WordPress onder vuur

Het internet gaat nogal hard tegenwoordig. Langs alle kanten komen er websites bij, moet er gesocialmedianetworked worden en gaan luchtbellen naar de beurs.

Er komen ook elke dag nieuwe tools en applicaties en services op de markt. Ook in blogland gebeurt er veel.

Zo is er sinds een tijdje het platform Ghost. Vertrokken als WordPress-plug-in, uitgegroeid tot blogplatform. Zonder franjes, gehost of zelf te hosten. Ook een mooie nieuwkomer: Medium. Schrijvers bij elkaar, samen op één podium. Klaar om de wereld aan te pakken.

En blijkbaar moet WordPress dan ook maar volgen. De mannen van WPMU vinden dat in elk geval. Dat WordPress zichzelf als blogplatform wat voorbij holt. Ja, maar dat was toch de bedoeling? WordPress als framework voor het web? Voorbij de blog?

Een andere invalshoek (aanvalshoek) die WordPress uitdaagt is, wederom van WPMU, gericht op de community en hoe fake dat de invloed daarvan zou zijn. Dat Matt als een tiran regeert en zijn wil wet is. Ik ken zo nog een bedrijf dat daar redelijk goed mee gevaren is …

Wat mij betreft: exciting times ahead. WordPress krijgt eindelijk, na vele jaren van zwoegen, hier en daar de erkenning die het verdient: 20% van alle websites op deze aardbol draaien op WordPress. Het is overduidelijk meer dan een blogplatform. Het is een toffe community.

En eerlijk: ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak. Want WordPress, dat is meer dan een blogtool. Wij maken daar bijvoorbeeld coole websites mee.

Gratis wijzer worden

Wil je vaker kwaliteitsartikelen zoals dit lezen? En dat helemaal gratis? Wij delen onze kennis met je. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt 1 keer in de twee weken een leerzame, mooie, grappige, gelukkig makende mail.

Naam(Vereist)
* verplichte velden
Privacy(Vereist)
Hidden
Segment
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Motionmill