Kruiswoordraadsels in cyberspace

Je doet niets liever dan kruiswoordraadsels invullen? Dan kan ook online! Uren puzzelplezier gegarandeerd.

Kruiswoordraadsels zijn populair

Sudoku’s ook. Van die laatste weten we dat ze nog niet zo lang bestaan, van kruiswoordraadsels is dat veel minder geweten. In 1913 werd de eerste kruiswoordpuzzel gepubliceerd en in 1924 was het hek goed van de dam. Nu lossen alleen al in de VS dagelijks 40 miljoen mensen een kruiswoordraadsel op!

In de Lage Landen is dat verhoudingsgewijs niet minder. Kruiswoordraadsels zijn immens populair, bij alle lagen van de bevolking. Je vindt ze dus in alle kranten en tijdschriften, én op het internet. Alleen is er in dat laatste geval nogal wat amateurisme mee gemoeid.

Puzzelmee.be

Motionmill zette samen met JFS de site puzzelmee.be op, waar dmv een volautomatisch publicatiesysteem dagelijks verse puzzels geserveerd worden die het niveau halen van onze nationale krantentitels.

Kruiswoordraadsels, sudoku's en andere online puzzels

Puzzelmee.be draait al een tijdje proef, maar gaat nu voluit. De puzzels zijn zopas vernieuwd en verbeterd. Java werd vervangen door Flash. En het resultaat mag gezien worden: fris ogende kruiswoordraadsels, sudoku’s, crytogrammen en zelfs heuse Zweedse raadsels, precies zoals ze zouden gedrukt worden – met de omschrijvingen in de vlakjes, dus. Een huzarenstukje, al zeggen we het zelf.

De komende weken en maanden wordt het druk op Puzzelmee.

De Java-applets van de woordzoekers en de doorlopers zullen vervangen worden door Flash. En gaandeweg zullen er meer spellen op de site verschijnen, waaronder Kraak de Code. Op termijn zal de dagelijkse puzzel ook op pdf beschikbaar worden. We keep on rollin’! Hope you’ll be puzzled!

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*