Het internet en bijhorende professionele bezigheden is vaak een vrij abstracte wereld. Het is voor vele mensen dan ook moeilijk om “het internet” in een voor iedereen verstaanbare taal om te zetten.
Wanneer wij bij Motionmill in contact komen met klanten, spreken we zoveel mogelijk de taal van de klant. Geen gegoochel met termen, geen dure woorden en weg met de holle zinnen.

Wel maken we gebruik van metaforen en beeldspraak. Duidelijke voorbeelden uit andere branches en dagdagelijkse zaken die het huidige probleem in één klap helder uitlichten.

Een metafoor

Volgende metafoor werd verteld om een klant te overtuigen van het nut van een CMS én het daarbij aansluitende inhoudsonderhoud.

“We arriveerden in het voor ons gereserveerde hotel ten zuiden van Samber en Maas. De receptie werd bevolkt door een vakbekwame juffrouw die ons enthousiast onthaalde en inschreef.
De hele hall van het hotel was fris: proper gepoetst, geurig verfrist, netjes afgeborsteld. Als kers op de taart stond er op de balie een grote fruitmand met een berg plukverse appels.
Toen we de sleutels ontvingen, kon ik niet weerstaan om zo’n heerlijke appel mee te nemen. Het perfecte ontvangst, deze studiereis kon al niet meer stuk.”

Continuïteit doorheen je communicatie? Zorg voor continuïteit doorheen de content die je publiceert.

Een lichte verduidelijking was wel op z’n plaats: wat heeft een hotel nu in godsnaam met een fruitmand te maken?
De studiereis van een maand geleden had duidelijk vruchten afgeworpen. Twee moeizame projecten waren volledig herbekeken, omgeschakeld en tot een meer dan mooi einde gebracht in een minimum aan tijd. Tevredenheid troef!

Er werd beslist om ook het derde zware project aan dezelfde formule te onderwerpen én een generalistisch script te bedenken naar de toekomst toe. Aangezien ook onze weekwerkdagen beperkt zijn, trokken we nog een keer naar het idyllische hotel ten zuiden van Samber en Maas.
We keken er echt naar uit: het was ons de vorige maal echt geweldig bevallen.

Bij aankomst werd het romantische plaatje echter pijnlijk verknipt. De frisheid en netheid van het hotel was samen met ons vertrokken, zo leek het wel. Jammer, maar niet geheel onoverkomelijk, dachten we. Wanneer we aan de receptie komen, slaan enkele collega’s spontaan de hand voor mond en neus: een penetrante geur vult de neusgaten. De eens zo plukverse appels waren verworden tot een grijze brij die bevolkt werd door even ontelbare als ondefinieerbare krioelende wezens.

Kokhalzend werd studiereis twee afgeblazen en ten kantore verdergezet…

Probeer de inhoud van uw website eens voor te stellen als een mand plukverse appels.

En denk dan eens aan de laatste keer dat er nieuwe appels werden ingelegd.

Op deze manier wordt eenieder met een beetje voorstellingsvermogen op de harde realiteit gewezen: Inhoud vergaat.
En daarom is het belangrijk dat er geregeld nieuwe dingen verschijnen. Uw website moet leven en stralen.
Plukvers, elke dag weer.

En dat kan dankzij Motionmill CMS.

Geschreven door
Dirk Verbeeck
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill