Optimaliseren

WordPress is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Van een eenvoudige blogtool is dit CMS (Content Management System) uitgegroeid tot dé meest professionele tool om je website mee te bouwen. Het WordPress team heeft dus niet stil gezeten. Elke dag weer onderzoeken hoe ze hun product kunnen blijven optimaliseren, is hun sterkte.

Voor je bedrijf geldt eigenlijk niet anders. Af en toe je oor te luisteren leggen, intern een stap terug zetten en nagaan hoe je je service, je product, je business kan (blijven) verbeteren. Je website is bijvoorbeeld een goed startpunt. Straalt je website professionaliteit uit? Kiezen voor WordPress om je website te bouwen, is alvast een stap in de goede richting. Toch kan ook WordPress geen wonderen verrichten. Het is een gebruiksvriendelijke tool die je zowel technisch als qua look & feel heel wat mogelijkheden biedt. Je kan je content ook heel eenvoudig up to date houden. Maar net daar wringt het schoentje: die content moet wel sterk zijn. En net die content moet je nog wel zelf leveren (uiteraard). Hink dus niet achterop! Je hebt een geweldige tool, creëer dan ook een geweldige, professionele website. Als WordPress zich verder ontwikkelt, moeten jij en je business dat ook doen. Aan welke business skill heb jij bijvoorbeeld de laatste tijd nog gewerkt? Volgt nu een lange stilte?

We willen je graag helpen. Inderdaad, het moeilijkste is je content. Zoals we reeds opmerkten: die content moet je nog steeds zelf schrijven of je nu wilt of niet. We willen je met een aantal tips op weg helpen. We hopen dat je er iets aan hebt. Zorg ervoor dat je content een duidelijke focus heeft en uiteindelijk ook een professionele uitstraling.

People with goals succeed because the know where they are going… It’s as simple as that” – Earl Nightingale

Je website moet zich bijvoorbeeld focussen op:

 • Wat voor type klanten dat je wilt. Wie zijn die mensen? Heb je daar al eens bij stilgestaan? Wie zou jouw droomklant zijn?
 • Wat jouw meerwaarde is. Wat maakt van jouw bedrijf de betere keuze? Wat is het dat je onderscheidt van anderen?

Ook moet je website:

 • Er beter en professioneler uitzien dan die van je concurrenten. Heb je de websites van je concurrenten al eens bekeken? Voel je nu een steek van jaloezie?
 • Voorzien zijn van genoeg landing pages.
 • De bezoeker op een dynamische manier de weg wijzen met hier en daar een call to action.
 • Vooral geen spelfouten bevatten.

Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat je:

 • Eerst en vooral jezelf verkoopt. Je moet een gezicht, een tone of voice, een identiteit plakken op jouw bedrijf. Je moet aanspreekbaar, origineel, betrouwbaar, herkenbaar en vooral professioneel zijn. Sell yourself!
 • Ten tweede moet je je producten en diensten verkopen. Val dus niet met de deur in huis, maar geef bezoekers de kans om eerst jou te ontdekken en dan pas je producten. Je wilt toch eerst weten van wie je koopt voor je je geld laat rollen, niet?
 • Baken ook je grenzen af. Je richt je op een bepaald doelpubliek. Je wilt niet aan iedereen verkopen. Je wilt je kostbare tijd steken in klanten die echt geïnteresseerd zijn in jouw product. Klant is koning, maar je moet niet altijd buigen. Zelfrespect vertaalt zich ook naar respect van anderen.
 • Zorg voor het juiste beeld- en videomateriaal. Niet onbelangrijk, want dit bepaalt ook mee je uitstraling.
 • Tenslotte, zorg voor een professionele look & feel. Show that you mean business!

Belangrijk is dat je je professionaliteit in the picture zet en dit zonder je eigenheid, je verhaal, te verliezen

Een moeilijke evenwichtsoefening! Maar jij bent de enige die ze kan doen, want niemand anders zal ze voor jou doen.

We sluiten nog even af met een quote, gewoon omdat we daar zin in hebben. En omdat zelf de grootste clichés kunnen inspireren.

Zit je vast met je content? Ben je op zoek naar je gezicht? Ben je de draad van je verhaal even kwijt?

Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen voor een rode draad. Je communicatie back on track!

Geschreven door
Motionmill Antwerpen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill