Heb je de nieuwe features van Instagram Creator Studio al ontdekt?

Een tijd geleden bespraken we drie verbazingwekkend handige tools om je social media te beheren. De Facebook / Instagram Creator Studio kwam toen ook aan bod. In de tussentijd werd ook de Instagram Creator Studio uitgebreid met enkele nieuwe features.

Mijn vaste lezers zullen inmiddels weten dat Instagram en Facebook 90% van mijn vrije tijd in beslag nemen (de overige 10% is voor mijn vriend). Het is daarom ondenkbaar dat ik de nieuwe features van deze social media niet aan je zou voorstellen.

Waarom zou je de Facebook / Instagram Creator Studio gebruiken?

De Creator Studio is misschien niet enorm uitgebreid, maar deze tool doet wat hij moet doen. En dat is het inplannen en het overzichtelijk maken van Facebook- en Instagram-posts. Er bestaan veel van zulke planningtools, maar ik vind dit persoonlijk één van de overzichtelijkste. Hij is bovendien gratis te gebruiken. Veel van die externe tools hebben een shit load aan overbodige features die je nooit gebruikt (maar wel geld kosten).

Ik gebruikte tot enkele weken geleden de Creator Studio wel enkel voor het inplannen van Facebook-berichten. De features voor Instagram vond ik niet zo handig. Ik was dan ook superblij toen ik las dat de Instagram Creator Studio is uitgebreid met extra features.

Enkele redenen waarom ik de tool nu zo perfect vind:

  • Je hoeft geen externe tool te gebruiken; alles gaat rechtstreeks via Facebook / Instagram.
  • De Creator Studio is gratis.
  • Wanneer je meerdere accounts beheert, kan dit allemaal vanaf hetzelfde platform.

 

Wat is er nieuw in de Instagram Creator Studio?

Kalenderoverzicht

Er is een kalender toegevoegd aan de Instagram Creator Studio. Je hebt de keuze tussen een week- of maandkalender. Hierop kan je al je huidige én geplande posts op zien.

Deze kalender geeft een fijn overzicht. Je ziet in één oogopslag voor welke dagen je nog niets gepland hebt en voor welke wel. Dit maakt het inplannen van berichten op langere termijn zeker en vast een stuk overzichtelijker.

Instagram Creator Studio kalenderoverzicht

 

Inplannen IGTV

Sinds kort kan je ook IGTV inplannen via de Creator Studio. Voorheen was het enkel mogelijk om deze op het moment zelf te plaatsen. Deze toevoeging maakt het beheer van je sociale media weer een stuk gemakkelijker.

Idealiter kunnen we ook Instagram Stories inplannen, doch dat is helaas nog niet het geval. Ik begrijp dat Instagram de stories wil behouden als iets ‘spontaans’, maar voor bedrijven zou het toch wel erg handig zijn dat deze op voorhand ingepland kunnen worden.

Instagram Creator Studio IGTV

 

De toekomst van de Creator Studio

Ik heb het gevoel dat deze veranderingen een eerste stap zijn in de uitbreiding van de Creator Studio. Deze tool heeft zoveel potentieel. Ik hoop dan ook echt dat er in de nabije toekomst nog andere nieuwe features worden uitgerold.

En hé, Instagram, als je meeleest, ik heb nog wat ideetjes voor extra toevoegingen:

  • Een visueel overzicht van je feed zodat de foto’s mooi kunt afstemmen op elkaar. Hier gebruik ik momenteel Preview voor, maar het zou natuurlijk handig zijn mocht dit ook in de Creator Studio mogelijk zijn.
  • De mogelijkheid om Stories in te plannen.
  • Het beantwoorden en archiveren van direct messages via de Creator Studio.

Ben benieuwd of deze features ooit zullen verschijnen. Fingers crossed!

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill