Een webshop openen was nog nooit zo gemakkelijk

Mits enige e-handigheid hebt u binnen enkele uren een shop geopend. Maar dan begint het werk pas echt. Want wat is een shop zonder klanten?

Een shop zonder klanten is als een website zonder bezoekers: nutteloos. Daarom is het belangrijk dat u op de één of andere manier duidelijk maakt aan uw potentiële klanten dat er een webshop geopend is die hen wel eens enorm zou kunnen interesseren. Wanneer u reeds een klantenbestand hebt, kan u dat benutten, anders moet u from scratch beginnen.

Belangrijk is het maken van kwaliteitsvol SEO stof.

Hoe relevanter uw webshop opduikt in de zoekmachines, hoe hoger de kwaliteit van uw bezoekers zal liggen. Kwaliteitsvolle bezoekers zijn zij die overgaan tot actie en de website gebruiken voorwat hij dient. In dit geval: shoppen shoppen shoppen. Een goede SEO van uw webshop is dus onontbeerlijk.

Anderzijds is er het gebruiken van uw bestaande contacten. Mensen die in het verleden al interesse toonden in uw producten en die misschien ook al kochten. Hen bereikt u gemakkelijk met een mailing, al dan niet in digitale vorm. Bedenk dat het altijd makkelijker is om bestaande klanten te paaien dan koude leads te overtuigen.

Eens u bezoekers hebt, moet u hen binnen houden

En daar wijst Amazon op verassend eenvoudige wijze de weg. Enkele zeer handige zaken zijn voor iedereen in één oogopslag terug te vinden:

 • Customers Who Bought This Item Also Bought
 • Amazon.com Top 100
 • Customer Reviews / Tags Customers Associate with This Product

Starten met een webshop? Hier zijn alvast een aantal tips.

 • Customers Who Bought This Item Also Bought: U probeert een groepsgevoel te creëren. Mensen zijn nu eenmaal graag van clubjes. Zeker als het gaat om gelijkgezinden.
  U kan dit bekomen door aan up-selling te doen. Up-selling gecombineerd met wat u weet van andere kopers.
 • Amazon.com Top 100: lijstjes. Hitparades.
  U bezorgt uw bezoekers snel een overzicht van de best verkopende producten, de nieuwste producten of de laatste promoties.
  Lijstjes schitteren in hun eenvoud.
 • Customer Reviews / Tags Customers Associate with This Product: interactiviteit tussen uw klanten.
  Mensen lezen graag wat andere, gelijkgezinde bezoekers van het product vinden.
  Dit kan uitgesponnen worden in een commentaar, maar u kan net zo goed werken met een puntensysteem.
  Wanneer u deze interactiviteit combineert met de lijstjes, zien uw bezoekers onmiddellijk welke producten er populair én goed zijn.

En tevreden klanten, dat willen we allemaal.

Geschreven door
Dirk Verbeeck
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill