Het internet gaat nogal hard tegenwoordig. Langs alle kanten komen er websites bij, moet er gesocialmedianetworked worden en gaan luchtbellen naar de beurs.

Er komen ook elke dag nieuwe tools en applicaties en services op de markt. Neem nu in blogland.
Zo is er sinds een tijdje het platform Ghost. Vertrokken als WordPress plugin, uitgegroeid tot blogplatform. Zonder franjes, gehost of zelf te hosten. Ook een mooie nieuwkomer: Medium. Schrijvers bij elkaar, samen op één podium. Klaar om de wereld aan te pakken.

En blijkbaar moet WordPress dan ook maar volgen. De mannen van WPMU vinden dat in elk geval. Dat WordPress zichzelf als blogplatform wat voorbijholt. Ja, maar dat was toch de bedoeling? WordPress als framework voor het web? Voorbij de blog?

 

Een andere invalshoek (aanvalshoek) die WordPress uitdaagt is, wederom van WPMU, gericht op de community en hoe fake dat de invloed daarvan zou zijn.  Dat Matt als een tiran regeert en zijn wil wet is. Ik ken zo nog een bedrijf dat daar redelijk goed mee gevaren is … .

Wat mij betreft: exciting times ahead. WordPress krijgt eindelijk, na vele jaren van zwoegen, hier en daar de erkenning die het verdient: 20% van alle websites op deze aardbol, meer dan een blogplatform en een coole community.
En eerlijk: ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak.
Want WordPress, dat is meer dan een blogtool.
Wij maken daar bijvoorbeeld coole websites mee.

Geschreven door
Dirk Verbeeck
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill