Je website werkt je bezoekers danig op de zenuwen. En jij weet van niets! Kan het erger? In ieder geval is dit nefast voor het verkeer naar je site, en soms ook voor je imago. Een dozijn geboden om argeloze surfers niet langer op stang te jagen.

Gewoon allemaal op een rijtje, zonder veel uitleg.

De vonk van herkenning zal vanzelf overslaan. Sprekende voorbeelden staan er niet bij, omdat het niet de bedoeling is om iemand op de tenen te trappen. Een iet of wat doorgewinterde surfer zal deze 12 lacunes snel zelf kunnen aanvullen.

 1. De eerste is een véél te lange intro die ik niet kan ‘skippen’. Ik moet dit ondergaan, zonder verweer, wil ik de info van de site plukken. Hoe voelt dit?

 

 1. De tweede zet zich schermbreed open. Floeps, weg browserknoppen, menubalk, scrollbars. Ongevraagd is deze site mijn bureaublad geworden. Dàt is nog eens met de deur in huis vallen.

 

 1. Even pauzeren? Bouw geen site die zichzelf na een intropagina ‘pop-upt’. Je ziet ze minder dezer dagen, ze waren vooral populair bij de eerste generatie Flashers.

 

 1. Stop je site helemaal vol met bewegende dingen (animated gifs, marquees, enz.) en de bezoeker zal zich snel in een andere richting bewegen…

 

 1. Er was eens – dit klinkt als een sprookje, en zoals in alle sprookjes ligt ook hier een boze wolf om de hoek op de loer – er was dus eens een fabelachtig mooie website helemaal gevuld met alles waarnaar je al zo lang op zoek was. En van zodra je een niveau dieper wil gaan word je op niet-aflatende wijze gedwongen om in te loggen, te registreren en dies meer!?@#~°+!

 

 1. Als klap op de vuurpijl kan je *gvd* nergens dat geluid afzetten!!

 

 1. Aan eindeloos graven in een massa informatie hebben de meeste surfers ook een broertje dood. Tijd is geld, weet je nog wel? Voorzie dus een ingebouwde zoekfunctie indien je de wereld wil verrassen met een zeer uitgebreide website.

 

 1. Ergernis alom en het is nog niet afgelopen. Want de “history go back” functie is geblokkeerd. Ik kan met geen middelen terug naar de pagina met zoekresultaten waarvan ik vertrokken ben.

 

 1. Pop-ups, pop-unders, veel Flash en flashy-toestanden, mouse-over ads… mensen krijgen hier allergieën van.

 

 1. Soms heb je een venster met schuifbalken in een pagina en geven die schuifbalken geen markeringspunt aan. Moeilijk om nadien terug te vinden waar je gebleven was.

 

 1. Niet enkel mensen, ook sites kunnen behoorlijk opdringerig zijn. Door heel de tijd te vragen of je ze als startpagina wil instellen, bijvoorbeeld. Hou er ook rekening mee dat bezoekers niet altijd gediend zijn met het installeren van plugins, zeker niet diegenen die over een trage verbinding beschikken.

 

 1. Tenslotte mag je nu helemaal opnieuw beginnen met het invullen van dit formulier, want je kreeg net een bericht dat je je telefoonnummer niet opgegeven hebt. Dus, netjes klikken op de ‘back’ toets zoals je aangeraden wordt… en je formulier is helemaal blanco!! Hoe voelt dit? In dit hoekje zitten ook e-commerce sites waar je bij elke bestelling weer al je gegevens moet invullen. Tja, sommigen hebben blijkbaar nog nooit van een database gehoord.

 

Zo kunnen we vast nog een tijdje doorgaan, hoewel we het ergste nu wel ongeveer gehad hebben.

Wat is er tegen te doen?

Niet veel, vrees ik. De meest drastische beslissing is deze sites nooit meer te bezoeken. En dat is wat in de meeste gevallen gebeurt. Alles hangt een beetje af van je eigen ergernisdrempel.

Tegen pop-ups is er wel een kruid gewassen. Je kan een pop-up-killer installeren, of die functie in je browser activeren. De meeste ongevraagde vensters worden dan geblokkeerd, hoewel er af en toe nog wel eentje door de mazen van het net zal glippen. Want pop-up-marketeers laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk kisten.

Geschreven door
Dirk Verbeeck
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Motionmill

Motionmill is een webdesignbureau in Antwerpen. We zijn experts in WordPress. Je website is de belangrijkste bouwsteen voor je online communicatie. Wij creëren je brandingontwikkelen je website en zorgen er ten slotte voor dat je website gevonden wordt dankzij online marketing.

Grotesteenweg 91
2600 Antwerpen-Berchem

T: +32 (0)3 286 80 40

E: info@motionmill.com

Facebook Certified Media Buying Professional in Antwerpen

Motionmill