Wat is SEO? Hoe ga je best te werk? Wat levert het op?

Over SEO, search engine optimization oftewel zoekmachine optimalisatie, is het laatste woord nog niet gecommuniceerd.
Vooral de veranderingen van technologie zijn de laatste tijd weer stevig aan de orde.

Waar het begin van het internet met metatags zwaaide, zijn deze nu zo dood als een koppel mussen op een hete zomerdag. Vandaag de dag gaat SEO veel verder dan het toevoegen van een paar goedgekozen woorden in de code van een pagina. Echte SEO volgt de richtlijnen van zoekmachines, werkt met een degelijke sitestructuur en zorgt ervoor dat de website geeft wat de bezoeker verwacht: What You’re Looking for Is What You Get (WYLIWYG).

De groei van het internet van de laatste tien jaar heeft ervoor gezorgd dat vele mensen door de bomen het bos niet meer zien.

Toen de zoekterm “London hotel” slechts tien pagina’s over Londense hotels opleverde, was het voor de bezoeker gemakkelijk om even alle pagina’s na te kijken op relevante informatie.
Toen er plots een exponentiële groeigolf van websites op ons afkwam (“London Hotel” geeft in Google niet minder dan 12.500.000 resultaten) werd het onmogelijk om alles zelf te scannen.

En net voor dat scannen verwachten we nu de inspanning van zoekmachines. Zij kijken of een pagina geeft wat we zoeken en maken een lijst met de beste resultaten bovenaan. De beste resultaten? Nee. Wel de resultaten die het algoritme van de zoekmachine het beste voeden.

De macht van het web zit dus nog steeds bij mensen: wij bepalen wat een zoekmachine ziet, wij bepalen wanneer welke resultaten getoond mogen worden.
Macht vraagt verantwoordelijkheid en daar moeten we ons van bewust zijn.
Er zullen altijd grapjurken rondsurfen die op een blauwe maandagavond een googlebom in elkaar flansen. Ook het aantal bedrijven (bijvoorbeeld) dat met Black Hat SEO probeert te scoren, zal niet van vandaag op morgen verminderen.

SEO

Maar er is hoop.

Wij bij Motionmill zijn blij om te merken dat we niet alleen staan in de queeste naar de heilige graal. Wanneer we zien dat meer en meer mensen rekening houden met zoekethiek op het internet, zien we de strijd weer eerlijk worden.

Wij zijn bereid om de macht die SEO met zich meebrengt, waardig te dragen. Wij gaan maar wat graag verantwoordelijk om met het geven van informatie.
Relevante informatie voor relevante zoekopdrachten.

Geschreven door
Dirk Verbeeck
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill