Wil je een website laten maken? Dan moet je weten waar je aan begint. En om dat te garanderen geven we je 5 tips die je moet weten voordat je naar een websitebouwer stapt.

Heb je na het lezen vragen? Wil je de mogelijkheden voor het laten maken van een website in Antwerpen met ons bespreken?

Maak een afspraak

1. Laat een WordPress-website maken

Websites kunnen in allerlei programma’s gemaakt worden. Zo’n programma wordt een content managementsysteem (CMS) genoemd. Het CMS bepaalt hoe makkelijk jij later aanpassingen aan de site kan doen. In sommige software is het nu eenmaal eenvoudiger om een tekst aan te passen of een foto te uploaden.

Veruit het meest gebruiksvriendelijke programma is WordPress. Dit CMS wordt wereldwijd voor maar liefst 30% van alle websites gebruikt! En daarvoor zijn 3 goede redenen:

  1. WordPress is zeer makkelijk onder de knie te krijgen, zelfs voor beginners;
  2. WordPress is open source-software, wat betekent dat iedere programmeur verbeteringen kan aanbrengen;
  3. WordPress is in de basisversie gratis, en gaat pas geld kosten als je uitbreidingen nodig hebt (zogenaamde plug-ins).

Motionmill is gespecialiseerd in het maken van WordPress-websites. Al sinds het jaar 2000 werken we vanuit Antwerpen voor ondernemers uit heel België en Nederland.

Vraag een offerte aan

2. Een lokale websitebouwer levert beter resultaat

Zit jouw bedrijf in de regio Antwerpen? Zoek dan een websitebouwer uit Antwerpen. De redenen hiervoor liggen voor de hand:

  • Je krijgt een beter eindresultaat wanneer je af en toe in persoon de resultaten kunt doornemen met de designer. Ga je voor een budgetontwerper uit India, dan is het iets moeilijker om af en toe binnen te springen. Correcties zijn snel door te voeren.
  • Bovendien krijg je met een lokale webdesigner die jouw taal spreekt geen taalkundige verwarringen. Geloof me, het is niet makkelijk om te communiceren over technische zaken met iemand die niet 100% begrijpt wat jij bedoelt.
  • Een lokale websitebouwer zal beter weten wat jouw klanten nodig hebben. Een webdesignbureau uit Pakistan zal heel goed weten hoe de Pakistaanse consument surft op het web, maar weet het ook hoe de Belg het doet?

Als het gaat om het inhuren van een websitebouwer is goedkoop vaak duurkoop.

Website laten maken in Antwerpen

3. Denk na over je vindbaarheid

Je website mag nog zo mooi zijn, maar als niemand hem vindt, maak je er geen euro omzet mee. Zoekmachineoptimalisatie (ook SEO genoemd) is wat je website nodig heeft.

We geven een voorbeeld. Ruim 480 mensen geven elke maand de zoekwoorden webdesign en Antwerpen in bij Google. Dat zijn 480 mogelijke leads die op zoek zijn naar een aanbieder van een professioneel websitedesign. Dat zijn de klanten van Motionmill. Op dezelfde manier gaan we na hoe jouw klanten zoeken en surfen op het web. Daar houden we rekening mee bij zowel de technische opbouw als het design van de website.

Basic SEO is standaard bij iedere Motionmill-website. Wil je echter gegarandeerd gevonden worden? Vraag ons naar de opties voor verregaande optimalisatie.

Let’s do it!

4. Stel een realistisch budget

Wat kost het laten maken van een website? Dat varieert van € 500 voor een simpele site die je door een student of familielid laat maken tot tienduizenden euro’s voor complexe e-commercesites die door professionele webbureaus worden vervaardigd.

Er zijn 3 hoofdfactoren die de prijs bepalen:

1. complexiteit

Hoe meer functies, hoe hoger de kosten.

Wat wil je dat jouw klanten met je website kunnen doen? Als je een inlogfunctie voor klanten en een webwinkel wilt kost dat meer dan een eenvoudige site zonder complexe functies.

2. grootte

Hoe meer pagina’s en templates, hoe duurder de site.

Het aantal pagina’s dat je nodig hebt op je site bepaalt voor een deel de kosten. Vaak kunnen deze kosten voor een deel opgevangen worden door het hebben van een goed CMS, zoals WordPress. Maar desondanks zal de grafisch ontwerper een aantal templates moeten ontwerpen — en hoe meer templates er nodig zijn, hoe hoger de kosten worden. Voorbeelden van verschillende templates zijn: blogberichten, reguliere pagina’s, productpagina’s, en kalenders.

Storytelling

3. Designvereisten

Maatwerk kost meer dan een bestaande template.

Wil je dat iedere vorm, kleur, pagina-indeling en lettertype op jouw site volledig uniek is? Dat kan, maar dat vereist maatwerk. En maatwerk is duur — vaak tienduizenden euro’s. Het tegenovergestelde van maatwerk is een site die bestaat uit een reeds bestaande template. Je krijgt dan (als je geluk hebt) een website die er goed uitziet, maar verder weinig origineel is. (En mogelijk niet eens de functies heeft die jouw klanten verwachten.) Gelukkig voor jou is er een middenweg, en dat is de weg die Motionmill bewandelt. Wij nemen als basis voor jouw website een bestaande template, maar passen die dusdanig aan dat het resultaat origineel en functioneel is. Dat zorgt voor een topresultaat tegen een behapbare prijs.

Die vraag ‘Hoeveel kost een site’ wordt ons tientallen keren per week gesteld. En iedere keer antwoorden wij: Dat hangt ervan af wat je wilt. Dus ik vraag jou: wat wil jij precies? Vertel het ons, dan vertellen wij jou welke kosten je kan verwachten.

Neem contact op

5. Besteed buitengewoon veel aandacht aan de inhoud

Goed, je hebt een website. Deze website is een stilistisch meesterwerkje, een hoogtepunt uit de webdesigngeschiedenis, een toekomstig museumstuk.

Bovendien ben je vindbaar dankzij de toegepaste zoekmachine-optimalisatie. En dus vinden mensen jouw prachtige website.

Maar goh, hoe kan dat nu? Uit je statistieken blijkt dat mensen jouw site na een paar seconden weer weg klikken.

Ik zal je vertellen waar het fout ging: bij de inhoud van jouw site. Want die deugde niet.

Veel ondernemers zien dit aspect over het hoofd en dat kost hen vaak duizenden euro’s aan gemiste omzet. Een site die de potentiële klant niet weet te boeien, inspireren en motiveren zal geen conversie opleveren.

Besteed daarom aandacht aan de inhoud van je website:

  • Zorg voor verzorgde teksten, die foutloos zijn en interesse opwekken.
  • Ben je van plan aan inbound marketing te doen, schrijf dan hoogwaardige blogartikelen.
  • Vraag een professionele fotograaf om goed beeldmateriaal te schieten. (Denk niet dat die foto’s die je met je smartphone maakte in de buurt komen van degelijk fotomateriaal! Jouw klanten prikken erdoorheen.)

Lees ook het artikel: Dit is waarom ook taal het succes van jouw merk bepaalt

Wil je ook een nieuwe website?

Heb je een nieuwe website nodig die je zelf up-to-date kan houden? Wij zijn dé WordPress-experts uit Antwerpen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website.
Geschreven door
Rafaël Balrak

Front-end developer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill