffiebranderij begint? Je noemt het Texelse Branding! Ik kwam dit sympathieke koffiehuis enkele jaren geleden tegen tijdens mijn vakantie op het Waddeneiland. En niet alleen hebben ze een zeer passende naam, maar hun koffie smaakt ook nog eens meesterlijk.

Wat we hiervan leren: Je kunt je merknaam verankeren in het geheugen en de verbeelding van je klant door de naam te laten linken aan positieve eigenschappen van je vestigingslocatie. Texelse Branding benadrukt hun fysieke link met het water nog eens extra door in hun logo een golfje voor te laten komen.

 

Logo-The-Boring-Company-p5bfm016rxifv6utysj8jo0trdw4p0ir43c8c8hybkThe Boring Company

Tunnelboorbedrijf | Verenigde Staten | Website

De naam van Elon Musks nieuwste onderneming, The Boring Company, is van een prachtige dubbelzinnigheid. The Boring Company is enerzijds te vertalen als ‘Het Boorbedrijf’ en anderzijds als ‘Het Saaie Bedrijf’. Musk neemt geeft met deze dubbele betekenis een knipoog naar hen die vinden dat een tunnelboorbedrijf de sexappeal mist die de glimmende auto’s van Tesla wél hebben.

Wat we hiervan leren: Humor kan werken (vooral met een fanbase als Musk’s), maar wees je bewust van je publiek en context.

 

Logo-Antwich-p5bgc31yff7w1myunkfj8l2b7bbtan2lp72arntnnkAntwich

Broodjeszaak | België

Antwerpen zit bomvol broodjeszaken. Tja, Belgen houden nu eenmaal van hun smoskes.

Van alle broodjeszaken waar ik ooit al een pistoletje in mijn mond heb geschoven, had Antwich de beste naam, vind ik. Antwerpen + Sandwich = Antwich. Zo simpel is het om in een lijst met geniale bedrijfsnamen te komen!

Wat we hiervan leren: Door je locatienaam te combineren met je producttype kan je een makkelijk onthoudbare naam creëren die een glimlach op het gezicht van je klant tovert.

Logo-Nuud-p5bgytrds4cmxzxmuwbl2cgslx8ij0ct5ra7ro3r40Nuud

Deodorantmerk | Nederland | Website

Nuud is een deodorant die geen deodorant is. Ja, dat vraagt om uitleg. Nuud is een geurloze crème zonder chemicaliën die je onder je oksels smeert. Het voorkomst zweet, in plaats van zweet te maskeren, zoals traditionele deo’s doen.

Nuud is gestript van alles wat je eigenlijk niet onder je oksels zou moeten willen smeren. Het is ‘naakt’, zou je kunnen zeggen. De merknaam past daarom perfect.

Overigens vind ik Nuud een topproduct. Zelfs voor mij als harige, zweterige vent werkt het! (En nee, ik krijg niet betaald door Nuud voor dit jubelpraatje.)

Wat we hiervan leren: Je kunt een originele, opvallende merknaam maken door er een USP in naar voren te laten komen.

Logo-Brandless-p5bk5i2jkhbzddd18gt19ep9m80llnlwxciriy2o00Brandless

Voeding/huishouden | VS | Website

Geloof nooit een merk dat beweert geen merk te zijn, schreef ik al eens. Ik blijf bij die uitspraak, want merken die zichzelf verkopen met een ‘no nonsense, no marketing’-aanpak doen precies het tegenovergestelde: hun gestripte, basic uiterlijk is een keiharde vorm van marketing.

Dat geldt ook voor Brandless,  een merk van voedings- en huishoudproducten dat zelfs met zijn naam wil uitstralen dat het niet is zoals alle andere merken.

Nu weten jij en ik dat Brandless alles behalve ‘merkloos’ is. Het merk is zelfs een stukje branding van het grote New Yorkse bureau Red Antler! Maar los van de ‘eerlijkheid’ van de naam, helpt deze vorm van branding wel degelijk om op te vallen in de supermarktrekken. En dat is waarom ik het een slimme naam vind.

Wat we hiervan leren: Je merknaam kan opvallen door zonder blikken of blozen te beweren dat je het tegenovergestelde bent van wat de klant verwacht.

 

Ken jij nog andere geniale bedrijfsnamen?

Ken jij een toffe, leuke, grappige of slimme merknaam die het absoluut verdient om in deze lijst te staan? Stuur me een berichtje en ik plaats hem erin.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill