Sharing is caring

Het World Wide Web draait om content: the web is content and content is the web. Content wordt gedeeld, aangepast, verwijderd, toegevoegd, geëvalueerd en bekritiseerd. Meer nog, iedereen kan content publiceren en bekritiseren. Het internet is in no time uitgegroeid tot een onophoudelijke, dynamische stroom van informatie waarbinnen iedereen publisher of editor is.

Hoe zorg je ervoor dat net jouw website wordt opgevist uit de overload aan informatie?

Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten net jouw website bezoeken?

Interessante content is uiteraard essentieel om prospects aan te trekken via het web, maar is niet (meer) genoeg. Naast getalenteerde copywriters die kwalitatieve content aanleveren, heb je nood aan een goed kader of sterke content strategy. Samen zijn ze essentieel voor het uitbouwen van de marketing strategie van je bedrijf. Bovendien barst het World Wide Web van content die steeds in verandering is, keer op keer up to date wordt gebracht. Als je de competitie met je concurrenten wil aangaan, moet je onophoudelijk content aanleveren én vragen beantwoorden of reageren op comments van potentiële klanten of geïnteresseerden. Kwantiteit, interactie en kwaliteit zijn essentiële vereisten om je content te doen aanslaan op het internet.

Als copywriter moet je niet enkel beschikken over een sterke pen, je wordt ook verwacht aan research te doen en in te spelen om de laatste economische, culturele en politieke ontwikkelingen. Op een doeltreffende manier content aanleveren voor het internet lijkt tegenwoordig dus best een moeilijke opdracht. Daarnaast vraagt dit alles om goed time management, want investeren in een online strategie vraagt nu eenmaal heel wat van je tijd.

Een goed verhaal

Net daarom is het uitdenken van een sterke content strategy noodzakelijk om het publiceren van content, maar ook het kiezen van topics in goede banen te leiden en zo het overzicht te behouden.

Content strategy plant niet enkel de creatie en publicatie van content, maar bepaalt ook welke content wordt gepubliceerd én waarom. Bestaande content wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Rachel Lovinger verwoordt het in haar artikel “Content Strategy: the Philosophy of Data” als volgt:

The main goal of content strategy is to use words and data to create unambiguous content that supports meaningful, interactive experiences. We have to be experts in all aspects of communication in order to do this effectively.

Het is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend dat je als zogenaamde content strateeg een specialist bent in alle aspecten van communicatie, maar je kan je algemene content strategy indelen in verschillende domeinen of disciplines met telkens 1 verantwoordelijke waardoor je een content team creëert dat instaat voor volgende disciplines: editorial strategy, web writing, metadata strategy, SEO, content management strategy, content channel distribution strategy.

Extra: een eenvoudige tip om de content van bestaande teksten te optimaliseren of nieuwe teksten te schrijven die goed zullen scoren bij search engines is InboundWriter. Een gebruiksvriendelijke tool waar elke copywriter baat bij heeft. Zeker het proberen waard!

Update: InboundWriter is er mee gestopt. Maar ondertussen heeft er al iemand een andere uitgebreide collectie aan writing tools verzameld. Veel plezier er mee!

Geschreven door
Motionmill Antwerpen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill