fbpx

Motionmill en Wajnbrosse: een website voor Kinshasa Kids

Bedrijfsstrategist / zaakvoerder
Leestijd: 1 minuten |

Het was nog 2012. We kregen een mailtje binnen van Wajnbrosse. Hun nieuwe film Kinshasa Kids zou in februari in première gaan. Nood dus aan een leuke website voor dit nieuwe project. Er was echter geen groot budget beschikbaar, maar het project sprak ons wel enorm aan (vooral nadat we de ijzersterke trailer van de film hadden bekeken). We nodigden hen dus uit om een middag bij ons te spenderen en samen met hen een website te bouwen.

Marc-Henri en Alexandre Wajnberg

Wajnbrosse werd opgericht in 1983 door de broers Marc-Henri en Alexandre Wajnberg. Onder Wajnbrosse maken en produceren de broers hun eigen films en documentaires. Ondertussen is het vooral Marc-Henri die nog actief is als regisseur.

 

Website laten maken tegen klein budget

De heren stuurden ons een mail in oktober van het vorige jaar. Er was dringend een website nodig en dit alles binnen een vooropgesteld budget.

Dat kon, maar we kozen er uit kostenbesparing bijvoorbeeld voor om met een bestaande theme te werken. Dit zou voor beide partijen haalbaarder zijn. Al wil dit niet zeggen dat je er dan niet echt je eigen ding van kan maken. Het was in ieder geval een intense namiddag. Er werd heel wat gediscussieerd en getwijfeld. Het was uiteraard de bedoeling dat de site de sfeer van de film zou uitademen. Onze webdesigner Glenn deed zijn uiterste best om de site die unieke touch mee te geven. Kritisch zijn was dus een vereiste tijdens deze éne middag. Maar het resultaat mocht er zijn! Een leuke site waar de filmmakers alle info en beeldmateriaal op kwijt kunnen.

 

Kinshasa Kids film
De filmposter

 

Goede recensies

We zijn nu februari. De film is net in première gegaan. De recensies zijn zeer positief. Ik was dan ook dolgelukkig toen ik deze recensie in Humo las gisteren. Ga dus zeker kijken naar Kinshasa Kids!