Adverteren in Google met een effectieve Google Ads-campagne is waar wij als communicatiebureau goed in zijn. Google Ads (of AdWords, zoals velen onder ons het nog kennen) is een essentieel element geworden in de online marketing van menig bedrijf. Ondanks het feit dat Google Ads populair en effectief is, horen we soms van klanten dat het duur is, dat het ‘niets voor hen is’, niet nodig is, teveel opvolging vraagt. Maar wij verzekeren hen keer op keer dat dat hoeft zeker zo niet te zijn. Twijfel ook jij nog? Lees dan verder, want wij zullen enkele misvattingen uit de weg ruimen.

‘Google Ads is niets voor mij’

Zoeken jouw klanten dan niet op Google?

Iedereen zoekt via Google. Zelfs als ze jouw naam al kennen, is de kans groot dat ze hem ingeven in de Google-zoekbalk. Of de adresbalk in je browser, wat tegenwoordig op hetzelfde neerkomt.

Nog interessanter zijn natuurlijk klanten die je nog niet kennen en de naam van een product of dienst intypen. Of je nu professionele diensten voor bedrijven of producten voor consumenten aanbiedt, je wil je op dat moment tonen aan die potentiële klant. En dan die nieuwe kooplustige zoeker, prospect of dat grote order binnenhalen.

Met remarketing kan je eerdere bezoekers van je website gaan (re-)targeten. Zeker bij producten met een lange aankoopcyclus kan dit, een kleine herinnering, het extra duwtje in de goede richting betekenen.

‘Een Google Ads-campagne kost veel’

Zoveel je zelf wil, want je hebt controle over je budget. én… een goede campagne brengt juist geld op.

Je betaalt een bedrag per klik. Inderdaad, hoe meer concurrentie, hoe meer je zal moeten bieden voor een klik. Maar als er veel concurrentie is, wil dat waarschijnlijk ook zeggen dat je daarmee interessante bezoekers naar je website lokt. Met een maximum bod en dagbudget zorg je er voor dat het voor jou rendabel blijft.

Door je advertentiegroepen goed te structuren, je keywords goed uit te kiezen en negatieve zoekwoorden in te stellen, zie je er op toe dat je je enkel richt op de meest relevante en winstgevende zoekopdrachten. Met de nodige kennis en ervaring beperk je de kosten.

Soms krijgen we campagnes van klanten onder ogen die ze ooit zelf eens hadden aangemaakt. Dat kan; een Google Ads-campagne opstarten is immers niet zo moeilijk. Maar zonder enige voorkennis maak je soms de verkeerde keuzes:

  • Je kiest het verkeerde campagnetype (vaak het weinig interessante ‘search met display select’);
  • Je biedt te veel op brede zoekwoorden;
  • Je bent vergeten zoekwoorden uit te sluiten;
  • Je hebt alle campagnes naar de homepagina gestuurd.

Of je gebruikt niet alle mogelijkheden om je campagne beter te laten draaien:

  • Je zet niet alle soorten advertentie-extensies in;
  • Je doet niet aan conversietracking;
  • Je gebruikt de optie van bodaanpassingen niet.

Als je daar allemaal op let, heb je je budget mooi in de hand en zorg je voor een goede ROI.

‘We scoren toch al goed organisch?’

Geweldig! Met Google Ads erbij nog beter.

Er is al meerdere keren aangetoond dat aanwezig zijn in zowel de organische als de betaalde resultaten versterkend werkt. Het halo-effect. Of SERP-dominantie.

Het is fantastisch als je website al goede posities heeft in de organische zoekresultaten. Vaak klikken mensen die informatie zoeken, dus hoger in de aankoop-funnel, eerder op organische links. Eens ze beslist hebben, klikken ze vaker op advertenties. Dus als jouw advertentie er op dat moment staat te blinken met een overtuigende advertentietekst, een aanbieding of andere voordelen, dan heb je een heel interessante bezoeker binnen.

En sneller voor nieuwe zoektermen.

Bovendien ben je met Google Ads niet afhankelijk van veranderingen van de Google algoritmes, waardoor je rankings soms dalen. Of van concurrenten die er bijkomen met ook relevante inhoud over gelijkaardige producten. Als je nieuwe diensten of inhoud publiceert, duurt het even voor deze organisch goed getoond gaan worden. Met een Google Ads-advertentie kan dit meteen.

‘Google Ads vraagt tijd om op te volgen’

Inderdaad, maar zo blijft je campagne up to date en effectief.

Je campagne opvolgen maakt dat je de resultaten kan analyseren en bijsturen waar nodig. Moet je je biedingen hoger zetten omdat de concurrentie actiever is? Waarom presteren sommige advertenties minder goed? Zit mijn quality score, doorklik- en conversieratio goed?

Maar evenzeer is het handig om snel een actie of een aanbieding aan te kondigen. Begin- en einddatum instellen en je advertentie of advertentie extensie (hoe je het ook aanmaakt) verschijnt in de gekozen periode.

Door het regelmatig monitoren van je campagnes heb je ook een zicht op hoe mensen naar je producten zoeken. En, wie weet, vind je in het zoektermenrapport wel ideeën voor extra content op je website. Waarmee je dan later organisch (gratis dus) kan scoren.

Je hebt daar zelf de tijd niet voor?

Je kan dan altijd wat assistentie vragen bij een gecertificeerde Google Partner 😉

Geschreven door
Motionmill Antwerpen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill