Leestijd 2 minuten

Niet alles gaat zoals je het gepland hebt en dat is soms helemaal oké

Op een ijskoude namiddag in december 2019 kwam mijn team bijeen voor een belangrijke bespreking.

Voor het eerst in de geschiedenis van Motionmill zouden we een thema voor het nieuwe jaar kiezen. En rond dat thema moesten onze blogartikelen van 2020 draaien.

Unaniem kozen we als thema de user experience, of UX. Dit onderbelichte onderwerp bepaalt of bezoekers op jouw website vinden wat ze zoeken. En daarmee beïnvloedt de UX of bezoekers geld opleveren.

Vol goede moed begonnen we blogartikelen en kennisboeken samen te stellen. In januari publiceerden we een introductie in UX. We wisten het zeker: 2020 zou het UX-jaar worden. Niets kon ons daarvan afbrengen.

Niets?

Online bureau Antwerpen

Focusshift: een andere manier van helpen

Ineens was het daar, onze mondiale aartsvijand corona. We hadden het niet meteen in de gaten, maar 2020 kreeg een heel nieuwe wending.

Onze artikelen over user experience werden in de wacht gezet. Onverwacht moesten we ons specialiseren in coronacommunicatie. In plaats van onze lezers te helpen vanuit een positie waarin alles van een leien dakje gaat, hielpen we onze lezers vanuit een positie van onzekerheid. Vanaf nu draaide het om redden wat er te redden valt, om niet ten onder gaan.

Ineens draaide onze hoofdboodschap rond de vraag: hoe kunnen we onze klanten helpen verkopen in deze verwarrende, ontwrichtende tijden? Deze ad hoc aanpak was absoluut niet wat we op die ijzige namiddag in december voorzien hadden, maar het was zonder twijfel het beste om op dat moment te doen.

 

Plannen kunnen veranderen

Je bedenkt een plan vanuit een bepaalde situatie. Wanneer de situatie verandert, zal het plan moeten veranderen.

Het is de realiteit van het leven: niet alles gaat zoals gepland. Is dat erg? Niet altijd. Wanneer je durft afwijken van je plan, wanneer je flexibel durft te zijn, kan je ogenschijnlijke tegenslagen aangrijpen om anderen te helpen, om zelf geholpen te worden, om te leren, om sterker te worden. En op die manier wordt de bittere realiteit van het leven ineens een stuk zoeter.

Ik weet het, niet iedere ondernemer heeft zijn hoofd overeind kunnen houden tijdens de coronacrisis. En ik kan mij voorstellen dat die ondernemers geen boodschap hebben aan mijn optimisme. Ik zal eerlijk zijn: dat begrijp ik. Het doet pijn om iets te verliezen waar je hard voor gewerkt hebt.

 

Internetbureau Antwerpen

Fotobron: Sven Brandsma op Unsplash

 

Uit iets naars komt iets goeds

Maar ik weet uit ervaring dat veel ondernemers in België juist tijdens de crisis veel hebben geïnvesteerd in hun bedrijven. Zo werd digitale infrastructuur op massale schaal gemoderniseerd in dit land. Webshops schoten uit de grond.

Waarom? Ondernemers hadden geen keuze: de crisis dwong hen.

Dit heeft echter als resultaat dat Belgische bedrijven nu beter voorbereid zijn voor de toekomst dan ooit tevoren:

  • Komt er nog eens een crisis? Bedrijven kunnen vanaf het begin online verkopen;
  • Buitenlandse concurrentie? Zij zijn niet de enigen met een een webshop.

Ja, de coronacrisis heeft voor veel persoonlijk en financieel leed gezorgd. Ik ben de laatste om dat te ontkennen.

Maar na regen komt zonneschijn. Zelfs wanneer de regen samengaat met donkere wolken en ander onheil.

Deel dit bericht

Wij delen graag onze kennis met je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
motionmill logo 2024 wit

Motionmill is jouw referentie voor webdesign in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je branding, ontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Motionmill