WordPress 3.8 is gearriveerd!

Vorige week werd WordPress 3.8 “Parker” gelanceerd. Trouwe WordPress-fans hebben de update ondertussen ongetwijfeld reeds doorgevoerd. Let wel: overschakelen op WordPress 3.8 doe je beter niet automatisch, maar manueel. Het gaat namelijk over een belangrijke update met een aantal opmerkelijke revisies; de grootste visuele update sinds 2008; een volledige revisie van het design van de backend. Bij WordPress kozen ze naar eigen zeggen voor een evolutie geen revolutie.

Niet onbelangrijk voor je aan de slag gaat: vergeet niet om een back-up te maken van je files en database voor je de update uitvoert. Check ook even offline of de update compatibel is met je plug-ins en de WordPress theme waar je gebruik van maakt.

Als deze praktische voorbereidingen achter de rug zijn, kan je aan de slag. Bij een grote update komt vaak heel wat kijken, maar WordPress 3.8 is zeker de moeite waard!

 

WordPress 3.8

 

De opvallendste aanpassingen

  • Vooral de backend van van WordPress werd opgefrist en heeft een volledig nieuw en kleurrijk jasje gekregen. Als administrator kan je de backend van je website zelfs personaliseren.  Zo kan je onder je profielinstellingen bijvoorbeeld één van de acht kleurenschema’s kiezen. Het doel was onder andere om een duidelijker onderscheid tussen navigatie en content te bekomen.
  • Verder wordt er in de backend gebruik gemaakt van vector-gebaseerde iconen, een vlak, modern en overzichtelijk design en een nieuw lettertype (Open Sans). Het is alvast een stap vooruit, want de backend ziet er heel wat duidelijker, rustiger en minder slordig uit. Iconen werden vereenvoudigd, maar bleven herkenbaar.
  • Voor al wie de backend van zijn of haar website regelmatig op een smartphone, iPhone of tablet raadpleegt, is er ook goed nieuws. De backend werd verder geoptimaliseerd voor mobile devices en is vanaf nu responsive, gebruiksvriendelijker en een pak overzichtelijker als voorheen.
  • Daarnaast is ook het toevoegen en aanpassen van widgets heel wat eenvoudiger geworden, net zoals het managen of bewerken van je theme. Naast deze grote aanpassingen, werden en nog een aantal kleinere aanpassingen doorgevoerd en bugs weggewerkt.

Voor een volledige lijst van alle updates kan je terecht op deze link. Een andere goede bron is de blog van Matt Thomas.

Wij vinden alvast dat WordPress 3.8 fris, snel en efficiënt oogt. We kijken uit naar de volgende update.

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill