Waarom Motionmill kiest voor WordPress

Waarom wij nog steeds kiezen voor WordPress? Wel, we vertellen u graag waarom. Werken met WordPress heeft zo zijn voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Motionmill - We love wordpress

Wij, van Motionmill, zijn echte WordPress fanaten. We komen daar eerlijk voor uit. Fans van het eerste uur, zo kan je ons wel noemen. Ondertussen kunnen we – met lichte trots – zeggen dat we experts zijn op vlak van WordPress.

De voordelen

WordPress blies onlangs 9 kaarsjes uit en de populariteit van dit CMS (content management system) blijft maar groeien. Dat is niet toevallig! Kiezen voor WordPress heeft, volgens ons, nu eenmaal heel wat voordelen. We zetten ze zonder rond de pot te draaien gewoon eens voor jou op een rijtje:

  • Om te beginnen is WordPress een ideale tool voor niet technische gebruikers.
    Je moet geen designer of developer zijn om ermee aan de slag te kunnen. Kortom, leek of geen leek, computernerd of dummy, iedereen kan van zijn site ‘iets’ maken.
  • Gebruiksvriendelijkheid op één dus.
    Je kan zelf je website onderhouden en aanpassen (CMS: Content Management System). Thuis onderuit gezakt in de zetel in pyjama, op de trein of zelfs met een glas wijn op café, … jij werkt aan je website wanneer jij dat wil.
  • Verder is WordPress een veilig, stabiel, open source en community driven systeem.

Huh? Open source?

Geen paniek. Er is zoiets als Wikipedia.

Opensourcesoftware (soms ook openbronsoftware) is computerprogrammatuur waarvan de broncode wordt vrijgegeven. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om de software te bestuderen, aan te passen en te verbeteren. De ontwikkeling van opensourcesoftware komt vaak tot stand op publiekelijke en gemeenschappelijke wijze, door samenwerking van zowel individuele programmeurs als overheden en bedrijven. Opensourcesoftware is tevens de meest prominente ontwikkeling in de opensourcebeweging.”

 

Huh? Community driven?

Rustig ademhalen. Er is – opnieuw –  zoiets als Wikipedia.

Community driven development (CDD) is a development initiative that provides control of the development process, resources and decision making authority directly to community groups. The underlying assumption of CDD projects are that communities are the best judges of how their lives and livelihoods can be improved and, if provided with adequate resources and information, they can organize themselves to provide for their immediate needs. Moreover, CDD programmes are motivated by their trust in people (Naidoo and Finn, 2001) and hence it advocates people changing their own environment as a powerful force for development. […] Lastly, the community plans and builds the project and takes responsibility for monitoring its progress.”

SEO

Daarnaast helpt WordPress je ook om goed te scoren bij verschillende zoekmachines. Aangezien je je teksten regelmatig kan updaten en je heel eenvoudig een blog kan integreren in je website, blijft je website dynamisch. Dit helpt je niet enkel de juiste doelgroep te bereiken, het zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld hoger scoort bij een zoekmachine zoals Google. Ook laat WordPress je toe om zeer eenvoudig een aantal plugins te installeren waarmee je kan werken op SEO om nog beter te scoren bij zoekmachines. Een tool waar je heel makkelijk zelf mee uit de voeten kan.

Tenslotte, zijn wij overtuigd dat kiezen voor WordPress jouw communicatie ten goede komt. Er is voor iedereen een WordPress website op maat. Wanneer je bedrijf groeit, groeit de software mee met jouw noden. Het systeem krijgt simpelweg een update of een uitbreiding. Niets dat jouw groei in de weg staat dus.

Wil je meer info over WordPress? Wil je misschien wel een WordPress website?
Neem dan zeker even contact met ons op.

 

 

 

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Motionmill