What WP Theme Is That
Het handigste CMS om een website mee te bouwen is volgens velen (ook volgens ons) WordPress. We hoeven WordPress niet meer te vermelden als tool. Maar het is dan ook niet WordPress die we onder de aandacht brengen, maar een handige WP-gerelateerde tool. Als we een project starten, hebben klanten vaak wel een aantal websites in gedachten die qua design, functies of structuur aansluiten bij wat ze willen. Zijn het WordPress-websites, dan is met What wptheme is that zo achterhaald welke theme er gebruikt wordt. Die kunnen we dan gaan ontleden of eventueel als basis gebruiken voor een uniek en passend webdesign.
Wappalyzer
Op dezelfde manier kan je met Wappalyzer bekijken welke software en technologieën een website gebruikt. Dit bespaart je uren zoekwerk als je iets gelijkaardigs wil opbouwen.
Screaming Frog SEO Spider
Een serieuze tool met zo’n naam, dat kan toch niet? Dacht ik ook toen ik er voor de eerste keer van hoorde en het programma met een bang hartje installeerde, vrezend een luidruchtige kikker op mijn scherm te krijgen met bijhorende computercrash. Maar Screaming Frog blijkt een superhandige tool om websites te crawlen. Je krijgt alle pagina’s op een rijtje samen met heel wat interessante on-page SEO-informatie: titels, meta-descriptions, inkomende links, word count. Een ideale start voor een SEO-analyse dus. En om technische issues te ontdekken.
Ubersuggest
Op zoek naar nieuwe keywords om aan je Ads-campagne toe te voegen? Met Google autosuggest ontdek je vaak nog interessante combinaties. Zie je op tegen het manueel opzoeken naar gerelateerde zoekopdrachten? Gebruik Ubersuggest en je hebt ze allemaal in één klap. Nu de interessantste selecteren, kopiëren en importeren in je Google Ads-campagne. Ook nuttig voor SEO of als inspiratie voor contentmarketing trouwens.
Gravity Forms
Om formulieren of volledige online offerte-aanvragen in een website te integreren, gebruiken wij graag Gravity Forms. Veel functionaliteiten, gebruiksvriendelijk en makkelijk naar je hand te zetten.
Slideshare
Ik noemde het woord contentmarketing. Al eens Slideshare geprobeerd? Deze mag je zeker tussen je andere contentmarketingkanalen zetten. Gaf je onlangs een geweldige presentatie aan mensen uit je sector? Wil je bestaande inhoud van je website visueel aanschouwelijk maken? Maak er een presentatie van, zet ze op Slideshare en optimaliseer ze. Het is een veelbezochte en goed scorende website. Vergeet geen link naar jouw website te plaatsen natuurlijk. Je Slideshare-presentatie is ook gemakkelijk te integreren in je eigen website.
Hootsuite
Je verschillende social media-accounts beheren vanuit 1 centrale tool? Met Hootsuite plan je berichten in op meerdere sociale media op het geschikte tijdstip. Volg de statistieken en de impact van jouw activiteiten op. Monitor je verschillende kanalen en haak in op voor jou interessante discussies. Voor wie social media deel uitmaakt van zijn online strategie (en we raden dat iedereen ten sterkste aan) is dit een zeer praktische tool.
Niice
Lijkt een beetje op Pinterest. Je kan er moodboards mee maken aan de hand van afbeeldingen van op eender welke website (5 in de gratis versie). Al surfend verzamel je afbeeldingen en zoek je naar een ‘look and feel’ of inspiratie voor een webdesign bijvoorbeeld. Niice presenteert zich ook als een “search engine with taste”; je kan via niice.co gericht zoeken naar afbeeldingen van designwebsites.
Basecamp
Om al die activiteiten door verschillende personen wat te stroomlijnen, is een goede projectmanagementtool aangeraden. Op dit moment maken we daarvoor zeer dankbaar gebruik van alle mogelijkheden van Basecamp.