590.000 WordPress-websites kwetsbaar door beveiligingslek in plug-in Next Gen Gallery

Er is nieuws uit het wonderlijke, altijd-veranderende land van hosting en plug-ins.

Bijna zeshonderdduizend WordPress-websites lopen het risico om door hackers te worden overgenomen. Het gaat om websites die de plug-in Next Gen Gallery gebruiken. Dat meldt Security.nl.

Dezelfde bron meldt eveneens dat No Support Linux Hosting voorgoed de deuren sluit. Het bedrijf nam dit besluit na een grootschalige hackingaanval waarbij websites van klanten verloren gingen.

Ik leg vandaag uit hoe Motionmill gedupeerden kan helpen.

Beveiligingslek Next Gen Gallery

Wat is het probleem van Next Gen Gallery?

Als jouw website de plug-in Next Gen Gallery gebruikt, is er niet direct reden tot paniek. Wél is er reden tot actie, zodat je de paniek een stapje voorblijft.

Via NextGen Gallery kunnen WordPress-websites een fotogalerij aan hun website toevoegen. Het probleem met deze plug-in is dat hij zeer kwetsbaar is. Hackers kunnen hem gebruiken als toegangspoort tot jouw website, waarna ze de boel overnemen. Dit kan erin resulteren dat ze jouw website gebruiken om spamreclame te laten zien. Ook bestaat de kans dat ze een losprijs van je vragen. Betaal je deze niet, dan krijg je het beheer over je site niet terug.

Wat kan je eraan doen?

De ontwikkelaar van NextGen Gallery heeft inmiddels een beveiligingsupdate uitgebracht. Slechts een kleine 27 procent van de meer dan 800.000 WordPress-sites die de plug-in gebruikt, heeft de update echter geïnstalleerd.

Heb je dit nog niet gedaan, dan adviseer ik je dit zo snel mogelijk te doen. Heb je hier hulp bij nodig, dan helpen wij.

Is jouw website gehost bij Motionmill en WPorters?

Als jouw website is gehost via Motionmill of ons zusterbedrijf WPorters, dan hoef je geen actie te ondernemen. We updaten alle plug-ins van alle websites die wij hosten op wekelijkse basis. Dat is onderdeel van de service die we bieden.

 

Sluiting hostingbedrijf No Support Linux Hosting

Waarom sluit No Support Linux Hosting de deuren?

In een opvallend korte verklaring op de eigen website meldt het hostingbedrijf dat het deze week getroffen is door een hackingaanval. Deze aanval heeft al hun servers gecompromitteerd. Het gaat onder andere om webserver, beheerserver en de klantendatabase. Vanwege de aanval zegt No Support Linux Hosting dat het niet meer in staat is om hostingdiensten aan te bieden.

Je hebt een website bij No Support Linux Hosting: wat nu?

No Support Linux Hosting ging er prat op dat ze geen support aanboden. Dat was waarom ze hosting tegen een lager dan gemiddeld tarief konden aanbieden.

Natuurlijk is het leuk om minder te moeten betalen, maar als je een website bij hen hebt, moet je zelf maar uitzoeken hoe je nu verder gaat. Het bedrijf bood geen support tijdens leven, en doet dat ook niet na zijn dood.

Ik adviseer je om je website zo snel mogelijk naar een ander hostingbedrijf over te zetten. Zo voorkom je dat je website lang offline is en klanten je site niet meer kunnen bereiken.

Hulp nodig bij het overplaatsen van je site?

WPorters is bereid je te helpen bij het overzetten van jouw website naar onze beveiligde hostingservers. We begeleiden je in iedere stap tot je website terug live staat.

Ik geef het alvast eerlijk toe: wij zijn niet het goedkoopste hostingbedrijf. Maar daar staat tegenover dat narigheid uitgesloten is. Een website die bij WPorters wordt gehost, zal nooit lekkende plug-ins hebben. En mocht je besluiten om bij ons weg te gaan (wat overigens heel makkelijk iedere maand kan), dan zullen we je vriendelijk helpen om je site naar een ander hostingbedrijf over te plaatsen.

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill