Meer en meer gebruikers van search engines vernauwen hun zoekopdrachten regionaal. Dat is logisch: je wil graag zaken doen met mensen van vlees en bloed. Je wil mensen die je snel kan bellen en waar je desnoods even kan binnenlopen.

Niet de kwaliteit is het belangrijkste, het gaat vaak om de afstand. En dat is een beetje gek: het internet heeft toch geen grenzen?
En toch verliezen ook wij soms business buiten (de provincie) Antwerpen.
Zelfs voor webites willen mensen liefst een lokale dealer.

Google heeft dat stuk helemaal begrepen.
Zij richten zich dan ook steeds meer op locatie gebaseerde zoekresultaten. Local based search, zo je wil.
Ofwel: zoekresultaten rondom jezelf.

3 Redenen om te optimaliseren voor lokaal zoeken

 1. Bouw merkbekendheid.
  Optimaliseer uw website met lokale trefwoorden om je merkbekendheid te verhogen in je achtertuin.
 2. Werk op vertrouwen.
  Lokale bezoekers hebben meer affiniteit met je merk.
 3. Stijging van je ROI.
  Lokale klanten zijn makkelijker te converteren.

 
 
 

Optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten

Enkele aandachtspunten zodat je snel aan de slag kan:

 • Vermeld uw plaatsnaam ( Antwerpen, Hasselt, Turnhout, … ) in de inhoud en de meta tags. Dit spreekt voor zich. Tijdens het doorzoeken en indexeren van uw website door zoekrobots wordt de naam van de stad extra in de gaten gehouden. Logisch, want die informatie wordt uiteindelijk gebruikt om de zoekresultaten te verfijnen.Voorbeeld: <meta name=”geo.placename” content=”Antwerpen” />
 • Gebruik ook andere lokale metadata. Denk daarbij aan je land, je, ‘geo positie’ of je hoogte een breedte coördinaten. Deze details geven de zoekmachines meer verfijnde informatie over je lokatieVoorbeeld: <meta name=”geo.position” content=”51.196487,4.418024″ />
 • Meldt uw website aan bij Google Local Business Center. Dit is gratis en snel geregeld.
  Je kan er zakelijke gegevens zoals adres, telefoonnummer en je openingstijden van je zaak in kwijt. Al deze details worden zichtbaar beschikbaar op een gedetailleerde kaart die de locatie van uw bedrijf laat zien.
  Die kaart kan je daarna ook gewoon gebruiken.
 • Zoek naar goede back links. Links zijn een van de meest belangrijke aspecten van zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines hechten veel belang aan inkomende links en beschouwen het als een graadmeter van de populariteit van uw website. U kunt bouwen aan kwalitatieve back links door uw site aan te melden bij lokale directories met een hoge PR ( page rank) , internet gele pagina’s, lokale zoekmachines.
 • Selecteer de juiste Service Provider. Als uw bedrijf is gevestigd in België en uw domein (. be) is ondergebracht bij een service provider waarvan de servers staan in (goedkope) Australische datacenters, dan is de kans dat uw website goed scoort in Australië reëel maar daarom niet gewenst. Ook weer logisch bij het indexeren van uw website wordt dit aspect meegerekend om goede zoekresultaten weer te geven. Daarom, hosting van uw website in het land waar de meeste van uw klanten wonen is niet enkel een praktische beslissing.

De toekomst

Met de te verwachten verschuiving van desktops naar  mobiele apparaten (iPhone, smartphones, GPS gestuurde toestellen,…) zal het lokale aspect en het feit of je als bedrijf ook lokaal gevonden zal worden enkel toenemen.
Daarom wachten we niet en maken we werk van think global, act local.

Meer weten ? De koffie staat klaar op de Grote Steenweg 91, 2600 Berchem, deelgemeente van Antwerpen op de eerste verdieping.
 
Contacteer ons

Geschreven door
Dirk Verbeeck
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill